Hoş Geldin, Ziyaretçi!

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için forumka kayıt olmalı yada giriş yapmalısınız. Forum üye olmak tamamen ücretsizdir.

Istanbul boğazı ve çevresi balık avı raporları

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
B

BS Okuru

Misafir
@İLKlüfERR İlker arkadaşım eline ,koluna, ağzına sağlık bir rapor bu kadar mı güzel olur ! . Bak bende tansiyon var bu kadar heyacanlı anlatma kalacam bi gün burda :). Yoldaki bebişe o tuttuğun balıklar ilaç , zemzem şifa ,olsun kardeşim Allah tamamını erdirsin ,Rastgele arkadaşım :)
Yalansiz,dolansiz ne yasadiysam av günü ona aktarmaya çalışıyorum küçük rapala ve ya çapari atıp yavruları toplayacağıma az olsun öz olsun derim bir çok kez en basit örneği geçen taa Anadolu kavağına gittim elim boş döndüm her zaman olacak diye bir şey yok zaten her gittiğinde olsa bu kadar zevki ve çekiciliği de olmaz bence,
Sabır her şeyin ilacidir sabırsız adamın yapacağı iş değil zaten bu balık işi biliyoruz ama inşallah sabrın sonu selamettir ;)
Allah bu günlerimize de aratmaz inşallah,
İyi dilekleriniz için ayrica teşekkür ederim Allah razı olsun,Allah herkesin gönlüne göresini nasip etsin,
Rastgelsin

Moderatör tarafında düzenlendi:

katilhamsi

Daimi Üye
Adı
Kadir
Kan Grubu
O Rh Pozitif
Allah razı olsun kardeşim iyi dileklerin için :)
Raporlarımda o an ne yaşıyorsam elimden geldiğince paylaşmaya çalışıyorum evet lüfer peşindeyim her daim ;)
Palamut akini geçse ben yine dipi yavaş yavaş tararım herkeste bilir "İlker senin balığın yok boşuna uğraşma" derler ama nafile bir tane olsun da ben yemem anam,babam,eşim...vb biri yer ama ben onu yakalasam o bana yeter :)
O lüferi bindirip açıktan getirene kadar yaşanan adrenalini tattiktan sonra hep aynısını arıyor, peşinde koşuyor insan :)
İşe 9 da giderken 10 kez alarmı erteliyorum balığa gideceğim zaman tavuk gibi 9-10 yatıp Sabah'ın 5 de tek alarmda dimdik ayakta oluyorum ;)
Bu zevk bambaşka bir zevk milyar verseler seni oraya bağlasalar o soğukta karda kışta bu işi sevmeyen birini orada tutamazlar ama biz orada olmak için yağmurda çamurda karda kişta titreyip çogu zamanınızı ve milyarları harciyoruz(uzun vadede) belki de...
Eskisi gibi balık olsa ve deseler ki biz önlemleri aldık,gerekli denetlemeri yaptık balık popülasyonu tekrar eski haline döndürdük ama artık balık için para ödeyeceksiniz gişeler yaptık kişi başına her av boyunca günlüğüne 10TL isteseler aylık üyelik,kombine seçenekleri de var hatta VIP kısmı da var o tarafı mesela 20TL olduğunu varsayalım gönül rahatlığıyla çıkarıp o parayı versezsem(k) adam değilim ;)
Ahan da size çözüm ;)
Rastgelsin
Ben çoğu zaman alarmdan bir saat önce uyanıyorum :D

