Hoş Geldin, Ziyaretçi!

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için forumka kayıt olmalı yada giriş yapmalısınız. Forum üye olmak tamamen ücretsizdir.

Istanbul boğazı ve çevresi balık avı raporları

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Fenerindibi

Yeni Üye
Adı
Ergin
s.a
forumu uzun süredir takip ediyorum. hepinize paylaşımlardan ve raporlardan dolayı şükranlar sunarım. çok şey öğrenmek mümkün.
1 yararımda benim olsun izin verirseniz.
levrekçiler için sölüyorum.

şileye giderken sahil kesiminde kurna plajı vardır.
sağ tarafı sahilköy daha ilerisi sofular.
çok iyi levrek yapar. sahilköy ve sofularda yapar ama en iyi kurna plajı yapar.

buraya büyük kaşıklar ile gidin. öle spin mipin işlemez. rüzgardan sahteniz anında geri gelir.
büyük kamış ile kaşık atın. 10-20 gram filan degil. 50 gr. 60 gr. atın.
dalgaylan çekin.
havayı takip edin.
poyraz ve sonrası havalarda gidin.
kışın dikkat edin tenha olur. kalabalık gidin. denize girmeyin. bir anda boyunuz geçer. ben düştüm 1-2 kere ..
kayalar vardır. sakın çıkmayın. kayar.

sabah ve akşam gün batarken gidin.
bol kaşık alın. sahil orada kayalıktır dibi. takılıyor kaşık vb.
2 kilo 3 kilo 5 kiloya kadar levrek alırsınız.

ekim- aralık arası tam zamanıdır.

benden bu kadar.
rastgele.

inşallah yakalarsınız.

büyükçolpan

Aktif Üye
Adı
hamdi büyükçolpan
Sanirim ufak ufak basliyor kiyidan bugun 7 parca cinekop aldim gariptir hava kararinca tik yok

Adı
youtube.com/c/ahmettemizler
Kan Grubu
A Rh Pozitif
2 gün yoğunluktan dolayı yazamadım dostlar c.tesi feci yağmur yedim balık sıyırtma ile 25 adet kadar istavrit.
pazar felaket bir rüzgar arabanın kapısını zor açtım ama müthiş bir istavrit akını 8*8 ince takımla beş metreden hiç almayan 4 . 5 kg istavrit aldı.
pazartesi yorgunluktan baygın düştüm dinlendim.
bu gün sabah yine 8*8 ince takımla istavrit yaptı öğlen kesti .
dişliden daha haber yok .uzun olta yemli,düz yemli,rapala, kaşık denemeleri boş çıktı.

dostlara sevgilerimle........................

Adı
youtube.com/c/ahmettemizler
Kan Grubu
A Rh Pozitif
Boğaz sularının soğuması ile lüferin av vermesi arasında doğrudan bir ilişki yoktur. Boğaz sularının soğuması ile lüferin av vermesi arasındaki sebep-sonuç ilişkisi yanlış kurulduğu için böyle yaygın bir kanaat oluşmuştur. Sebep-sonuç ilişkilerinin yanlış kurulmasına bir de doğru gözlemlerden yanlış sonuçların çıkarılması da eklenince kanaat sanki şu şekli almış gibidir: Lüfer soğuk suyu sever. Halbuki lüfer ailesi balıklarının soğuk suyu sevmesi yolundaki bu kanaat lüferin içgüdüsel davranışlarına aykırıdır. Evet lüfer ailesi balıkları Boğaz’da suların soğumaya başladığı zamanlarda görülür. Çünkü lüfer Karadeniz’e havyarını bıraktıktan sonra Karadeniz sularının da soğumaya başlaması yüzünden içgüdüsel olarak Akdeniz’e doğru göçe çıkar. Bu olaya –muhtemelen- taa Eski Yunanlılardan beri “katavaşya” denir. Eğer lüfer gerçekten de zannedildiği gibi soğuk suları sevseydi lüfer ailesi balıklarının İstanbul Boğazı’ndan hiç ayrılmaması gerekirdi. Çünkü Boğaz’ın suları yılın neredeyse tamamına yakın bir bölümünde Türkiye sularının en soğuğu olarak kalır. Ne Akdeniz, ne Ege, ne Marmara ve ne de Karadeniz hiçbir zaman İstanbul Boğaz’ından daha soğuk değildir. Bazı dönemlerde su sıcaklığı olsa olsa o da sadece Karadeniz’ın suyuyla dengede olabilir. Zaten bir de şu durum var: Anavaşya döneminde yani göçmen balıkların bu defa Akdeniz’den Karadeniz’e yolculuğunun başladığı dönemde lüfer katavaşya dönemindeki kadar kıyıdan çok fazla av vermez. Çünkü Boğaz kıyıları anavaşya döneminde yani bahar aylarındaki kuzeye göç zamanında henüz çok soğuktur. Bu yüzden bahar dönemindeki büyük göçler Boğaz’ın dibinden yani kanaldan sürer. Lüfer soğuğu sevmediği için kıyılamak yerine Akdeniz’den gelen sıcak su akıntısıyla birlikte kanaldan doğrudan Karadeniz’e ulaşır. Bir de şu var: Kasım ayından itibaren Boğaz’da sular iyice soğumaya başladığında neredeyse tüm balıklar derin sulara çekilir ya da kıyıdan balık alınsa bile dipten alınır. İstanbul’da da bu nedenle soğuk kış aylarında en verimli av genellikle Galata Köprüsünde yapılır.

