Hoş Geldin, Ziyaretçi!

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için forumka kayıt olmalı yada giriş yapmalısınız. Forum üye olmak tamamen ücretsizdir.

Istanbul boğazı ve çevresi balık avı raporları

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

fasalisso

Daimi Üye
Adı
Kerem Y.
Kan Grubu
A Rh Pozitif
Havayı ve balığı iyi takip et , o meraya hafif lodos üfleyip akıntıyı bozdumu sağlam balık çıkar 1-2 kere deneyip boş döndü mü yılma verdimi 40-45 cm alırsın
Akintisizdi sabah erken gittigimde su cam gibi en sevdigim su hali :D o kadar guzel gozukuyoki gumus suruleri pirlanta gibi parliyordu :D dibi gozukuyodu guzel deniz goruntusu o suyu hic unutamiyom :) umarim dediginiz gibi olur bu haftasonu bi deneme yapicam gecen 100 grmida gectim 75 gramla ip patladi :komik: saskinliga ugradim imkansiz dedim asindigini anladim baktim bazi yerleri asinmis ipin , mecbur bi kismini kestim korkarak atmaya basladim gecen birisinden idarelik kursun aldim saolsun kursununu bana verdi kursunda roket kursun havalanma konusunda cabuk havalaniyo acayip bisey :)

İbrahim kürşat

Daimi Üye
Adı
İbrahim
Ben buldukca yazarım arkadaşlar. Herkesin imkanı yok gelmeye bulmaya.
Yatak baligi bulan sölemesin eyvallah.
Dün aksam vaniköy yaptı dedim. Mera dolmadı daha da azaldı. Dün yapti diye bugün dolucagini zannetmiyorum. Veya bugunde balik yapicagini zannetmiyorum. Ben de mera mera dolasiyorum. Uskudardan baslayip en tepeye kadar bakiyorum soruyorum. Bu işi abartmayin

Bir mühendisin kimse yararlanmasin diyerek bir sey bulupta söylememesi gibi. Ben buldum banane sende bul zihniyeti kötü bir zihniyet. Herkesin imkanı sartlari esit degil. Tabi ki herkesin attigi rapala kasik ayni degil. Sen 100 liralik rapala atarsin adam 20 liralik atar. Biri gelir 3 liralik kasikla atar. Sahiller hepimizin. Ben benim kadar mera gezeni kolay kolay zannetmiyorum. Herkese saygi duyuyorum. Sen mera paylasma dostum. Bu senin secimin. Ben mera paylasimi yapmaya devam ederim. Herkesin görüşü düşüncesi kendine. 50 balik yakalama 20 tane yakala yanindaki de alsin. Sahiller hepimizin. Hepimiz vergi veren vatandaşız

hamdialev

Daimi Üye
Adı
Hamdi ALEV
Kan Grubu
O Rh Negatif
Ben buldukca yazarım arkadaşlar. Herkesin imkanı yok gelmeye bulmaya.
Yatak baligi bulan sölemesin eyvallah.
Dün aksam vaniköy yaptı dedim. Mera dolmadı daha da azaldı. Dün yapti diye bugün dolucagini zannetmiyorum. Veya bugunde balik yapicagini zannetmiyorum. Ben de mera mera dolasiyorum. Uskudardan baslayip en tepeye kadar bakiyorum soruyorum. Bu işi abartmayin

Bir mühendisin kimse yararlanmasin diyerek bir sey bulupta söylememesi gibi. Ben buldum banane sende bul zihniyeti kötü bir zihniyet. Herkesin imkanı sartlari esit degil. Tabi ki herkesin attigi rapala kasik ayni degil. Sen 100 liralik rapala atarsin adam 20 liralik atar. Biri gelir 3 liralik kasikla atar. Sahiller hepimizin. Ben benim kadar mera gezeni kolay kolay zannetmiyorum. Herkese saygi duyuyorum. Sen mera paylasma dostum. Bu senin secimin. Ben mera paylasimi yapmaya devam ederim. Herkesin görüşü düşüncesi kendine. 50 balik yakalama 20 tane yakala yanindaki de alsin. Sahiller hepimizin. Hepimiz vergi veren vatandaşız
Sen söylüyorsun eyvallah.. İlla bende mi söyleyeceğim? Yok mu benim kendi kararımı verme hakkım?