Coskun Yasin

Aktif Üye
Adı
yasin Coskun
Kan Grubu
A Rh Pozitif
Nasıl istersen Bora abi ;)
Dün malum meram Üsküdar da izin alarak(hafta sonu kalabalığa denk gelmemek için) balığa indim,
Sabah saat 6 da indim(taksiye 25TL para vererek) ki sabah suyu tek şansım lüfer alma ihtimaliye tam radar önündeydim,
Meranin müdavimleriyle konuştum son günlerde de iri balık çıkmamış maalesef...
Başladım çalışmaya bir tane çinekop geldi tahmini karış kararı 23cm (kimine göre sarikanat) kovaya attım dedim yavrular büyümüş gün güzel geçecek gibi ama yok sonrasında yine yapraklar bastı attığım kaşık 9cm kullandigim iğne channel no:5 ve buna rağmen hala yaprak geliyor tabiki iğneyi tam yiyemeyen hayvanı kıyıya alıyorum iğneden sallayıp el sürmeden atıyorum malum her meradaki etçiler "napiyorsun düşürdün hayvanı o iğneler büyük değiştir onları"diyorlar :)
Şaka gibi...
Bir etçil 5 cm kendo atıyor ve 9-10cm yaprakları yakalıyor ve kovasına gidiyor dedim "birader napıyorsun?"
Dedi" balık yakalıyorum"
Dedim "bu balıkları kovana atmaya vicdanın el veriyor mu?"
"Veriyor niye vermesin"
"Bu balığın neresini yiyeceksin attığın rapaladan utan" dedim
"Büyük rapalam yok ona da geliyor" dedi
"Dedim bari büyük iğne tak bu balığı almak istemeyen adam zaten kovasına atmaz" dedim ama nafile ne kadar atlattıysam da dinlemedi...
Neyse sonra seçe seçe 9 tane balık kovama attım vicdanım rahat mi rahat en az 10-15 tane yaprağı ya sallayarak düşürdüm ya da iğneyi çıkarıp yaprak tutan dallamanın önüne göstere göstere attım ;)
Tanıdığım kişilerin bile "atma bana ver" demeleri beni kahretti maalesef :(

Geldik en hüzünlü yere...
Çok akıntı vardı 200gr çalıştım radarın önü çok daha akıntılıydi akşam gün batımına kimseler kalmadı bir çok kişi de yemli için cami önüne geçti ben yine lüferin peşindeyim beyaz kendo 5 numara iğne takılırken lüfer bindi (binişine kurban) bir ben sarıyorum bir o çekiyor bir yandan inanılmaz akıntı(tam radar önüne doğru inanılmaz akıntı olur) baktım böyle olmayacak kizkulesine doğru götüm götüm yürüyorum sonra hayvan yükselişe geçti belli ki su üstü yapacak ama set yüksek oltanın ucunu iyice suya indirdim hava iyice karardı açıkta su üstü yaptı gördüm sağlam bir lüferdi sonra yine oltanın ucunu denize soktum sarıyorum ama bu seferde pis mera kurşun kayaya takıldı kiyida oltanın ucunu kaldırıp asıldım kurşun kurtuldu ama boşlayan rapala bedenden hayvan yine su üstü yapıp kaçtı :(
Tahmini 5 metre mesafemde geldiği mavi derinliklere döndü :(
Yiyeceği zargana istavrit sardalya içecegi su varmış deyip kısmet değilmiş dedim...
Üzüldüğüm tek şey geçenlerde toriği bu seferde lüferi aynı yerde kaçırdım kendimce avın tüm gerekliliği yaptım belki torik te 0.28 misina kullanmak benim hatamdı lakin bu lüferde kendime suç bulmuyorum çünkü 2 metre yükseklik var ve kiyida kayalık spin için müsait ama hem kurşunu takmican hem balığa su üstü yaptirmayacaksin imkansıza yakın durum bu maalesef ...
Suda lüfer var gördüm tuttum ama kıyıya alamadim lakin çok ama çok seyrek canlı yemi çok ve nazlı haliyle bir tek sabah suyuna ve gün batımına yatağından çıkıyor bence...
Lüferi kıyıya alamasam da görmek ve o mücadeleyi tatmak zevkliydi eşime yetecek kadar çinekop tuttum doğum arifesi olmasa vicdani limitimde olan o çinekopları bile eve sokmazdım ayrıca içimden gelmedi tekine bile dokunmadım resim paylaşma gereği de duymadım ama yine yeni yeniden ömrüm el verdikçe lüfer peşinde olacağım...
Tahmini 25TL taksi ücreti 4 kaşık +2 kurşun yeme içme derken toplamda 50TL gitti ama bu hobiye feda olsun et peşinde değiliz çok şükür ;)
Bora abi görev tamamdır ;)
Rastgelsin
Raporunu otobuste okudum yolun nasil bittigini anlamadim :) dun b3n de cib3kop kovalarken Kanlica da gel3n yaprak yere dustu bir amca aldi yerden sana zahmet ativer suya dedim
Ben bunu yem yapiyorum demez mi uzuldum dislinin geldigi duruma velhasil yapma etme diyerek suya iade ettik yapragi
Su varki elinde en az bin tl kamis makina ondan adagi degil montundan botuna marka ama yaprak pesinde olanlari gorunce cok sasiriyorum zoruma gidiyor

