Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için forumka kayıt olmalı yada giriş yapmalısınız. Forum üye olmak tamamen ücretsizdir.
Bu sene bende çinekop'a atmayacağım atarsam sarıkanata atarım. Gelen 24 cm küçük balıklarda doğru denize iade. Zaten kamışın dibinde yukarı doğru 24 cm ölçtüm ve işaretledim balıkları direk orada ölçeceğim.
Merak etme genç arkadaşım bu işi sadece amatörce yapmak isteyecek kadar balığa ve balık tutmaya doymuş insanım. Sen daha dünyada yokken babamla uzun oltayla lüfer tutuyordum ben. El ayak dolaşması gibi laflar hoş değil.Ozaman bizde direk lufere atarim insallah herkes sozunde durur hehe sonra 1 çinekop tutunca eliniz ayaginiza dolasmasin
Evet daha önceden tutmuş evde temizleyip dilimlediğim zarganalardan bir kaç parça alıp çantama attım,malum ay sonu hamsiye para vermek istemedim sıcakta çabuk bozuluyor,gümüş aradım ama kıyıda hiç göremedim bende zargana ile takılırım dedim maksat vakit geçsin diye ama bolluğun içine düştüm.Yanımda atan 4 kişi daha vardı onlar kurt kullandı pek verim alamadılar malum yemden önce takım güzel olucakİlk zarganayı satınmı aldınız yani ?
Yada yanınızda daha önceden tutulmuş zarganaylamı gittiniz?
Ozaman bizde direk lufere atarim insallah herkes sozunde durur hehe sonra 1 çinekop tutunca eliniz ayaginiza dolasmasin
Heh işte şimdik oldu..Evet daha önceden tutmuş evde temizleyip dilimlediğim zarganalardan bir kaç parça alıp çantama attım,malum ay sonu hamsiye para vermek istemedim sıcakta çabuk bozuluyor,gümüş aradım ama kıyıda hiç göremedim bende zargana ile takılırım dedim maksat vakit geçsin diye ama bolluğun içine düştüm.Yanımda atan 4 kişi daha vardı onlar kurt kullandı pek verim alamadılar malum yemden önce takım güzel olucakÖzkan abim var tam bir zargana ustası aldığımız tiyolarla bu kadar balık alabildim birde zargana topum ve hamsim yada gümüş balığım olsa idi daha bol balık alırdım sürekli misinam dolaştığı için çok boşa salladım oltayı.sonuçta 4 saat için ve o kadar aksiliğe rahmen bereketli bir gündü.Allah bereket versin
![]()
onun çaresi basit. topu fırlattınmı düşmeye yakın makineden çıkan misineyi elinle hafiften frenlersin, ani frende yem düşebilir. misine durduğunda ilk etkisi topa olur, top gitmeyi keser ardından yem süzülür ve sona geldiğinde suya düşer. bakalım sonuç ne olduHeh işte şimdik oldu..![]()
Bu ilk zargana olayı bayağı bi sıkıntı oluyor.En iyi yavru gümüş vede kendi eti ile yakalaya biliyorum.
Dolaşan top içinse bende bi çare arıyorum.Birşeyler yaptım bakalım,vaktim olunca bizim sahilde inip deneyecem.İnşallah işe yararda bende paylaşırım burda.
O dediğini hep yaparım zaten.onun çaresi basit. topu fırlattınmı düşmeye yakın makineden çıkan misineyi elinle hafiften frenlersin, ani frende yem düşebilir. misine durduğunda ilk etkisi topa olur, top gitmeyi keser ardından yem süzülür ve sona geldiğinde suya düşer. bakalım sonuç ne oldu
==O============------------------------------o------------------><>
makine, kamış ---------- ana misine ------------- top ---- beden ---- gümüşümüz![]()