Giden gitsin, tutan tutsun, söyleyen söylesin. Herkes işini bilir, başkasına gerek yok

İbrahim kürşat

Daimi Üye
Adı
İbrahim
Sen söylüyorsun eyvallah.. İlla bende mi söyleyeceğim? Yok mu benim kendi kararımı verme hakkım?

Giden gitsin, tutan tutsun, söyleyen söylesin. Herkes işini bilir, başkasına gerek yok
Saygı duyarım söleyene de sölemeyene de.
Bence söylenmeli dedim. Illa söylenicek demedim.

musty34

Aktif Üye
Adı
Mustafa erten
Kan Grubu
O Rh Pozitif

Size illâ söyleyeceksiniz mi dedi ibrahim kardeş.sadece söylenmeli dedi.bence mesajları 2. Kez tekrar okuyun.

efaruk

Aktif Üye
Adı
E. Faruk Pehlivanlı
Kan Grubu
A Rh Pozitif
bi zahmet azıcık emek harcayın hazıra konmayın avcı sabahın köründe kalkıyor ava gidiyor bin bir türlü emek harcıyor balığı bulmak için harcadığı masrafta cabası çektiği eziyetde cabası sonra gelsin sana mera söylesin sende hazıra kon olucak iş değil avcılık böyle olmaz sürek avı ister emek ister özveri ister. avcılığın tadıda burada zaten balığı aramak. diğer olasıları söylemiyorum bile saymakma bitmez bu hadise.
Cubuklu orneginden yola cikarak, Cubuklu herkesin bildigi goz onunde bir yer, Cubuklu balik yapiyorsa bulmak icin sahilde bir tur atip bakman lazim hareketlilik varsa balik yapiyorr. Ama bunu yapabilmen icin arabanin olmasi lazim, benim var cok sukur de olmayan ne yapsin olsun mu? Bu tarz meralari soylemekte ben de sakinca gormuyorum. Yani aksi halde; abi o zaman herkes ampulunu kendi icat etsin ne bileyim arabasini kendi icat etsin. Forumun belli guruplara ozel bir yeri olsa da orada gonlumuze gore dogaya saygili hobidaslarla her merayi paylassak...

musty34

Aktif Üye
Adı
Mustafa erten
Kan Grubu
O Rh Pozitif
Babayla Dün akşam üstü 4:30 gibi kız kulesinin karşısından spin atmaya başladık.
Saat 7 gibi babaya 23 cm bi sarıkanat geldi.başka da gelen olmadı.
Bir de benim olta havada martıya dolandı :)
Sahte 2–3tur dolandı martının etrafında havada başladım oltayı sarmaya.martı suya düştü.mesafe tahmini 30 mt.tabi makine çekmedi babam eliyle çekti misineyi neyse kıyıya kadar çektik babam tuttu ben misine yi çözdüm.Allah tan iğneler batmamış sadece misine dolanmış kanatlarına.canı yanmadan tekrar özgürlüğüne kavuşturduk martı beyi :)
Kısacası biraz heyecan dolu bi av oldu.

efaruk

Aktif Üye
Adı
E. Faruk Pehlivanlı
Kan Grubu
A Rh Pozitif
Aynen öyle.
Bahsettiğim yerde taş çatlasa 5-6 kişilik boş yer vardı.
Dedim ki hani sopayı kapan herkes oraya koşmasın. Merayı bilen, meranın huyunu suyunu düzenini falan bilen insanlar gitsin.
Orada balık tutanların da gününü zehir etmeyelim..

Benim alışkın olduğum yerlerde şu an kaşık iş yapmıyor. Ama bugün gördüğüm yere oltayı kapıp gitmem. Oraya uyum sağlayamam.
Ne dibini bilirim, ne düzenini.

Bu işe ciddi emek ve zaman harcayan insanlara sahilde rastlıyorum. (Mesela balikoltasi Birol'a) Adam bir gün tarabyada, bir gün asiyanda, belki öbür gün başka bir yerde. Şimdi onun kovasında iki balık görüp bütün milleti oraya yığsam hakça mıdır bu?