Demek ki lüfer soğuk suyu sevdiği için sular soğuduğunda av veriyor değildir.

Lüferin Boğaz’da av vermeye başlamasıyla suların soğuması arasındaki ilişkinin nedeni bu balığın tamamen içgüdüsel özellikleriyle ilgilidir. Eğer balığın içgüdüleri göç zamanının geldiğini söylemişse balık göçe çıkar. Biz de bu göçü bekler ve av yaparız.

Yoksa -lafı uzatmayalım- balık soğuğu neden sevsin ki..

peki bunca yazılana göre sorum şu kaç adet dişli tuttunuz bu aralar ??

Alık balık

Daimi Üye
Adı
Ufuk
s.a
forumu uzun süredir takip ediyorum. hepinize paylaşımlardan ve raporlardan dolayı şükranlar sunarım. çok şey öğrenmek mümkün.

buraya büyük kaşıklar ile gidin. öle spin mipin işlemez. rüzgardan sahteniz anında geri gelir.
dalgaylan çekin.
havayı takip edin.
kışın dikkat edin tenha olur. kalabalık gidin. denize girmeyin. bir anda boyunuz geçer. ben düştüm 1-2 kere ..

benden bu kadar.
rastgele.

inşallah yakalarsınız.
Üstadım bu şekilde mera bilgisi vermek ne derece doğru tartışılır, ama yinede sağolasın...

Alık balık

Daimi Üye
Adı
Ufuk
Boğaz sularının soğuması ile lüferin av vermesi arasında doğrudan bir ilişki yoktur. Boğaz sularının soğuması ile lüferin av vermesi arasındaki sebep-sonuç ilişkisi yanlış kurulduğu için böyle yaygın bir kanaat oluşmuştur. Sebep-sonuç ilişkilerinin yanlış kurulmasına bir de doğru gözlemlerden yanlış sonuçların çıkarılması da eklenince kanaat sanki şu şekli almış gibidir: Lüfer soğuk suyu sever. Halbuki lüfer ailesi balıklarının soğuk suyu sevmesi yolundaki bu kanaat lüferin içgüdüsel davranışlarına aykırıdır. Evet lüfer ailesi balıkları Boğaz’da suların soğumaya başladığı zamanlarda görülür. Çünkü lüfer Karadeniz’e havyarını bıraktıktan sonra Karadeniz sularının da soğumaya başlaması yüzünden içgüdüsel olarak Akdeniz’e doğru göçe çıkar. Bu olaya –muhtemelen- taa Eski Yunanlılardan beri “katavaşya” denir. Eğer lüfer gerçekten de zannedildiği gibi soğuk suları sevseydi lüfer ailesi balıklarının İstanbul Boğazı’ndan hiç ayrılmaması gerekirdi. Çünkü Boğaz’ın suları yılın neredeyse tamamına yakın bir bölümünde Türkiye sularının en soğuğu olarak kalır. Ne Akdeniz, ne Ege, ne Marmara ve ne de Karadeniz hiçbir zaman İstanbul Boğaz’ından daha soğuk değildir. Bazı dönemlerde su sıcaklığı olsa olsa o da sadece Karadeniz’ın suyuyla dengede olabilir. Zaten bir de şu durum var: Anavaşya döneminde yani göçmen balıkların bu defa Akdeniz’den Karadeniz’e yolculuğunun başladığı dönemde lüfer katavaşya dönemindeki kadar kıyıdan çok fazla av vermez. Çünkü Boğaz kıyıları anavaşya döneminde yani bahar aylarındaki kuzeye göç zamanında henüz çok soğuktur. Bu yüzden bahar dönemindeki büyük göçler Boğaz’ın dibinden yani kanaldan sürer. Lüfer soğuğu sevmediği için kıyılamak yerine Akdeniz’den gelen sıcak su akıntısıyla birlikte kanaldan doğrudan Karadeniz’e ulaşır. Bir de şu var: Kasım ayından itibaren Boğaz’da sular iyice soğumaya başladığında neredeyse tüm balıklar derin sulara çekilir ya da kıyıdan balık alınsa bile dipten alınır. İstanbul’da da bu nedenle soğuk kış aylarında en verimli av genellikle Galata Köprüsünde yapılır.

