Hoş Geldin, Ziyaretçi!

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için forumka kayıt olmalı yada giriş yapmalısınız. Forum üye olmak tamamen ücretsizdir.

Istanbul boğazı ve çevresi balık avı raporları

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Musti.barut

Daimi Üye
İnsanoğlu avcı-toplayıcı bir topluluk olarak evrimine başladı. Daha sonradan yerleşik hayata geçti ama avcılık ve toplayıcılık yine devam etti. Ekmeyi biçmiye öğrendi ama yinede avlandı. Avcılık içimizde var. Her zaman kendimizi geliştirmek için gerek teknolojiyi, gerekse kafayı kullanarak basit düzenekler oluşturduk. Önceden karın doyurmak içinmiş, şimdiyse egomuzu tatmin ve hoş vakit geçirmek için yapılıyor. Tabii ki bu dediklerim amatör ruhlu insanlar için geçerli. Şahsen ben çevremdeki sevdiğim kişilerin de bu keyfi yaşaması için gerek ekipman yardımında bulunuyorum, gerekse gittiğim yerlere onları da götürüyorum. Bunda hiçbir yanlış olduğunu düşünmüyorum ki bir çoğumuz da bunu yapıyoruzdur diye düşünüyorum. Bu işi amatör olarak yapan bir çok kişinin kurallara uygun balık avladığını düşünüyorum. 7 yaşındaki oğlum bile yakalanan küçük balıkların salınması gerektiğini bilecek bilinçte. Babam da boş zamanlarında keyif için balık yakalardı. Emekliliğinden sonra bu hobi öyle bir düzeye gelmişti ki bunun için 12 metrelik bir tekne alıp arkadaşlarıyla ve sevdiği insanlarla balığa çıkmaya başladı ve bu yaptığından da acayip keyif alıyordu. Hiçbir zaman ticari beklentisi olmadı ve kurallara uygun balık avladı. İşin canını çıkartırcasına değil, dipte ne var ne yok silip süpürürcesine değil. 3 tarafımız denizlerle çevrili diye övünüp duruyoruz. Aynı zamanda da "nerde o eski balıklar" diye de dövünüyoruz. Sebebi ne acaba. Avlandığı yerleri arkadaşlarına peşkeş çeken kişiler mi, bu işe binlerce lira döken vatandaş mı? En yakın örneğimiz Yunanistan. Adamların kıyı şeridi belli. Her ne kadar kısa gibi gözükse de neredeyse bize yakınlar ama gerek forumlardan, gerek medya araçlarından adamlarda nasıl balıklar çıkıyor görüyoruz. Hepimizin ağzı açık kalıyor, "keşke orda olsak" diyoruz. Adamlar bilinçli, öyle kuralları var ki gerek kıyı balıkçılığı, gerek o koca trol tekneleri herşey kurallar çerçevesinde avlanıyor. Yok mu onlarda trol teknesi, tabiiki de var, dünyanın birçok ülkesinde var ama bizim gibi b.k'unu çıkartarak yapılmıyor balıkçılık.
Gelelim işin özüne. Kime dediniz bilmiyorum ama emin olun ki denizlerimizde balığın bitmesinin sebebi avlak yerlerini arkadaşlarına peşkeş çeken, bu işe binlerce para döken ve türlü türlü yöntemler bulan kişinin suçu değil bu. O eminim ki bunları balıkçılık keyfini herkes yaşasın diye yapıyordur. Hele ki bu bahsettiğiniz kişi Bülent abi ise emin olun ki onu tanımıyorsunuz. Yakaladığı 1 kiloluk levrekleri bile "büyüsünde gelsin" diye salan bir kişinin balıkların tükenmesinde rolünün olduğunu hiiç sanmıyorum.
eksik kalan ne varsa siz tamamlamış sınız...

