bi zahmet azıcık emek harcayın hazıra konmayın avcı sabahın köründe kalkıyor ava gidiyor bin bir türlü emek harcıyor balığı bulmak için harcadığı masrafta cabası çektiği eziyetde cabası sonra gelsin sana mera söylesin sende hazıra kon olucak iş değil avcılık böyle olmaz sürek avı ister emek ister özveri ister. avcılığın tadıda burada zaten balığı aramak. diğer olasıları söylemiyorum bile saymakma bitmez bu hadise.
Aynen öyle.
Bahsettiğim yerde taş çatlasa 5-6 kişilik boş yer vardı.
Dedim ki hani sopayı kapan herkes oraya koşmasın. Merayı bilen, meranın huyunu suyunu düzenini falan bilen insanlar gitsin.
Orada balık tutanların da gününü zehir etmeyelim..
Benim alışkın olduğum yerlerde şu an kaşık iş yapmıyor. Ama bugün gördüğüm yere oltayı kapıp gitmem. Oraya uyum sağlayamam.
Ne dibini bilirim, ne düzenini.
Bu işe ciddi emek ve zaman harcayan insanlara sahilde rastlıyorum. (Mesela balikoltasi Birol'a) Adam bir gün tarabyada, bir gün asiyanda, belki öbür gün başka bir yerde. Şimdi onun kovasında iki balık görüp bütün milleti oraya yığsam hakça mıdır bu?
"Akan balığın merası olmaz" diye düşünen insanlar mera gizleyene neden kızarlar anlamıyorum.
Akan balığın merası olmazsa buyrun boğaz orada. Mera boğaz.