Hoş Geldin, Ziyaretçi!

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için forumka kayıt olmalı yada giriş yapmalısınız. Forum üye olmak tamamen ücretsizdir.

Istanbul boğazı ve çevresi balık avı raporları

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

BİROL

Daimi Üye
Adı
Birol
Alp,
senden yaşça büyük kişilere karşı saygı göstermek bizim mkültürümüzün bir parçasıdır.
Kişiden daha iyi balıkçı olabilirsin ama bu ona karşı ukalalık yada terbiyesizlik yada başka bir saygısızlık yapmanı gerektirmez.
Bu yazım geneldir, lütfen birbirimize karşı daha anlayışlı olalım.

Bu arada tekrar işe başlıyormuşsun eski yerinde.Şimdiden hayırlıolsun,gelince çayımı tek şekerli içerim :D

BİROL

Daimi Üye
Adı
Birol
O dediğini hep yaparım zaten.
Sıkıntı topu ilk atınca,yemle topun birleştiği yerde fırdöndüyle düğüm misinayı tuttuğun halde gene ayrılmaması.
Madem irdeledik,topun ortasındaki kısmı çıkartıp içine bi pipet sabitledim. Zargana topunu sıyırtma kurşunu gibi yaptım yani.Atarkende havada beden ile birleşmesin diye.İşe yarayacak gibi duruyor.Denedikten sonra resminide çekerim.Daha iyi anlarsın.
Topun her iki tarafındaki fırdöndülere,ısıtılınca buruşan siyah hortumlardan geçir 5-6 cm. Sonra misinayı bağla ve hafif ısıtıp fırdöndü üzerinde buruşmasını ve sabitlenmesini sağla. Böylece pipet yada sbirolino gibi aynı işi gören zargana topuna sahip olursun....

magnificent

Aktif Üye
Adı
Ramazan
AKIN
Topun her iki tarafındaki fırdöndülere,ısıtılınca buruşan siyah hortumlardan geçir 5-6 cm. Sonra misinayı bağla ve hafif ısıtıp fırdöndü üzerinde buruşmasını ve sabitlenmesini sağla. Böylece pipet yada sbirolino gibi aynı işi gören zargana topuna sahip olursun....
Bak,bak.Taktiğe bak.İyi fikir Birol abi.Zaten fırdöndüyle topun arasına giriyor.O ilişkenler kapanınca iş bitiyor.Misinada ince olunca topun altından değilde üstünden geliyor,dolanıyor,düğüm oluyor, deli ediyor felan.
Şimdi o ısıtınca şekil olan tüplerden lazım.
Sende varmı ? :D

BİROL

Daimi Üye
Adı
Birol
var bende ,tüp değil bildiğimiz lastik hortum gibi birşey.Siyah renkte ,elektrikçilerde var.Adını unuttum.

lost_zombie

Daimi Üye
Adı
Nejat BİLECEN
Kan Grubu
A Rh Negatif
Ortası delik bir top, hani eski zıpzıp toplar vardır lastik onlardan,Bunlardan bir tanesini ortasını delerek bir pipet benzeri çubuğu, bu topun tam ortasından geçirmek suretiyle, ortadan misinanın rahatça geçeceği bir tünel olusturuyoruz.Butünelin iki ucunuda tesfiye etmek gerekiyor misinaya zarar vermemesi için.
Sonra 3 metre, yaklaşık iki kulaç 0,12 misinaya bir adet 9 no siyah norveç iğne bağlıyoruz.Misinanın diğer ucuna sağlam ve en küçüğünden bir fırdöndü takıyoruz.
Topun içinden geçirdiğimiz ana misinemizi fırdöndüye bağlamadan öncefırdöndüyle top arasında kalacak bir boncuk yada irice bir stoper takıp fırdöndünün diğer ucuna bağlıyoruz.
böylece tek taraflı hareketli bir beden oluşturuyoruz.top küre şeklinde olduğu için havada dolaşma riski çok az.
Avlanma şekline gelince, attığımız topu çekerken devamlı peşinden gelen yemi gözlemeliyiz zargana yeme daldığında asılmadan serbest bırakmalı ve zargananın topu değil boş misinayı çekmesi ortası delikli bu topla sağlanmalıdır.
Bu detay balığın yakalanması için ürkmemesini sağlar ve yemi serbest hisseden zargana yemi direk yutar.