Musti.barut

Daimi Üye
artık canileştiğimizi düşünüyurum ve balık olayını bırakmaya karar verdim başka hobiler yapmayı istiyorum çocuğuma daha fazla vakit ayırmayı istiyorum onca aletlere ödediğim parayı artık daha faydalı şeyler için kullanmak istiyorum parmak kadar balıkları kovasına koyan ayılarla kavga etmemeyi istiyorum
Ve sevgili yöneticilerimden profilimi silmesini istiyorum sağlıcakla kalın....

forkill96

Daimi Üye
Adı
Burak özdayı
Kardeşim doğru bir ay var ama gitmeden yapamıyoruz işte inşallah denkgelir beraber av yaparız saygılar.
Adım Salih ÖZBATI nick olarak oğlanın ismini yazmıştım zamanında öyle kaldı
inşallah Salih abi sezonu açınca biz istersek denk geliriz :)

senihcan

Daimi Üye
Adı
Senih Can Kardeş
Yazıları okuyorum da her şey birbirine girmiş . Musti.barut 'un Bülent abiyi tanıdığını sanmıyorum sözlerinide Bülent abiye söylediğini sanmıyorum . Ama Bülent abi çok yardım eden sevdiklerine meralarını söyleyen ve sürekli değişik avlanma metodları deneyen biri olduğu için üzerine alındı sanırım . Birde ufacık kara sularımızda bundan 10 sene önce çok geriye gitmeye gerek yok deniz nasıl balık kaynarken şuan resmen balık yok. Oltayla av yapanlar bu balık şukadar küçük diye kavga edebiliyor o derece balık azaldı ama biz kendi aramızda aman dikkat boylara dikkat üremiş olsun diye uğraşırken hala Dünya da ki gırgır ve trol nüfusunun yarısı bizde ve Japonyada okyanusta yasaklanan balık bulucularıda bizim gırgır trolcülerimiz aldı. Balık resmen artık yok ama hala dev gırgır ve trol gemilerini kaldırmaya av yasağına ve ya en azından kota koymaya bile gerek duymayan bir devlet anlayışımız var . Bunu siyasi olarak söylemiyorum bu zamana kadar gelen hiç bi hükümet bu ülkenin doğasını denizini balığını hayvanını düşünmedi malesef . Ama kırılan doğal denge elinde sonunda bizimde yaşamımızı sürdüremiyecek hale getirecek ...

Musti.barut

Daimi Üye
Yazıları okuyorum da her şey birbirine girmiş . Musti.barut 'un Bülent abiyi tanıdığını sanmıyorum sözlerinide Bülent abiye söylediğini sanmıyorum . Ama Bülent abi çok yardım eden sevdiklerine meralarını söyleyen ve sürekli değişik avlanma metodları deneyen biri olduğu için üzerine alındı sanırım . Birde ufacık kara sularımızda bundan 10 sene önce çok geriye gitmeye gerek yok deniz nasıl balık kaynarken şuan resmen balık yok. Oltayla av yapanlar bu balık şukadar küçük diye kavga edebiliyor o derece balık azaldı ama biz kendi aramızda aman dikkat boylara dikkat üremiş olsun diye uğraşırken hala Dünya da ki gırgır ve trol nüfusunun yarısı bizde ve Japonyada okyanusta yasaklanan balık bulucularıda bizim gırgır trolcülerimiz aldı. Balık resmen artık yok ama hala dev gırgır ve trol gemilerini kaldırmaya av yasağına ve ya en azından kota koymaya bile gerek duymayan bir devlet anlayışımız var . Bunu siyasi olarak söylemiyorum bu zamana kadar gelen hiç bi hükümet bu ülkenin doğasını denizini balığını hayvanını düşünmedi malesef . Ama kırılan doğal denge elinde sonunda bizimde yaşamımızı sürdüremiyecek hale getirecek ...
senih bey

Bülent abiyi şahsen tanımıyorum burada bir kaç konuşmuşluğum var ama gerek yaşı itabari gerek düşünce ve fikirlerini şahsım adına beğenirim bu demek değildirki samimiyetsiz sözlerde bulunayım... yazmış olduğu yazı itabri benim çıkışım kendi şahsına gibi algılandı kendiside dahil ama içten dile getiriyorumki kesinlikle bu forum üyeleri hakkında lutfu bozuk söz etmedim etmemde... bugün acı bir olay yaşadım doluyum bu olay balık tutmayla ilgili...

ben bu forumda yeni sayılırım bilmediğim veya yarım bildiğim eksik konuları bu forum ve değerli üyelerin bilgi ve tecrübeleri sayesinde edindim..
ve kalkıpta ahkam bilmişlik ukalalık yapmam karakterimde müsade etmez..

