Hoş Geldin, Ziyaretçi!

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için forumka kayıt olmalı yada giriş yapmalısınız. Forum üye olmak tamamen ücretsizdir.

Istanbul boğazı ve çevresi balık avı raporları

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

BOĞAZIN EFENDİSİ

Aktif Üye
Adı
Alparslan Altan
Bu sene bende çinekop'a atmayacağım atarsam sarıkanata atarım. Gelen 24 cm küçük balıklarda doğru denize iade. Zaten kamışın dibinde yukarı doğru 24 cm ölçtüm ve işaretledim balıkları direk orada ölçeceğim.

Ozaman bizde direk lufere atarim insallah herkes sozunde durur hehe sonra 1 çinekop tutunca eliniz ayaginiza dolasmasin

KayaBalığıKaya

Daimi Üye
Adı
Uluç
Ozaman bizde direk lufere atarim insallah herkes sozunde durur hehe sonra 1 çinekop tutunca eliniz ayaginiza dolasmasin
Merak etme genç arkadaşım bu işi sadece amatörce yapmak isteyecek kadar balığa ve balık tutmaya doymuş insanım. Sen daha dünyada yokken babamla uzun oltayla lüfer tutuyordum ben. El ayak dolaşması gibi laflar hoş değil.

sintr

Yeni Üye
Adı
hasan uygun
İlk zarganayı satınmı aldınız yani ?
Yada yanınızda daha önceden tutulmuş zarganaylamı gittiniz?
Evet daha önceden tutmuş evde temizleyip dilimlediğim zarganalardan bir kaç parça alıp çantama attım,malum ay sonu hamsiye para vermek istemedim sıcakta çabuk bozuluyor,gümüş aradım ama kıyıda hiç göremedim bende zargana ile takılırım dedim maksat vakit geçsin diye ama bolluğun içine düştüm.Yanımda atan 4 kişi daha vardı onlar kurt kullandı pek verim alamadılar malum yemden önce takım güzel olucak :cool: Özkan abim var tam bir zargana ustası aldığımız tiyolarla bu kadar balık alabildim birde zargana topum ve hamsim yada gümüş balığım olsa idi daha bol balık alırdım sürekli misinam dolaştığı için çok boşa salladım oltayı.sonuçta 4 saat için ve o kadar aksiliğe rahmen bereketli bir gündü.Allah bereket versin :D

Rapalacı

Daimi Üye
Adı
FURKAN ®
Kan Grubu
B Rh Pozitif

Apo saygılı ol biraz ..

karaköy - sarayburnu hattında tek balık yok ilaçlık bile sadece köprüde boğaz tarafı bazı kıyıya yakın yerleri izmarit yapıyor o da bol değil iki haftaya kadar istavrit'in kendini göstermesi lazım arkasında dişlisi olacaktır. Palamut yok.

starmix

Yeni Üye
Adı
Murat YILDIZ
Bu sene hem suyun sıcaklığının düşmemesi, yağışların başlamaması ve boğazın gırgırlarca kapatılmış olması nedeniyle ekim sonu gibi anca balık alırız gibi geliyor. Evvelki sene yedikule, kartal ve kuleli olmak üzere istanbulun her tarafından eylülde balık almıştık. Bu sene biraz farklı olacak gibi...

magnificent

Aktif Üye
Adı
Ramazan
AKIN
Evet daha önceden tutmuş evde temizleyip dilimlediğim zarganalardan bir kaç parça alıp çantama attım,malum ay sonu hamsiye para vermek istemedim sıcakta çabuk bozuluyor,gümüş aradım ama kıyıda hiç göremedim bende zargana ile takılırım dedim maksat vakit geçsin diye ama bolluğun içine düştüm.Yanımda atan 4 kişi daha vardı onlar kurt kullandı pek verim alamadılar malum yemden önce takım güzel olucak :cool: Özkan abim var tam bir zargana ustası aldığımız tiyolarla bu kadar balık alabildim birde zargana topum ve hamsim yada gümüş balığım olsa idi daha bol balık alırdım sürekli misinam dolaştığı için çok boşa salladım oltayı.sonuçta 4 saat için ve o kadar aksiliğe rahmen bereketli bir gündü.Allah bereket versin :D
Heh işte şimdik oldu.. :)
Bu ilk zargana olayı bayağı bi sıkıntı oluyor.En iyi yavru gümüş vede kendi eti ile yakalaya biliyorum.
Dolaşan top içinse bende bi çare arıyorum.Birşeyler yaptım bakalım,vaktim olunca bizim sahilde inip deneyecem.İnşallah işe yararda bende paylaşırım burda.

duzensiz

Daimi Üye
Adı
Hüseyin Susulu
Heh işte şimdik oldu.. :)
Bu ilk zargana olayı bayağı bi sıkıntı oluyor.En iyi yavru gümüş vede kendi eti ile yakalaya biliyorum.
Dolaşan top içinse bende bi çare arıyorum.Birşeyler yaptım bakalım,vaktim olunca bizim sahilde inip deneyecem.İnşallah işe yararda bende paylaşırım burda.
onun çaresi basit. topu fırlattınmı düşmeye yakın makineden çıkan misineyi elinle hafiften frenlersin, ani frende yem düşebilir. misine durduğunda ilk etkisi topa olur, top gitmeyi keser ardından yem süzülür ve sona geldiğinde suya düşer. bakalım sonuç ne oldu :)

==O============------------------------------o------------------><>

makine, kamış ---------- ana misine ------------- top ---- beden ---- gümüşümüz :)

magnificent

Aktif Üye
Adı
Ramazan
AKIN
onun çaresi basit. topu fırlattınmı düşmeye yakın makineden çıkan misineyi elinle hafiften frenlersin, ani frende yem düşebilir. misine durduğunda ilk etkisi topa olur, top gitmeyi keser ardından yem süzülür ve sona geldiğinde suya düşer. bakalım sonuç ne oldu :)

==O============------------------------------o------------------><>

makine, kamış ---------- ana misine ------------- top ---- beden ---- gümüşümüz :)
O dediğini hep yaparım zaten.
Sıkıntı topu ilk atınca,yemle topun birleştiği yerde fırdöndüyle düğüm misinayı tuttuğun halde gene ayrılmaması.
Madem irdeledik,topun ortasındaki kısmı çıkartıp içine bi pipet sabitledim. Zargana topunu sıyırtma kurşunu gibi yaptım yani.Atarkende havada beden ile birleşmesin diye.İşe yarayacak gibi duruyor.Denedikten sonra resminide çekerim.Daha iyi anlarsın.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...