Hoş Geldin, Ziyaretçi!

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için forumka kayıt olmalı yada giriş yapmalısınız. Forum üye olmak tamamen ücretsizdir.

Istanbul boğazı ve çevresi balık avı raporları

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Serkk

Üye
Adı
Serkan
Bunun denizlerdeki balıkları etkilediğini aktaran Şen şöyle devam etti: “Balıkların büyümesi için deniz suyu sıcaklığının uygun olması lazım. Deniz suyundaki yüksek sıcaklık balık sayısını azaltıyor. Şu anda denizlerde yaşanan sorun bu. Karadeniz ve Marmara’da neredeyse hiç palamut ve lüfer yok. Oysa şu an bu iki balığın en çok olduğu dönem. Boğazlarda biraz var ancak o da bu dönemde daha fazla olmalıydı. Çıkanlar da ufak. Sıcak nedeniyle balıklar daha kuzeye kaçıyor. Sadece palamut ve lüfer değil, hamsi ve istavrit de çok etkilendi bundan. Denizler adeta bomboş. Balıkçılar denize açılıyor ancak boş dönüyorlar.

Geçenlerde Şile’ye gittim. Denize bir kayık açılmış. Geldi, az sayıda palamut yakalamış. Tüm balıkçılar aynı şeyi söylüyor.

3-4 gün önce su sıcak demiştim dün Prof.Dr.Orhan Şen bu açıklamayı yapmış.Profesör olmaya gerek yok bunu söylemek için diye düşünüyorum.Ne yapabiliriz bunu konuşalım!

Mektupla

Daimi Üye
Facebook ta "Eski Efsane" isimli hesap paylaşmış.

"Onun adı Pomatomus Saltatrix
Karadeniz'de çıkar yumurtadan, Ağaç yaşken eğilir misali daha 3cm boyundayken bile ilaryaları kovalayacak cesarettedir. Büyür, o yağlı güzel karadeniz hamsisini yemeye başlar, hemde daha DEFNE YAPRAĞI'yken... Samsun, Sinop, Kastamonu derken Zonguldak, Düzce geçilir birde bakmışsın ki bizim ufaklık delikanlı bir ÇİNEKOP olmuş, Heyecanla beklediği memleketine, istanbul boğazına girer çinekoplar, Bu sefer boğazın en lezzetlisi istavritlerine göz koyar doyurur kendini iyice boy atar, olur yağlı bir SARIKANAT. Artık tam bir predatördür kendi cinsi dahil uçan, kaçan her balığı jiletten keskin dişleri, çeliği kesen güçlü çenesiyle tek darbede parçalar. Bu hırçınlık ve beslenme alışkanlığı bizimkine yarar, boğazda akıntılarda yüze yüze iyice parlayan belirginleşen pullarıyla endamı güzel, kendisi güzel bir LÜFER olur. Artık babayiğittir, gören balıklar aman diler yüzüşünden, Gecelerin adamıdır gafil avlar koca koca kefalleri, zarganaları. Boğaz dar gelir marmara'da eser geçer KOFANA olur. Çanakkale'yi geçer bir selam çakar Seddülbahir'e, çıkar Ege'ye... Balık çiftliklerinde bekçilik yapmaya başar, kaçanı affetmez ispendekleri, lidakileri çekirdek gibi yer, öyle olunca ona SIRTIKARA derler... Öyle bir balıktır ki, Doğumundan, ölümüne neredeyse her santim büyümesinde ismi değişir. Defne yaprağı,Çinekop palazı, Çinekop, Kaba Çİnekop, Sarıkanat, Lüfer, Kaba Lüfer, Kofana, Sırtıkara... Her boyda ismi değişsede değişmeyen tek şey, kaderidir. Bu bizim balığımız, ve artık yok olmakla yüz yüze. Bugün Bu balığı yaşatmak, öldürmekten çok daha kıymetli... Av limitlerine riayet edin, balığı yaşatın, keyfini yaşayın. Balıklar bu kıyağı asla unutmaz"
.

yangela

Üye
Adı
Ömer
Kan Grubu
O Rh Pozitif
Arkadaşlar , genelde Anadolu yakası Maltepe Kartal arası avlandığımdan dolayı ucuz bir kamış makinayla başlamıştım bu hobiye ,
Yaklaşık 2-3 aydır gidip geliyorum balığa , acemiliği biraz üzerimden attım sayılır, ne yaptığımı biliyorum en azından :)
Şimdi arkadaşlarım boğaza çağırıyor ama bu elimdeki oltayla da gidemem.
Vaktim de çok yok, bugün gidip alacağım bulduğum yerde. Beni boğazda üzmeyecek, kamış+makine 400-450 TL'yi geçmeyecek önerilerinizi rica ediyorum..
Yardımlarınız için şimdiden çok teşekkür ederim.

exxper

Daimi Üye
Adı
Mehmet
Arkadaşlar , genelde Anadolu yakası Maltepe Kartal arası avlandığımdan dolayı ucuz bir kamış makinayla başlamıştım bu hobiye ,
Yaklaşık 2-3 aydır gidip geliyorum balığa , acemiliği biraz üzerimden attım sayılır, ne yaptığımı biliyorum en azından :)
Vaktim de çok yok, bugün gidip alacağım bulduğum yerde. Beni boğazda üzmeyecek, kamış+makine 400-450 TL'yi geçmeyecek önerilerinizi rica ediyorum..
okuma savant yada okuma salina 3 parça makinada okuma ceyman işinizi görür

es.barış61

Daimi Üye
Adı
Barış Esmer
Kan Grubu
AB Rh Pozitif
Ekonomik boğaz kamışı =okuma savant

XT1033 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

hasanduman

Aktif Üye
Adı
HAsan
Kan Grubu
A Rh Negatif
okuma revenger ceymar 65 süper olur, revenger kullandım 125 gr kadar harika kamış..
okuma savant alırsan, boğaza gitme şansın olduğunda hiç sıkıntı çekmezsin, hem kartal hemde boğazda rahatlıkla kullanabilirsin.

enginson

Daimi Üye
Adı
Engin ÖLÇER
salinayı biraz zor bulursun ama bulursan boğazda en çok kullanılan kamışlardan birisidir. makine olarak bütçene uygun okuma ceymar 65 olabilir.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...