Hoş Geldin, Ziyaretçi!

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için forumka kayıt olmalı yada giriş yapmalısınız. Forum üye olmak tamamen ücretsizdir.

Istanbul boğazı ve çevresi balık avı raporları

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

İST1453

Üye
Adı
Mehmet
Kan Grubu
O Rh Pozitif
200 gr atarlı degilmi maksimum öle yazıyodu nette abide 200 demişti birde bende iyi kamış olduğunu düşünüyodum :) ama siz arabaya bile zor sığıyor diyince moraller gitti tabi biraz bende :( benim elimdeki spin kamışta öle elimde kaldi ama salınayi elimde götürürüm diye düşünmüştüm :confused:
Özgür tavsiye etmişti bana da. Vega Potenza almaya gidip, Salina ile döndüm İstoç'dan. -''Abi kaç kere balığa gidiyosun ki, gerek yok o kadar parayı vermeye'' deyince? vazgeçmiş ve Salina alarak dönmüştüm. İyi de söylemiş, iyi de etmişim. Ama ben, 1,60 boyunda bir cüce olarak 4,20 kamış zaten yeterince uzun, açılmamış hali bile neredeyse benim kadar. :) :) :)

Son düzenleme:

lufermania

Daimi Üye
Adı
Uğur
200 gr atarlı degilmi maksimum öle yazıyodu nette abide 200 demişti birde bende iyi kamış olduğunu düşünüyodum :) ama siz arabaya bile zor sığıyor diyince moraller gitti tabi biraz bende :( benim elimdeki spin kamışta öle elimde kaldi ama salınayi elimde götürürüm diye düşünmüştüm :confused:
Kerem , 3 parça hangi kamışı alirsan al, en kısası yine Salina kadar zaten. 3 parça kamislarin genel özelliği bu. Salina senin işini başta görecektir. Değiştirmek istersen bile çok zarar etmeden kolayca satarsin zaten. Yok satıyor kamış. Kenan bile çok uzun zaman Salina kullandı ve 250 gramla atışlar yaparken ben bizatihi gördüm.

Alık balık

Daimi Üye
Adı
Ufuk
Shimano da sanırım ki öyle. Ama senin dediğin vega potenza kamışta öyle bi sınıflandırma yine sanırım ki yapılmamış. Kendi başına bi sertliğe sahip. Sınıf sınıf ayrılmamış.
Vega kamış serilerinde sertlik dereceleri shimano da olduğu gibi kodlanmış değildir, sertlik dereceleri kamışın atar değeri ve isimleri ile birbirinden ayrılır...

ONEPLUS A5000 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Kubix

Daimi Üye
Adı
Kubilay Yalçın
Kan Grubu
O Rh Pozitif
Vega kamış serilerinde sertlik dereceleri shimano da olduğu gibi kodlanmış değildir, sertlik dereceleri kamışın atar değeri ve isimleri ile birbirinden ayrılır...

ONEPLUS A5000 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Söylemek istediğim buydu. Teşekkürler.

@fasalisso kardeşim. Şimdi daha net anlamıştır olayı ;)

ekremy1983

Aktif Üye
Gece Üsküdar'a indim... caminin içi boş önü saflar sıkı sıkıya yemliye dalmış millet ( :) abartı ve kinaye :p ) biraz daha fenere yaklaşıp bir iki denedim... baktım diplemeden kıyıya varıyor kurşun.. topladım takımı Paşalimanına vardım.. Akıntı oradada vardı ama en azından kıyıya varmadan dipliyordu kurşun... (bu arada yemli olayını ilk defa deniyorum... gecen yazdığım kıraçalarla).. ilk yemli denememde 8-9 tane yemden sadece 1 tanesinin 1 bir yanından adam gibi yem yapıp takıma takmayı başarmış olmalıyım ki atarlı ergen balığını aldım... (dolaptan kovaya kovadan bıcağa gecen sürede sanırım balık kendisini koy verdiğinden ıslanmış ekmek gibi olmuş.)

Sonuç... yemliden tutulan ergen (10-15cm) doluydu kovalarda gece yemlide... gerçi bi arkadaş hamsi almış yemlik... bildiğin lrf için satılan babyjig gibi :D gece sis ve köprü manzarası şahaneydi... sabah istavritte yapmadı gördüğüm kadar ile kaşığada ergenler atlıyordu...

Deneyimler... yem için yakalandığı zaman diliminde kullanmayacaksan bir daha kıraça almaya gerek yok... daha keskin bıçak ve beklemeli av bana göre değilmiş gibi geliyor...

Sonuç : Boş kova ile eve geri dönüş :)

t@B

Aktif Üye
Adı
Tacettin
Herkese merhaba arkadaşlar,

Pazar sabahı 06:30 Evren Tamer ile güzel bir av gerçekleştirdik. Bol bol anılarını dinledik ve soğuğu hissetmedik. Avımızı 14:00 gibi sonlandırdık. Balıksevdam ailesine selam söyledi yakında geleceğini bildirdi :) Çok yakında levrek raporuyla karşınıza geleceğiz :) Herkese rast gelsin

Ekli dosyayı görüntüle 66825
Tamer ustanın karagöz avlarının ve raporlarının sıkı takipcisiydik.
ben levrek istemiyorum karagöz istiyorum ,en baltasından :)

MarcMarquez

Yeni Üye
Adı
Erkan Y.
Kan Grubu
B Rh Negatif
Arkadaslar bu arada soylemeyi unuttum, annemi dün eve getirdik, su an daha iyi moralide iyi, sabah suyundan kendisine 2 kg taze istavrit götürdüm, yarisi da Cubuklu ustalarindan Kamil abiden, sagolsun anneme goturucem diyince, kovayi benimkine bosaltti ;)

Hepinize tekrar çok teşekkür ederim, iyi dilekleriniz ve dualariniz için...

Tekrardan çok geçmiş olsun, çok güzel bir haber.

Coskun Yasin

Aktif Üye
Adı
yasin Coskun
Kan Grubu
A Rh Pozitif
Kardesim ben pek gidemiyorum, ama gittigimde de gordugum manzara full yaprak, bu sabah ugradim, istavritten cok yaprak var, bir caparide 4 yaprak 2 istavrit olacak sekilde.
Zaten babalari olaydi, bu kadar yemlik balık ortada gezmezdi :)

İki satır daha yazayim da rapora benzesin, Bu sabah Anadolu yakasindan ~ 2 kg istavrit alinda, ~ 2 kg yaprak salindi ;) Cok akintili, 150 gr kursun saniyeler icinde akiyor...

Hava/Su daha sogumadi falan diyordum ama, bu sezon malesef benimde moralim baya düştü, yine de inşallah yaniliyoruzdur :( :( :(
Ben de fantazi yapiyorum diyorum 170 gr falan taksam baya bi uzaga atsam cikaririm belki bisiler ama zor bu gidisle
Olmadi spin yapayım akdamları diyorum orda da yaprak toplucaz diye korkuyorum :)

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...