leventt
Aktif Üye
- Adı
- leventt
Dün gece akıntıburnunda yemli denemelerimiz oldu.4 izmarit 2 mezgit ve sümüklü bir burunla eve döndüm.
Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için forumka kayıt olmalı yada giriş yapmalısınız. Forum üye olmak tamamen ücretsizdir.
Soylemistim balik olmadigini,Karadeniz kıyılarında denemediğimiz mera kalmadı desem yeridir tek vuruş yok!.
Geçen sene bu zamanda deli gibi çinekop sarıkanat ve lüfer tutmuştuk çıkarmaktan bıkıyorduk balıkları, o derece bir bereket vardı suda. Bu sene tek bir balık yok maalesef, oysa ki hava şartları mükemmeldi dalgalar kat kat, levrek için gece 4'ten 9'a kadar 4 değişik merada baktık sonuç hüsran. Sadece bir merada hobit yapraklar takip etti onlarda parmak kadardı sanırım balığın boğaza inmesi bayağı epey uzayacaktır.
saol rapor için.Karadeniz kıyılarında denemediğimiz mera kalmadı desem yeridir tek vuruş yok!.
Geçen sene bu zamanda deli gibi çinekop sarıkanat ve lüfer tutmuştuk çıkarmaktan bıkıyorduk balıkları, o derece bir bereket vardı suda. Bu sene tek bir balık yok maalesef, oysa ki hava şartları mükemmeldi dalgalar kat kat, levrek için gece 4'ten 9'a kadar 4 değişik merada baktık sonuç hüsran. Sadece bir merada hobit yapraklar takip etti onlarda parmak kadardı sanırım balığın boğaza inmesi bayağı epey uzayacaktır.
tamamen katılıyorum. zaten ustalar 20 ekimden sonra başlar ancak diyorlar.Balığın boğaza inmesi için deniz suyu sıcaklıklarını takip etmek günlük hava koşullarına göre daha önemli. Lüfer türü deniz suyu sıcaklığı 19-20 derecelerin altına düştüğünde göç için toplanmaya başlıyor (bana göre). 13 derecenin altında sıcaklığa sahip sularda barınmıyor (bu ise bilimsel veri). Son 20 yıldır eylül ayı sıcaklıkları, geçen yıl hariç, hep ortalamanın üzerinde. O yüzden de haliyle lüfer, çinekopun boğaza toplu girişinde 3-5 haftalık gecikmeler olur fakat biz eski alışkanlıklarla Eylül başından itibaren umutlanmaya başlarız.
Bize de söylemiştin ama duramadık yerimiz de yeni günü karadeniz kıyılarında karşıladık. Yağmurda cabası idi.Soylemistim balik olmadigini,
Ama uzulme tek sifir ceken siz degilsiniz
Bizim bulundugumuz bolgede gece tek tuk balik alanlar oldu (yemli)
Uzun lafin kisasi yine sifir cektik cok kilometre sifir balik![]()