gene tekrarlıyorum en azından balık tutkusunu uzun bir süre yapmak istemiyorum...

elimdeki malzemeleri gerçekten (ihtiyaç sahibi) kişilere üçretsiz vermeyi düşünüyorum...

gene tekrarlıyorum sevgili yöneticilerimizin profilimi silmesini istiyorum...

kimseye kırgın dargın değilim bilmeden de kalp kırdıysam üzdüysem affola haklarını helal etsin....

senihcan

Daimi Üye
Adı
Senih Can Kardeş
senih bey

Bülent abiyi şahsen tanımıyorum burada bir kaç konuşmuşluğum var ama gerek yaşı itabari gerek düşünce ve fikirlerini şahsım adına beğenirim bu demek değildirki samimiyetsiz sözlerde bulunayım... yazmış olduğu yazı itabri benim çıkışım kendi şahsına gibi algılandı kendiside dahil ama içten dile getiriyorumki kesinlikle bu forum üyeleri hakkında lutfu bozuk söz etmedim etmemde... bugün acı bir olay yaşadım doluyum bu olay balık tutmayla ilgili...

ben bu forumda yeni sayılırım bilmediğim veya yarım bildiğim eksik konuları bu forum ve değerli üyelerin bilgi ve tecrübeleri sayesinde edindim..

gene tekrarlıyorum en azından balık tutkusunu uzun bir süre yapmak istemiyorum...

elimdeki malzemeleri gerçekten (ihtiyaç sahibi) kişilere üçretsiz vermeyi düşünüyorum...

kimseye kırgın dargın değilim bilmeden de kalp kırdıysam üzdüysem affola haklarını helal etsin....
Bende onu belirttim zaten Bülent abiye olmadığını :) Bu yazıyı da yazdığınız iyi olmuş en azından açıklığa kavuşmuş her şey :) Üyeliğinizi sildirmenize bence gerek yok eğer balık tutma hobisini seviyorsanız . Bizde çok olumsuzluk yaşıyoruz malesef İstanbulda olumsuzluk yaşanmadığı bir zaman yok. Daha 2 gün önce Modada tekne çok yanaştın olta var dememize rağmen napak biz nerde avlanacaz diye bağırdıktan sonra 180 metrelik ip misinamın hepsini götürdü. Bunu 3. yaşayışım. Kaç defa yanımda oltama taktın muhabbetinden tartışmalar yaşadım . Kaç defa köprüde laf dalaşına girdim 2 olta atmayın diye . Malesef İstanbulda bu tarz şeyler çok başa geliyor :) Forum ortamlarında ise konuşma değil de yazı olarak her şeyi açıklamaya çalıştığımız için yanlış anlaşılmalar oluyor . En kötüsüde balık azaldığı için herkes bu hobiyi yaparken gergin :) Ama şahsen ben elimden geldiğince hobimi yaparken sinirlenmemeye çalışıyorum özellikle takımıma biri karıştıysa veya bu takım nasıl hazırlanıyor dendiğinde , Ama tekneler göz göre göre gelip oltaya takınca adamlara ana avrat küfür ediyorum o an çıksınlarda karaya saldırim üstlerine diye : ) Resmen son kıyı avlarımda olta başında makasla oturuyorum her an tekne alıp götürecek diye.

OnuR67

Daimi Üye
Adı
Onur
Kan Grubu
O Rh Pozitif
senih bey

Mustafa abi ne yaşadın bilmiyorum ama geçmiş olsun dileklerimi göbderiyorum, biraz kafanı dinle sonra tekrar aramıza dön profil sildirmek olmaz.
Herkes birbirini yanlış anlamış kimse kimseye birşey dememiş ap açık ortada olur böyle şeyler

Musti.barut

Daimi Üye
Mustafa abi ne yaşadın bilmiyorum ama geçmiş olsun dileklerimi göbderiyorum, biraz kafanı dinle sonra tekrar aramıza dön profil sildirmek olmaz.
Herkes birbirini yanlış anlamış kimse kimseye birşey dememiş ap açık ortada olur böyle şeyler
onurum bugün balığa gideceğimi biliyordun sabah ailesel kötü bir olay geçti bu yüzden bayğı bir kötüyüm..

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...