Hoş Geldin, Ziyaretçi!

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için forumka kayıt olmalı yada giriş yapmalısınız. Forum üye olmak tamamen ücretsizdir.

Istanbul boğazı ve çevresi balık avı raporları

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Oltanın

Aktif Üye
Kan Grubu
B Rh Pozitif
bi zahmet azıcık emek harcayın hazıra konmayın avcı sabahın köründe kalkıyor ava gidiyor bin bir türlü emek harcıyor balığı bulmak için harcadığı masrafta cabası çektiği eziyetde cabası sonra gelsin sana mera söylesin sende hazıra kon olucak iş değil avcılık böyle olmaz sürek avı ister emek ister özveri ister. avcılığın tadıda burada zaten balığı aramak. diğer olasıları söylemiyorum bile saymakma bitmez bu hadise.

Son düzenleme:

Engin79

Daimi Üye
Adı
Engin
Kan Grubu
O Rh Pozitif
bi zahmet azıcık emek harcayın hazıra konmayın avcı sabahın köründe kalkıyor ava gidiyor bin bir türlü emek harcıyor balığı bulmak için harcadığı masrafta cabası çektiği eziyetde cabası sonra gelsin sana mera söylesin sende hazıra kon olucak iş değil avcılık böyle olmaz sürek avı ister emek ister özveri ister. avcılığın tadıda burada zaten balığı aramak. diğer olasıları söylemiyorum bile saymakma bitmez bu hadise.
Aynen öyle.
Bahsettiğim yerde taş çatlasa 5-6 kişilik boş yer vardı.
Dedim ki hani sopayı kapan herkes oraya koşmasın. Merayı bilen, meranın huyunu suyunu düzenini falan bilen insanlar gitsin.
Orada balık tutanların da gününü zehir etmeyelim..

Benim alışkın olduğum yerlerde şu an kaşık iş yapmıyor. Ama bugün gördüğüm yere oltayı kapıp gitmem. Oraya uyum sağlayamam.
Ne dibini bilirim, ne düzenini.

Bu işe ciddi emek ve zaman harcayan insanlara sahilde rastlıyorum. (Mesela balikoltasi Birol'a) Adam bir gün tarabyada, bir gün asiyanda, belki öbür gün başka bir yerde. Şimdi onun kovasında iki balık görüp bütün milleti oraya yığsam hakça mıdır bu?

"Akan balığın merası olmaz" diye düşünen insanlar mera gizleyene neden kızarlar anlamıyorum.
Akan balığın merası olmazsa buyrun boğaz orada. Mera boğaz.

Son düzenleme:

iskorpit61

Daimi Üye
Adı
mahir
Arkadaşlar cubuklu balık yapıyorsa. Vanikoy kandilli kuleli kavak poyrazköy gibi yerler bence söylenmeli. Balık yapıyor diye. Akan baligin merası olmaz. Hadi yatak balıgı icin mera bulduysaniz eyvallah sölemeyin anlarım da. Cubukluda balık yapıyorsa. Cubuklu yapıyor dersin. Akan baligin neyini saklıyorsun. X mera z mera işi sacmalık
noktayı koymuş arkadaş katılıyorum

Balıkoltası

Daimi Üye
Kan Grubu
B Rh Pozitif
Aynen öyle.
Bahsettiğim yerde taş çatlasa 5-6 kişilik boş yer vardı.
Dedim ki hani sopayı kapan herkes oraya koşmasın. Merayı bilen, meranın huyunu suyunu düzenini falan bilen insanlar gitsin.
Orada balık tutanların da gününü zehir etmeyelim..

Benim alışkın olduğum yerlerde şu an kaşık iş yapmıyor. Ama bugün gördüğüm yere oltayı kapıp gitmem. Oraya uyum sağlayamam.
Ne dibini bilirim, ne düzenini.

Bu işe ciddi emek ve zaman harcayan insanlara sahilde rastlıyorum. (Mesela balikoltasi Birol'a) Adam bir gün tarabyada, bir gün asiyanda, belki öbür gün başka bir yerde. Şimdi onun kovasında iki balık görüp bütün milleti oraya yığsam hakça mıdır bu?