Demek ki lüfer soğuk suyu sevdiği için sular soğuduğunda av veriyor değildir.

Lüferin Boğaz’da av vermeye başlamasıyla suların soğuması arasındaki ilişkinin nedeni bu balığın tamamen içgüdüsel özellikleriyle ilgilidir. Eğer balığın içgüdüleri göç zamanının geldiğini söylemişse balık göçe çıkar. Biz de bu göçü bekler ve av yaparız.

Yoksa -lafı uzatmayalım- balık soğuğu neden sevsin ki..
Vaner abi, yazdıkların tamamen doğru ve sonuna kadar katılıyorum, lakin burada yapılan yorumlar da, bu savı doğrular nitelikte bence... Bunu şu sebepten dolayı söyleme gereği duyuyorum, şahsen ben kimsenin lüfer soğuk suyu sever diye bir yazı yazdığını görmedim ve okumadım, özellikle ahmet abi ve diğer arkadaşlar da bekleyin sular yeterince soğumadı derken, aslı esasında deniz suyu yeterince soğumadığı için balığın göç olayı (Karadeniz den çıkıp boğazdan geçiş yapması) henüz gerçekleşmedi, bunun gerçekleşmesini beklemek gerek demek istiyorlar bence, yani Vaner abi sizinde tecrübeli bir balıkçı olduğunuzu bildiğimden, yaptığınız bu detaylı ve güzel açıklamayı sadece bilgilendirme için yaptığınızı düşünüyorum... Saygılar sevgiler.....

senihcan

Daimi Üye
Adı
Senih Can Kardeş
s.a

dalgaylan çekin.
havayı takip edin.

benden bu kadar.
rastgele.

inşallah yakalarsınız.
Geçen senede bu merada guzel balik alindigi soylendi gittigimizde 15 tane tekne vardi butun sahili ag ile kapatmislardi :(

pehlivan

Aktif Üye
Adı
mehmet pehlivanlar
s.a

dalgaylan çekin.
havayı takip edin.

benden bu kadar.
rastgele.

inşallah yakalarsınız.
Eminimki iyi niyetinizden yaptınız ama Bu tİP MERA PAYLAŞIMLARI Hem balığa hemde bölgeye hemde bölge insanına kesinlikle zarar vermektedir, Bölgedeki kirlilik kesinlikle artacak hem zıpkıncı hemde bu konuda sadece levrek yakalama merakı için doluşacak Ve hep doluşacak aynı sorun Karaburun Terkosta var oradaki akrabalarım Biz olta atacak yer bulamıyoruz yetmedi birde pisliklerini bırakıyorlar diyerek artık durumun pekte içaçıcı olmadığından bahsedip bölge insanıyla bilinçsiz avcıların karşı karşıya geleceğinden endişeliydi umarım ordada bu tip olaylar olmaz :(

cruel-24

Aktif Üye
Adı
OĞUZ OKTEM
Eminimki iyi niyetinizden yaptınız ama Bu tİP MERA PAYLAŞIMLARI Hem balığa hemde bölgeye hemde bölge insanına kesinlikle zarar vermektedir, Bölgedeki kirlilik kesinlikle artacak hem zıpkıncı hemde bu konuda sadece levrek yakalama merakı için doluşacak Ve hep doluşacak aynı sorun Karaburun Terkosta var oradaki akrabalarım Biz olta atacak yer bulamıyoruz yetmedi birde pisliklerini bırakıyorlar diyerek artık durumun pekte içaçıcı olmadığından bahsedip bölge insanıyla bilinçsiz avcıların karşı karşıya geleceğinden endişeliydi umarım ordada bu tip olaylar olmaz :(
benim annemler orada oturuyor devamlı giderim oraya balığa yer bulamadıkları doğru sabah hemen yokluyolar varsa balık hemen tekneyle gelip senin olta attığın yere ağ geriyolar...(akrabalarınızı tenzih ederim..)

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...