cankee
Yeni Üye
Gece alindilarTebrikler! Saat kaçta aldınız acaba?
Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için forumka kayıt olmalı yada giriş yapmalısınız. Forum üye olmak tamamen ücretsizdir.
Gece alindilarTebrikler! Saat kaçta aldınız acaba?
Diğer konularda haklı olabilirsiniz ama derine inildikçe su soğur. Aşağıda size istanbul boğazının ort. derinlik-sıcak bilgilerini veriyorum. ayrıca çok basit bir örnek veceğim. Geçen hafta sonu inanılmaz bir poyraz-soğuk ve yağış vardı. Dikkat ederseniz hemen ertesinde pazartesi günü 10 metre kıyıdan inanılmaz istavrit ve zargana aldık. Bunun nedeni ise geç ısınıp geç soğuyan denizler. Haftasonu soğuyan suda pazartesi günü dişliler biraz yukarı çıktı ve istavritleri ve zarganaları sıkıştırdı. istavritler ve zarganalarda mecburen kıyılara yaklaştı.Saygın Bey size katılmıyorum bu konuda. Bu sene balık hem az hem de geç düştü Marmaraya. Su sıcak olduğu sürece lüfer başı kara gidecektir, gidiyorda. Su soğudukça yukarı değil derine sıcak suya iniyorlar. Aksine kıyıdan uzaklaşıyorlar. Derin suda bir araya gelip çok güzel av veriyor. Bir de arkadaşlar şu lüfere ben halen dişli diyemiyorum. Galiba ben de bir anormallik var. Sadece LÜFER....
kullanılan rapala nedir acaba ?Gece alindilar
Su anda istanbulun tum kanalizasyonu derin su desarji denilen yontemleDiğer konularda haklı olabilirsiniz ama derine inildikçe su soğur. Aşağıda size istanbul boğazının ort. derinlik-sıcak bilgilerini veriyorum. ayrıca çok basit bir örnek veceğim. Geçen hafta sonu inanılmaz bir poyraz-soğuk ve yağış vardı. Dikkat ederseniz hemen ertesinde pazartesi günü 10 metre kıyıdan inanılmaz istavrit ve zargana aldık. Bunun nedeni ise geç ısınıp geç soğuyan denizler. Haftasonu soğuyan suda pazartesi günü dişliler biraz yukarı çıktı ve istavritleri ve zarganaları sıkıştırdı. istavritler ve zarganalarda mecburen kıyılara yaklaştı.
Marmara Denizi genel özellikleri
Türk boğazlar sisteminin topografik özellikleri , Marmara denizinin hidrodinamiği ve dolayısıyla ile sağlığı üzerinde öneml0i rol oynamaktadır. Bilindiği gibi İstanbul ve Çanakkale boğazları , Marmara denizini ege ve Karadeniz’e bağlayan iki önemli su yoludur.
İstanbul boğazı 0.7 – 3.5 km eni ve ortalama 1ç6 km boyu ile dünyanın en dar boğazlarından biridir. Max. derinliği 110 m ortalama derinliği ise 35.8 metredir. Çanakkale boğazı ise 1.2 – 7.0 km genişliğe 6.2 km uzunluğa sahiptir. Karadeniz ile ege denizi arasında bir geçiş bölgesi olması sebebiyle Marmara denizinin oşinoğrafik özellikleri komşu denizlerdeki değişimlerle sıkı sıkıya bağlıdır.
Sıcaklık
Boğazın yüzey suları üç tabakaya ayrılmaktadır. Yüzeyde 10 – 11 m derinliğe kadar aynı sıcaklık 19.6 °C , bunun altında sıcaklık süratle 18 metrede 18 °C ye , 27 metrede 17 °C ye , 50 metrede 16 °C ye düşmekte ve bu derinlikten itibaren 220 – 350 metreye kadar tekrar yavaş yavaş alçalarak 14.2 °C ye inmektedir.
Marmara Denizi klavuzu Ahmet RASİM’ e göre doğu rüzgarları Karadeniz’in nispeten soğuğu olan akıntılarını şiddetlendirmek suretiyle Marmara denizinde batıya doğru mevcut yüzey akıntılarının süratini arttırarak yüzey sularının sıcaklığını arttırmaktadır. Halbuki batı rüzgarlarının esmesi anında ise Marmara denizinin sularının sıcaklığı yükselir.
Kuleli de tırt şu anda biraz önce ordaydım. Deniz'in biraz daha soğuması lzm. Kraça ları ben geri bırakıyorum, sonuçta yasak değil mi ve herşeyden önemlisi öyle yapmak lzm değil mi ?Evet Kulelide kraça iyi bu aralar , benim favorim çinekop bollanmadan önce hala zargana , herkese bol şans
merhabalar,Kuleli de tırt şu anda biraz önce ordaydım. Deniz'in biraz daha soğuması lzm. Kraça ları ben geri bırakıyorum, sonuçta yasak değil mi ve herşeyden önemlisi öyle yapmak lzm değil mi ?
Adi sani pek bilinmeyen bir markakullanılan rapala nedir acaba ?