Hoş Geldin, Ziyaretçi!

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için forumka kayıt olmalı yada giriş yapmalısınız. Forum üye olmak tamamen ücretsizdir.

Istanbul boğazı ve çevresi balık avı raporları

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

leventt

Aktif Üye
Adı
leventt
Dün gece akıntıburnunda yemli denemelerimiz oldu.4 izmarit 2 mezgit ve sümüklü bir burunla eve döndüm.

Rapalacı

Daimi Üye
Adı
FURKAN ®
Kan Grubu
B Rh Pozitif
Karadeniz kıyılarında denemediğimiz mera kalmadı desem yeridir tek vuruş yok!.
Geçen sene bu zamanda deli gibi çinekop sarıkanat ve lüfer tutmuştuk çıkarmaktan bıkıyorduk balıkları, o derece bir bereket vardı suda. Bu sene tek bir balık yok maalesef, oysa ki hava şartları mükemmeldi dalgalar kat kat, levrek için gece 4'ten 9'a kadar 4 değişik merada baktık sonuç hüsran. Sadece bir merada hobit yapraklar takip etti onlarda parmak kadardı sanırım balığın boğaza inmesi bayağı epey uzayacaktır.

murat karahan

Daimi Üye
Adı
Murat Karahan
Balığın boğaza inmesi için deniz suyu sıcaklıklarını takip etmek günlük hava koşullarına göre daha önemli. Lüfer türü deniz suyu sıcaklığı 19-20 derecelerin altına düştüğünde göç için toplanmaya başlıyor (bana göre). 13 derecenin altında sıcaklığa sahip sularda barınmıyor (bu ise bilimsel veri). Son 20 yıldır eylül ayı sıcaklıkları, geçen yıl hariç, hep ortalamanın üzerinde. O yüzden de haliyle lüfer, çinekopun boğaza toplu girişinde 3-5 haftalık gecikmeler olur fakat biz eski alışkanlıklarla Eylül başından itibaren umutlanmaya başlarız.

trakonya79

Daimi Üye
Adı
Özkan Yazıcı
Geçen sene bu zamanda deli gibi çinekop sarıkanat ve lüfer tutmuştuk çıkarmaktan bıkıyorduk balıkları, o derece bir bereket vardı suda. Bu sene tek bir balık yok maalesef, oysa ki hava şartları mükemmeldi dalgalar kat kat, levrek için gece 4'ten 9'a kadar 4 değişik merada baktık sonuç hüsran. Sadece bir merada hobit yapraklar takip etti onlarda parmak kadardı sanırım balığın boğaza inmesi bayağı epey uzayacaktır.
Soylemistim balik olmadigini,

Ama uzulme tek sifir ceken siz degilsiniz :D

Bizim bulundugumuz bolgede gece tek tuk balik alanlar oldu (yemli)

Uzun lafin kisasi yine sifir cektik cok kilometre sifir balik:eek:

bogazlufer

Aktif Üye
Adı
Murat
saol rapor için.

Balığın boğaza inmesi için deniz suyu sıcaklıklarını takip etmek günlük hava koşullarına göre daha önemli. Lüfer türü deniz suyu sıcaklığı 19-20 derecelerin altına düştüğünde göç için toplanmaya başlıyor (bana göre). 13 derecenin altında sıcaklığa sahip sularda barınmıyor (bu ise bilimsel veri). Son 20 yıldır eylül ayı sıcaklıkları, geçen yıl hariç, hep ortalamanın üzerinde. O yüzden de haliyle lüfer, çinekopun boğaza toplu girişinde 3-5 haftalık gecikmeler olur fakat biz eski alışkanlıklarla Eylül başından itibaren umutlanmaya başlarız.
tamamen katılıyorum. zaten ustalar 20 ekimden sonra başlar ancak diyorlar.
bende katılıyorum. öncesinde beklememek lazım. geçen senede böle oldu.

kahramanaa

Üye
selamunaleykum forumda yeniyim arkadaslar. bir sorum olacak acaba bu marmaray projesi etkilemis olabilirmi denizi olduysa e kadar asil etkiler acaba..

Rıdvan Akalın

Daimi Üye
Adı
rıdvan akalın
Soylemistim balik olmadigini,

Ama uzulme tek sifir ceken siz degilsiniz :D

Bizim bulundugumuz bolgede gece tek tuk balik alanlar oldu (yemli)

Uzun lafin kisasi yine sifir cektik cok kilometre sifir balik:eek:
Bize de söylemiştin ama duramadık yerimiz de yeni günü karadeniz kıyılarında karşıladık. Yağmurda cabası idi.
Furkanın dediği gibi bir adet yaprak takibi aldık o kadar. Ama sahtelerimizi saldık ne güzelde yüzdüler tuzlu sularda.

halimyildiz

Daimi Üye
Adı
halim yildiz
beklemekten baska bi caremiz yok bayramdan sonrski hafta baslicak bnim kanatim

Adı
yakup taş
Arkadaşlar biraz daha sabır şilede bile oyama yok fırtnayı bekleyip denizin karışması lazım saygılarımla :)

yersel907

Aktif Üye
Adı
muammer yersel
arkadaşlar balığı boğazda kara denizde aramayın balık tuzla kadıkoy arasında dun bizim mera tekne kaynıyordu millet 3 5 aldı karadan da biraz uğraşla geliyor haberiniz ola tekneden 2 takımı kesdi dün canavarlar herkese kolay gelsin hayırlı avlar

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...