"Akan balığın merası olmaz" diye düşünen insanlar mera gizleyene neden kızarlar anlamıyorum.
Akan balığın merası olmazsa buyrun boğaz orada. Mera boğaz.
Sanada hak veriyorum...

Oltanın

Aktif Üye
Kan Grubu
B Rh Pozitif
Cubuklu orneginden yola cikarak, Cubuklu herkesin bildigi goz onunde bir yer, Cubuklu balik yapiyorsa bulmak icin sahilde bir tur atip bakman lazim hareketlilik varsa balik yapiyorr. Ama bunu yapabilmen icin arabanin olmasi lazim, benim var cok sukur de olmayan ne yapsin olsun mu? Bu tarz meralari soylemekte ben de sakinca gormuyorum. Yani aksi halde; abi o zaman herkes ampulunu kendi icat etsin ne bileyim arabasini kendi icat etsin. Forumun belli guruplara ozel bir yeri olsa da orada gonlumuze gore dogaya saygili hobidaslarla her merayi paylassak...
Hocam benim aracım aşağıdaki araç ben bu sevdaya 5 yaşında başladım şuan 41 yaşındayım 36 yıldır bu sevdanın peşinden koşuyorum bu hobime gönülden bağlıyım bu işi nasıl daha iyi yapa bilirim diye sureklı kendımı gelıstırıyorum arastırıyorum bın bır turlu fedakarlıkla kendı kazancımdan ayırıyorum bu sevdama yatırım yapıyorum neden bunu yapıyorum cunkı sevıyorum bu hobıyı gonul vermısım bu sevdaya gunu bırlık ask degıl bu sevda omurluk bı sevda benım ıcın ayrıca uzak yerde oturuyorum mereya varmak ıcın gunde 3 vasıta degıstırıyorum gıdıp gelmem gunde benım 5 saatımı alıyor trafıkde ayakta bekleme vs gıbı bın bır turlu ezıyet cefa cekıyorum harcadıgım masrafta cabası neden bu ezıyetı cekıyorum cunkı sevdalıyım bu hobıye cılesınıde cefasınıda katlanmısım gonul vermısım bu sevdaya . gittiğim merada balık olmadı dıyede ısyan etmıyorum nasıp degılmıs dıyorum gerı donuyorum onca yolu bos kova ıle yınede karamsar bakmıyorum avıma bır sonrakı ava heyacanla tutkuyla kendımı yıne hazırlıyorum ayrıca kimseye mera sormuyorum sormamda sabah ayaklarım benı nereye goturuyorsa oraya dogru gıdıyorum var yada yok ya nasıp dıyıp yola cıkıyorum.
kımse kusuruma bakmasın ben bu sevdaya gonul verıp gel arkadas sen buraya benım 250 gr attıgım yerde sen 50 gr at balık yakala dememı beklemesın . madem bu sevdaya gonul verdınız bı zahmet emek verın mera beklemeyın hazıra konmayın.

senın yazılarını okuyorum bazen delı gıbı calısıyorum dıyorsun emek harcıyorsun ne ıcın yapıyorsun bunu para kazanmak ıcın ben sana desemkı kardesım bu parayı nasıl kazanıyorsun banada anlat bende senın kazandıgın parayı kazanıyım desem ne dersın bana ? yada ne bılıyım kardesım surda bı ıs var parası cok ıyı tanımadıgın adama gel senı bu ıse sokım dermısın ona kefıl olurmusun ?

Son düzenleme:
Adı
Emre
Kan Grubu
A Rh Negatif
boğazda çinekop zamanı omuzların birbirine değmediği yer var da biz mi görmedik 20 senedir? neyin merası, neyin gizliliği bu? yalıların balkonlarına mı giriyorsunuz gizlice? :)

20 milyonluk şehrin 10 milyonunun evinde olta var. hepsi de bu aylarda iyi kötü iniyor boğaza. sanki kaçkar dağlarında alabalık merası keşfetmiş gibi meracılık oynuyor insanlar, çok gülüyorum. kendimizi kandırmayalım arkadaşlar :)

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...