Hoş Geldin, Ziyaretçi!

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için forumka kayıt olmalı yada giriş yapmalısınız. Forum üye olmak tamamen ücretsizdir.

Istanbul boğazı ve çevresi balık avı raporları

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
B

BS Okuru

Misafir
Bu akşam yemlide iyi haberler gelir diye bekliyordum ama bakalım hayırlısı.

Not: hava müsait ve dolunay.

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
hocam dolunayda cogu balıkcı balıga cıkmaz yakamoz balıgı bozar derler bır efsanemıdır yoksa gercekmıdır bılemıyorum kendı adıma konusucak olursam eger ne zaman dolunayda balıga cıksam elım bos doner :)

sessizdenizci

Daimi Üye
hocam dolunayda cogu balıkcı balıga cıkmaz yakamoz balıgı bozar derler bır efsanemıdır yoksa gercekmıdır bılemıyorum kendı adıma konusucak olursam eger ne zaman dolunayda balıga cıksam elım bos doner :)
O söylemi bende duydum ama iki sene üst üste, dişli başladı başlayacak muhabbetleri varken tam böyle havada. Hafif serin ve hafif rüzgar ve tam dolunay, senenin ilk dişlilerini yemli almıştım. Boylar kaba sarıkanattı, büyük ihtimal göç değil de mera dişlileri idi.

Son düzenleme:

Lüfer53

Aktif Üye
Adı
Erdinç
Kan Grubu
O Rh Pozitif
O söylemi bende duyduk ama iki sene üst üste, dişli başladı başlayacak muhabbetleri varken tam böyle havada. Hafif serin ve hafif rüzgar ve tam dolunay, senenin ilk dişlilerini yemli almıştım. Boylar kaba sarıkanattı, büyük ihtimal göç değilse mera dişlileri idi.

Geçen sene bende kaba lüferleri dolunayda almıştım. En irisi 38 cm di eylül 16-17 spin rapala ile. Bu sene ne dolunaylar ne havalar geçtide daha siftah yok :)

ensaraydin

Daimi Üye
Adı
ensar
Kan Grubu
A Rh Pozitif
Gece yemli de olucam Anadolu kavaginda geldi geldi gelmedi onumuzdeki hafta sonuna kadar mola vericem.
Dragosta acaip yemli bekliyen var hic haber yok oralardan. Alan eden var mi acabA
İbrahim kardeş sen yemli av yapiyorsun sinirim bende sadece yemli takiliyorum..biran evvel başlasada baliğa gitsek :)

pulaka

Yeni Üye
yakamoz, karanlıkta olur,
zifiri karanlıkta, sudaki titreşimlere tepki veren planktonların ışımasıdır yakamoz.
karanlıkta suda hareket eden her şey, planktonlar yüzünden görünür olur,
balık, dalga ile hareketlenen uzatma ağını görür ve yakalanmaz.
ancak kendi de gözükür.
gırgırlar yakamozda görerek avlanır.
bizim yemler ise hareketsiz olduğundan yakamozdan pek etkilenmez sanırım.
belki görünürlüğü azalır, az az kımıldatmak işe yarayabilir.
ay aydınlığında ise balık ağı seçemez, uzatmacılar sevinir,
balık, ay aşığında gırgırlara görünmez olur.
tabi bunlar sonardan önceki hikayelerdi...
sonuç olarak, sanırım ne kadar ışık varsa bizim yemler de o kadar görünür.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...