Nasıl istersen Bora abi

Dün malum meram Üsküdar da izin alarak(hafta sonu kalabalığa denk gelmemek için) balığa indim,
Sabah saat 6 da indim(taksiye 25TL para vererek) ki sabah suyu tek şansım lüfer alma ihtimaliye tam radar önündeydim,
Meranin müdavimleriyle konuştum son günlerde de iri balık çıkmamış maalesef...
Başladım çalışmaya bir tane çinekop geldi tahmini karış kararı 23cm (kimine göre sarikanat) kovaya attım dedim yavrular büyümüş gün güzel geçecek gibi ama yok sonrasında yine yapraklar bastı attığım kaşık 9cm kullandigim iğne channel no:5 ve buna rağmen hala yaprak geliyor tabiki iğneyi tam yiyemeyen hayvanı kıyıya alıyorum iğneden sallayıp el sürmeden atıyorum malum her meradaki etçiler "napiyorsun düşürdün hayvanı o iğneler büyük değiştir onları"diyorlar

Şaka gibi...
Bir etçil 5 cm kendo atıyor ve 9-10cm yaprakları yakalıyor ve kovasına gidiyor dedim "birader napıyorsun?"
Dedi" balık yakalıyorum"
Dedim "bu balıkları kovana atmaya vicdanın el veriyor mu?"
"Veriyor niye vermesin"
"Bu balığın neresini yiyeceksin attığın rapaladan utan" dedim
"Büyük rapalam yok ona da geliyor" dedi
"Dedim bari büyük iğne tak bu balığı almak istemeyen adam zaten kovasına atmaz" dedim ama nafile ne kadar atlattıysam da dinlemedi...
Neyse sonra seçe seçe 9 tane balık kovama attım vicdanım rahat mi rahat en az 10-15 tane yaprağı ya sallayarak düşürdüm ya da iğneyi çıkarıp yaprak tutan dallamanın önüne göstere göstere attım

Tanıdığım kişilerin bile "atma bana ver" demeleri beni kahretti maalesef
Geldik en hüzünlü yere...
Çok akıntı vardı 200gr çalıştım radarın önü çok daha akıntılıydi akşam gün batımına kimseler kalmadı bir çok kişi de yemli için cami önüne geçti ben yine lüferin peşindeyim beyaz kendo 5 numara iğne takılırken lüfer bindi (binişine kurban) bir ben sarıyorum bir o çekiyor bir yandan inanılmaz akıntı(tam radar önüne doğru inanılmaz akıntı olur) baktım böyle olmayacak kizkulesine doğru götüm götüm yürüyorum sonra hayvan yükselişe geçti belli ki su üstü yapacak ama set yüksek oltanın ucunu iyice suya indirdim hava iyice karardı açıkta su üstü yaptı gördüm sağlam bir lüferdi sonra yine oltanın ucunu denize soktum sarıyorum ama bu seferde pis mera kurşun kayaya takıldı kiyida oltanın ucunu kaldırıp asıldım kurşun kurtuldu ama boşlayan rapala bedenden hayvan yine su üstü yapıp kaçtı

Tahmini 5 metre mesafemde geldiği mavi derinliklere döndü

Yiyeceği zargana istavrit sardalya içecegi su varmış deyip kısmet değilmiş dedim...
Üzüldüğüm tek şey geçenlerde toriği bu seferde lüferi aynı yerde kaçırdım kendimce avın tüm gerekliliği yaptım belki torik te 0.28 misina kullanmak benim hatamdı lakin bu lüferde kendime suç bulmuyorum çünkü 2 metre yükseklik var ve kiyida kayalık spin için müsait ama hem kurşunu takmican hem balığa su üstü yaptirmayacaksin imkansıza yakın durum bu maalesef ...
Suda lüfer var gördüm tuttum ama kıyıya alamadim lakin çok ama çok seyrek canlı yemi çok ve nazlı haliyle bir tek sabah suyuna ve gün batımına yatağından çıkıyor bence...
Lüferi kıyıya alamasam da görmek ve o mücadeleyi tatmak zevkliydi eşime yetecek kadar çinekop tuttum doğum arifesi olmasa vicdani limitimde olan o çinekopları bile eve sokmazdım ayrıca içimden gelmedi tekine bile dokunmadım resim paylaşma gereği de duymadım ama yine yeni yeniden ömrüm el verdikçe lüfer peşinde olacağım...
Tahmini 25TL taksi ücreti 4 kaşık +2 kurşun yeme içme derken toplamda 50TL gitti ama bu hobiye feda olsun et peşinde değiliz çok şükür

Bora abi görev tamamdır

Rastgelsin