Hoş Geldin, Ziyaretçi!

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için forumka kayıt olmalı yada giriş yapmalısınız. Forum üye olmak tamamen ücretsizdir.

Istanbul boğazı ve çevresi balık avı raporları

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Musti.barut

Daimi Üye
Bende onu belirttim zaten Bülent abiye olmadığını :) Bu yazıyı da yazdığınız iyi olmuş en azından açıklığa kavuşmuş her şey :) Üyeliğinizi sildirmenize bence gerek yok eğer balık tutma hobisini seviyorsanız . Bizde çok olumsuzluk yaşıyoruz malesef İstanbulda olumsuzluk yaşanmadığı bir zaman yok. Daha 2 gün önce Modada tekne çok yanaştın olta var dememize rağmen napak biz nerde avlanacaz diye bağırdıktan sonra 180 metrelik ip misinamın hepsini götürdü. Bunu 3. yaşayışım. Kaç defa yanımda oltama taktın muhabbetinden tartışmalar yaşadım . Kaç defa köprüde laf dalaşına girdim 2 olta atmayın diye . Malesef İstanbulda bu tarz şeyler çok başa geliyor :) Forum ortamlarında ise konuşma değil de yazı olarak her şeyi açıklamaya çalıştığımız için yanlış anlaşılmalar oluyor . En kötüsüde balık azaldığı için herkes bu hobiyi yaparken gergin :) Ama şahsen ben elimden geldiğince hobimi yaparken sinirlenmemeye çalışıyorum özellikle takımıma biri karıştıysa veya bu takım nasıl hazırlanıyor dendiğinde , Ama tekneler göz göre göre gelip oltaya takınca adamlara ana avrat küfür ediyorum o an çıksınlarda karaya saldırim üstlerine diye : ) Resmen son kıyı avlarımda olta başında makasla oturuyorum her an tekne alıp götürecek diye.
senih bey bu güzel yaklaşımlarınız dan dolayı size çok teşekkür ederim eksik olmayın

Adı
youtube.com/c/ahmettemizler
Kan Grubu
A Rh Pozitif
balığa gönül vermiş dostlar, biraz sabırsız davranışlar sergilemiş olduğunuzu görüyorum.
balık bize göre hareket etmez onun bir doğası yaşamı var.
sular hala sıcak balık akamadı yada çok açık ve derinden seyrediyor.tekneler bile balığı görüp alamıyor haberleri geliyor.
balık yakalamak artık sabır istiyor.çok bol bir balık beklemeyelim.
ama balıktanda ümidimizi kesmeyelim.
bu gün sabah biraz tırsi yaptı ve kesti akşamüstü biraz sıyırtma ile istavrit alındı.

dostlara saygılarımla.............................

senihcan

Daimi Üye
Adı
Senih Can Kardeş
balığa gönül vermiş dostlar, biraz sabırsız davranışlar sergilemiş olduğunuzu görüyorum.
sular hala sıcak balık akamadı yada çok açık ve derinden seyrediyor.tekneler bile balığı görüp alamıyor haberleri geliyor.
bu gün sabah biraz tırsi yaptı ve kesti akşamüstü biraz sıyırtma ile istavrit alındı.

Ahmet abi benim gözlemim Karadeniz ve Marmara'nın Türk karasuları içindeki kısımları bitmiş . Zaten her şey açık sadece göçmen balıkları tutabiliyoruz ki onlarda her sene azalarak geliyor :) Balıkları bile avrupadan gelsin diye bekler olduk . Hala önlem alan yok Japonyada yasaklanan balık bulucular ufacık karasularımızda dev okyanus gırgırlarıyla katlediliyor . Bundan 10 sene sonrasını çok merak ediyorum. Bu sene istavrit havyarını dökmeden tonlarcası avlandı. Yem olarak veya yemek için aldığım bütün istavritler istisnasız havyarlı. Adamlar boğaz geçişlerine ağ örüp katliam yapıyorlar . Sahil güvenliği arıyorsun ya sallamıyorlar ya açmıyorlar ya da gelip muhabbet edip gidiyorlar. Benim temennim ya inşallah adam akıllı doğayı koruma odaklı birilerinin devlette önemli bir yere gelmesi ya da tez zamanda bitsin balık kessinler bütün ağaçları versinler bütün zehirli atıkları denizlere akarsulara , atalarımızdan dinlediğimiz eski anadolu manzaraları komple beton olsun hep beraber verdiğimiz zararın acısını güzel güzel yaşayalım. Sonra milliyetçisi ağlasın su yok yiyecek yok dindarı ağlasın solcusu ağlasın sağcısı ağlasın .... Sağğ olsun dedelerimizin yok ettikleri bugünlere bizde aynı hızda yok ederk torunlarımıza miras bırakıyoruz....