Ercüment

Daimi Üye
Adı
Ercüment
Kan Grubu
A Rh Pozitif
Raporunu otobuste okudum yolun nasil bittigini anlamadim :) dun b3n de cib3kop kovalarken Kanlica da gel3n yaprak yere dustu bir amca aldi yerden sana zahmet ativer suya dedim
Ben bunu yem yapiyorum demez mi uzuldum dislinin geldigi duruma velhasil yapma etme diyerek suya iade ettik yapragi
Su varki elinde en az bin tl kamis makina ondan adagi degil montundan botuna marka ama yaprak pesinde olanlari gorunce cok sasiriyorum zoruma gidiyor
Masraflarının parasını ufak balıklardan çıkarmak istiyordur.

tamam

Aktif Üye
Adı
murat
Kan Grubu
A Rh Negatif
Çoğu arkadaşımızın işi gücü yerinde çok şükür.Kendini bilen özgüveni yerinde insanlarız.Bu tip insanların hayatta becerebildiği tek şey balık tutmak sanırmki her tuttuklarını kovaya atıyorlar.Tamamen psikolojik özgüvenleri eksik insanlar.

Adı
Recep
Kan Grubu
AB Rh Pozitif
Allah razı olsun kardeşim iyi dileklerin için :)
Raporlarımda o an ne yaşıyorsam elimden geldiğince paylaşmaya çalışıyorum evet lüfer peşindeyim her daim ;)
Palamut akini geçse ben yine dipi yavaş yavaş tararım herkeste bilir "İlker senin balığın yok boşuna uğraşma" derler ama nafile bir tane olsun da ben yemem anam,babam,eşim...vb biri yer ama ben onu yakalasam o bana yeter :)
O lüferi bindirip açıktan getirene kadar yaşanan adrenalini tattiktan sonra hep aynısını arıyor, peşinde koşuyor insan :)
İşe 9 da giderken 10 kez alarmı erteliyorum balığa gideceğim zaman tavuk gibi 9-10 yatıp Sabah'ın 5 de tek alarmda dimdik ayakta oluyorum ;)
Bu zevk bambaşka bir zevk milyar verseler seni oraya bağlasalar o soğukta karda kışta bu işi sevmeyen birini orada tutamazlar ama biz orada olmak için yağmurda çamurda karda kişta titreyip çogu zamanınızı ve milyarları harciyoruz(uzun vadede) belki de...
Eskisi gibi balık olsa ve deseler ki biz önlemleri aldık,gerekli denetlemeri yaptık balık popülasyonu tekrar eski haline döndürdük ama artık balık için para ödeyeceksiniz gişeler yaptık kişi başına her av boyunca günlüğüne 10TL isteseler aylık üyelik,kombine seçenekleri de var hatta VIP kısmı da var o tarafı mesela 20TL olduğunu varsayalım gönül rahatlığıyla çıkarıp o parayı versezsem(k) adam değilim ;)
Ahan da size çözüm ;)
Rastgelsin
söylediklerinin noktası virgülüne katılıyorum abi. etrafımdakiler homurdanıyor pazarda daha ucuz gitmeye ama anlamıyorlar mesele balık değil anlayacaklarınıda sanmıyorum :)

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...