"Akan balığın merası olmaz" diye düşünen insanlar mera gizleyene neden kızarlar anlamıyorum.
Akan balığın merası olmazsa buyrun boğaz orada. Mera boğaz.
Hazıra konmaya meraklı bir milletiz maalesef. Deneyip çaba sarfedip balığı bulmaktan korkuyoruz.
Ben orda balığı arayıp bulayım, çaba sarfedeyim. Sen gel motorla veya araçla. Tuttuğum balığı gör. Bir de malzeme satacağım diye canlı yayın aç. 50 kişiyi çek oraya.
Yapanlar çok var ama bu şekilde avcılık olmaz.
Vaktinde test etmiştim lüfer zamanı. Tüm gruplarda paylaşmıştım. Ertesi gün 100 kişi gelip üstüste olta atmaya çalışmıştı .
Özetle: Rahat av yapmak istiyorsanız kovanıza ve balığınıza sahip çıkın arkadaşlar.

Son düzenleme:

_Rastgele_

Daimi Üye
Adı
SERDAR
Kan Grubu
B Rh Pozitif
İns dedigin gibidir abi gecende dediler attim saatlerdir bisey yok 1 2 kere zorlanma oldu ilkinde makine sarmadi nerdeyse , yukari kaldirdim koptu 2.cisinde sardim yavastan zorlanarak dipten bisey geliyodu neydi bilmiyom birakti sandim baktim kasik yok bu seferde hic hareket olmadi
Sağlam lüfer aktı 1,5 aydır tekneler iri boylarda balık aldılar kıyıdan kurşun arkası Sarayburnu Atatürk heykelin orayı dene

fasalisso

Daimi Üye
Adı
Kerem Y.
Kan Grubu
A Rh Pozitif
Sağlam lüfer aktı 1,5 aydır tekneler iri boylarda balık aldılar kıyıdan kurşun arkası Sarayburnu Atatürk heykelin orayı dene
Oralari denedim zaten abi 1 tane meyhane lüferi cikti kofana alanlar olmus ama asagilarda biraz ama su ara oda yok sanirim bi kofanaya denk gelemedim ataturk heykelinin oralarda iri baliga denk gelemedim ercument abi 1 tane iri kacirmis ama

Oltanın

Aktif Üye
Kan Grubu
B Rh Pozitif
Hazıra konmaya meraklı bir milletiz maalesef. Deneyip çaba sarfedip balığı bulmaktan korkuyoruz.
Ben orda balığı arayıp bulayım, çaba sarfedeyim. Sen gel motorla veya araçla. Tuttuğum balığı gör. Bir de takım satacağım diye canlı yayın aç. 50 kişiyi çek oraya.
Yapanlar çok var ama bu şekilde avcılık olmaz.
Vaktinde test etmiştim lüfer zamanı. Tüm gruplarda paylaşmıştım. Ertesi gün 100 kişi gelip üstüste olta atmaya çalışmıştı .
Sonuç olarak: Rahat av yapmak istiyorsanız kovanıza ve balığınıza sahip çıkın arkadaşlar.
bide gelip adam kovaya bakmıyormu sinir oluyorum o zaman yaw arkadaş kovaya bakıp resim çekmekte nedir ya benden izin aldınmı ? hayır almadın ne diye çekiyon o zaman kovanın resmini ah şu çelebiler yokmu meraları talan ediyorlar :(

Balıkoltası

Daimi Üye
Kan Grubu
B Rh Pozitif
bide gelip adam kovaya bakmıyormu sinir oluyorum o zaman yaw arkadaş kovaya bakıp resim çekmekte nedir ya benden izin aldınmı ? hayır almadın ne diye çekiyon o zaman kovanın resmini ah şu çelebiler yokmu meraları talan ediyorlar :(
Usul, adap bilmeyen saygısız yeni balıkçılar işte onlar.
Balıkçılığa yeni başlıyorsan önce usul adap öğreneceksin.

_Rastgele_

Daimi Üye
Adı
SERDAR
Kan Grubu
B Rh Pozitif
Oralari denedim zaten abi 1 tane meyhane lüferi cikti kofana alanlar olmus ama asagilarda biraz ama su ara oda yok sanirim bi kofanaya denk gelemedim ataturk heykelinin oralarda iri baliga denk gelemedim ercument abi 1 tane iri kacirmis ama
Havayı ve balığı iyi takip et , o meraya hafif lodos üfleyip akıntıyı bozdumu sağlam balık çıkar 1-2 kere deneyip boş döndü mü yılma verdimi 40-45 cm alırsın

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...