karantina14

Aktif Üye
Adı
Okan YAMAN
Ahmet abi benim gözlemim Karadeniz ve Marmara'nın Türk karasuları içindeki kısımları bitmiş . Zaten her şey açık sadece göçmen balıkları tutabiliyoruz ki onlarda her sene azalarak geliyor :) Balıkları bile avrupadan gelsin diye bekler olduk . Hala önlem alan yok Japonyada yasaklanan balık bulucular ufacık karasularımızda dev okyanus gırgırlarıyla katlediliyor . Bundan 10 sene sonrasını çok merak ediyorum. Bu sene istavrit havyarını dökmeden tonlarcası avlandı. Yem olarak veya yemek için aldığım bütün istavritler istisnasız havyarlı. Adamlar boğaz geçişlerine ağ örüp katliam yapıyorlar . Sahil güvenliği arıyorsun ya sallamıyorlar ya açmıyorlar ya da gelip muhabbet edip gidiyorlar. Benim temennim ya inşallah adam akıllı doğayı koruma odaklı birilerinin devlette önemli bir yere gelmesi ya da tez zamanda bitsin balık kessinler bütün ağaçları versinler bütün zehirli atıkları denizlere akarsulara , atalarımızdan dinlediğimiz eski anadolu manzaraları komple beton olsun hep beraber verdiğimiz zararın acısını güzel güzel yaşayalım. Sonra milliyetçisi ağlasın su yok yiyecek yok dindarı ağlasın solcusu ağlasın sağcısı ağlasın .... Sağğ olsun dedelerimizin yok ettikleri bugünlere bizde aynı hızda yok ederk torunlarımıza miras bırakıyoruz....
Senihcan Sahil güvenliği istediğin kadar ara bir şey değişmez. Şimdi yazamıyorum yan yana gelirsek nedenini anlatırım.

casanovapiyanis

Yeni Üye

AHMET ABİ BALIK OLSADA OLMASADA PAZARTESİ YANINDAYIZ....

camahmt

Üye
Adı
Ahmet
Kan Grubu
A Rh Pozitif
BU GECE 3 KİŞİ HEM MUHABBET HEM DE Bİ DİŞLİ YOKLAMA BABINDA BOĞAZA İNDİK,İLK YEMLEMEYİ SAAT 23:30 GİBİ YAPIP BEKLEMEYE KOYULDUK,ARADAN VAKİT GEÇTİKTEN SONRA YEMİ TAZELEYİM DİYE OLTAYI ÇEKİNCE ABİLERDEN BİRİ,O DA NE Bİ TANE 20-25 CM ARASI DİŞLİ,İLK ATIŞTA GELİNCE DEDİK OOO İYİ BİRŞEYLER OLACAK GALİBA FAKAT NE YAZIK Kİ SABAH İŞE GİDECEĞİMDEN DOLAYI 04:30 AYRILIRKEN SKOR OLARAK SADECE BİR TANE DİŞLİMİZ VARDI,AMA OLSUN VARLIKLARINI YAVAŞTAN GÖSTERMELERİ BİLE İNSANA AYRI BİR HEYCAN VERİYOR.ABİLERDEN BİRİ BİZDEN ÖNCE KARAKÖYE TAZE YEM TUTMAK İÇİN GİTTİ ORDA DA Bİ KAÇ KİŞİ ÇEKMİŞ...

Escarpen

Üye
Adı
faruk
Kan Grubu
A Rh Pozitif
Aceleye gerek yok beklemedeyiz arkadaşlar lüfer familyası için eylül 15 dönum noktasıdır Osmanlı zamanından belri bu böyledir 15 de akmaya başlar aysonuna doğru bollaşır inşallah oyle olur bakalım havalar donuyor bu hafta denız sıcaklıgıda düşüyor olacak yakında beklemedeyiz

Adı
youtube.com/c/ahmettemizler
Kan Grubu
A Rh Pozitif
bu gün dostların akınına uğradım bol bol çay kahve yemekler vs.
balık maalesef yine yok sular sıcak hava gündoğusu esiyor yarın istirahat ve dinlenme salı yerimdeyim kaldığım yerden devam ederim.

dostlara sevgilerimle.........................

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...