Şu an işyerinde makinem ağrızalı daha sonra çizimini yapıp eklerim.

BİROL

Daimi Üye
Adı
Birol
Makaron ismi...
google'da makaron yaz arat,elektrik kablosuna benzer siyah hortum çıkacak ekrana.İşte bize lazım olan o.....

sintr

Yeni Üye
Adı
hasan uygun
Bende zorgana topunu kendim modifiye ediyorum lolipop çubukları ile basit ve işe yarayan bir yöntem geçen avda hazır gezer toplar var onlardan kullnadım ama topun şekli armut gibi olduğu için havada ister istemez çok dönüyor sonuçta misina karışıp duruyor.daha bugün 5 tane top aldım ve şu an onları modifiye etmekle uğraşıyorum bitmiş görüntüsüde aynen bu :) klipsiz gezer zargana topu çok iyi iş gördüğünü söyliyebilirim gerçi biraz daha geniş delikli bişey bulsam misinanın akması daha rahat olucak,bunu böyle yapmamın sebebi ise istediğiniz kadar bedeni uzata bilmeniz mesela ben ortalama toptan sonra 5 mt. beden yapıyorum.

ve ganimet her zman güzel oluyor bu yolla denemenizi tavsiye ederim en son avdan yeni bir fotoraf :)

trakonya79

Daimi Üye
Adı
Özkan Yazıcı
Ortası delik bir top, hani eski zıpzıp toplar vardır lastik onlardan,Bunlardan bir tanesini ortasını delerek bir pipet benzeri çubuğu, bu topun tam ortasından geçirmek suretiyle, ortadan misinanın rahatça geçeceği bir tünel olusturuyoruz.Butünelin iki ucunuda tesfiye etmek gerekiyor misinaya zarar vermemesi için.
Sonra 3 metre, yaklaşık iki kulaç 0,12 misinaya bir adet 9 no siyah norveç iğne bağlıyoruz.Misinanın diğer ucuna sağlam ve en küçüğünden bir fırdöndü takıyoruz.
Topun içinden geçirdiğimiz ana misinemizi fırdöndüye bağlamadan öncefırdöndüyle top arasında kalacak bir boncuk yada irice bir stoper takıp fırdöndünün diğer ucuna bağlıyoruz.
böylece tek taraflı hareketli bir beden oluşturuyoruz.top küre şeklinde olduğu için havada dolaşma riski çok az.
Avlanma şekline gelince, attığımız topu çekerken devamlı peşinden gelen yemi gözlemeliyiz zargana yeme daldığında asılmadan serbest bırakmalı ve zargananın topu değil boş misinayı çekmesi ortası delikli bu topla sağlanmalıdır.
Bu detay balığın yakalanması için ürkmemesini sağlar ve yemi serbest hisseden zargana yemi direk yutar.

Şu an işyerinde makinem ağrızalı daha sonra çizimini yapıp eklerim.
abi sen bu tüyoları nerden aldın bakıyım :D

trakonya79

Daimi Üye
Adı
Özkan Yazıcı
Bende zorgana topunu kendim modifiye ediyorum lolipop çubukları ile basit ve işe yarayan bir yöntem geçen avda hazır gezer toplar var onlardan kullnadım ama topun şekli armut gibi olduğu için havada ister istemez çok dönüyor sonuçta misina karışıp duruyor.daha bugün 5 tane top aldım ve şu an onları modifiye etmekle uğraşıyorum bitmiş görüntüsüde aynen bu :) klipsiz gezer zargana topu çok iyi iş gördüğünü söyliyebilirim gerçi biraz daha geniş delikli bişey bulsam misinanın akması daha rahat olucak,bunu böyle yapmamın sebebi ise istediğiniz kadar bedeni uzata bilmeniz mesela ben ortalama toptan sonra 5 mt. beden yapıyorum.

ve ganimet her zman güzel oluyor bu yolla denemenizi tavsiye ederim en son avdan yeni bir fotoraf :)
o resimdeki top taklit,replika,çakma,emitasyon :D
bu yazdıklarımın gercek olduğunu bu pazar ispatlayacağım sana elmi yaman benmi yaman kamışın sapına kadar taklitcisin :D YALANMI

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...