Hoş Geldin, Ziyaretçi!

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için forumka kayıt olmalı yada giriş yapmalısınız. Forum üye olmak tamamen ücretsizdir.

Istanbul boğazı ve çevresi balık avı raporları

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

ali ketenci

Aktif Üye
Adı
ALİ
Kan Grubu
A Rh Pozitif
Beyler biraz gercekci olmak lazim 250tl ye 300gr atarli hele ki teleskopik bir kamis OLAMAZ,
Olsa da yanlislikla olmustur :)
He atar atarda kac kez atar ona bakmak lazim,
Piyasadaki bir cok kamisin uzerindeki atarlar gercekci degil malesef,
Mesela kullandigim Vega potenzanin uzerinde de 100-270gr atar yazmakta ama 270gr denemedim denemem de,
Atar mi atar belki ama hem o agirliga hem de kamisi yormaya gerek yok,
Q marka okyanus balikcilikta bir kamis var orjinal japon,
Yumusaktan serte dogru gri,beyaz,yesil ve mor renkleri var,
Gercekten cok iyi ve bilinmeyen bir kamisti,zamanla biraz esneme yapiyordu ama ozellikle gri rengi(ghost) tum stillerde avciliga musait bir kamisti,
300-500tl araligindaydi 250gr hatta 300gr atan gordum Uskudardaki ustalarda ama yogun taleple orantili onun da fiyati 1000-1500tl arasi olmus,
Yani ne kadar ekmek o kadar kofte ;)
ilker kardeş haklısın 300gr banada inandırıcı gelmiyor hee bırak 300gr 250gr kursun atarmısın dersen hayatda atmam eger 250 gr kurşunla balık alacaksa o balıkda gelmesin mesele burda uzak mesafe olayı benim en agır kullanacagım kursun taş catlasın 200gr olur oda cok nadir bu kamışla iyi mesafeler yakalarmıyız benim şuan kullandıgım kamış lineaeffe 10 kilos s-curve atarı yanılmıyorsam ya 200yada 250gr şuan arabada kamış bakamıyacam atışları iyi ama ne kadar asılırsam asılıyım attıgım mesafe cogunlukla aynı normalda atsam aynı yanı 3 veya 5 metre oynuyor bu kamış ferrariden bahsediyorum atarı daha iyimidir

alperderya

Aktif Üye
Adı
Alper Derya
Kan Grubu
B Rh Negatif
@Lüfer53 ava beraber gittiğimizi ispat eder gibi olduk raporlar 3 dakka arayla geldi :) 27 lik iyiymiş valla. Bendeki en büyük 24 cm :) yine konuşturdun farkını, güzel av ve sohbet için teşekkürler.

SM-N9000Q cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

ali ketenci

Aktif Üye
Adı
ALİ
Kan Grubu
A Rh Pozitif
Beyler biraz gercekci olmak lazim 250tl ye 300gr atarli hele ki teleskopik bir kamis OLAMAZ,
Olsa da yanlislikla olmustur :)
He atar atarda kac kez atar ona bakmak lazim,
Piyasadaki bir cok kamisin uzerindeki atarlar gercekci degil malesef,
Mesela kullandigim Vega potenzanin uzerinde de 100-270gr atar yazmakta ama 270gr denemedim denemem de,
Atar mi atar belki ama hem o agirliga hem de kamisi yormaya gerek yok,
Q marka okyanus balikcilikta bir kamis var orjinal japon,
Yumusaktan serte dogru gri,beyaz,yesil ve mor renkleri var,
Gercekten cok iyi ve bilinmeyen bir kamisti,zamanla biraz esneme yapiyordu ama ozellikle gri rengi(ghost) tum stillerde avciliga musait bir kamisti,
300-500tl araligindaydi 250gr hatta 300gr atan gordum Uskudardaki ustalarda ama yogun taleple orantili onun da fiyati 1000-1500tl arasi olmus,
Yani ne kadar ekmek o kadar kofte ;)
ilker kardeş haklısın 300gr banada inandırıcı gelmiyor hee bırak 300gr 250gr kursun atarmısın dersen hayatda atmam eger 250 gr kurşunla balık alacaksa o balıkda gelmesin mesele burda uzak mesafe olayı benim en agır kullanacagım kursun taş catlasın 200gr olur oda cok nadir bu kamışla iyi mesafeler yakalarmıyız benim şuan kullandıgım kamış lineaeffe 10 kilos s-curve atarı yanılmıyorsam ya 200yada 250gr şuan arabada kamış bakamıyacam atışları iyi ama ne kadar asılırsam asılıyım attıgım mesafe cogunlukla aynı normalda atsam aynı yanı 3 veya 5 metre oynuyor bu kamış ferrariden bahsediyorum atarı daha iyimidir

Lüfer53

Aktif Üye
Adı
Erdinç
Kan Grubu
O Rh Pozitif
@alperderya :) eve gel duşa gir felan raporu yazmamız eş zamanlı oldu sen paylaştığında ben yazıyodum yazdıktan sonra gördüm senin raporunu. Lüfer bekliyodum bugün aslında olmadı.ben teşekkür ederim seninle avlanmak herzaman güzel.

B

BS Okuru

Misafir
@TOYA53 ben de lineaeffe fury caster 3 parca (fishing ferrari yaziyor ustunde) kamis var kullandigim donemde ucunun ince ve hassas olmasina ragmen 200gr rapala yaptigim cok olmustur,
200gr li kursun kullanacaksaniz ve stabil bir mesafeden cok abandikca daha uzaga atacaksaniz nacizane tavsiyem 3 parcali bir kamis almaniz
Salina olur, ferrari, vega ...vb olur ama 3 parca ve hafif sert aksiyonlu olmasi gerekir bence

Lüfer53

Aktif Üye
Adı
Erdinç
Kan Grubu
O Rh Pozitif
@demiremin nereden geleceksin bilmiyorum ama bu ara heryer balık ancak günü gününü saati saatini tutmuyor. Bir arkadaş geldi gece 2 gibi arkadaşım burdan 28 tane balık almış dedi ama bizim bulunduğumuz saatte aynı balığı yapmadı seyrekti. Boğazın şuanda avrupa yakası anadolu yakası neredeyse tüm meraları balık yapıyor doğru saatte doğru yerde olan iyi balık alıyor.

enginson

Daimi Üye
Adı
Engin ÖLÇER
arkadaşlar forumdan 8veya 9 gün ayrı kaldım boynumun tutulmasından dolayı bu sabah erken saatde cubukluda balıga gittim ama hayatımda bu kadar kısmetsizlik yaşamadım capariyle calışanlar her 2 veya 3 atışda balık alırken ben tüm rengdeki caparileri denedim hatta onların kullandıgı rengde caparide taktım onların attıgı uzaklıgada attım hatta gectim kurşun agırlıgımda aynı ama sadece 4 saat de bir balık aldım kafayı yıyecekdim hani ustalık derseniz ya inanın yanlış anlamayın ama bir cogu olta atmayı tam bilmeyen yakına düşüren kişilerdi (yanlış anlaşılmasın ) ama ben sıfır yaa bu kısmetsizlik olayı bendede başladı heralde
kısmet. bazen böyle oluyor maalesef. biz tekneden avlanıyoruz herkezde aynı çapari var adamla yan yana olta indiriyorsun adam 4 lü 5 li çekerken sen çekemiyorsun. çok oluyor böyle.

enginson

Daimi Üye
Adı
Engin ÖLÇER
belki yarın bende inebilirim bir engel olmazsa spine

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...