Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için forumka kayıt olmalı yada giriş yapmalısınız. Forum üye olmak tamamen ücretsizdir.
kesinlikle katılıyorum tam istediğim gibi bi açıklamabu konuda birkaç şey yazmak isterim. evvelden (geçen yıla kadar) Dalgıç okulunun önü ekim-kasım- aralık ve ocak aylarında yemli olta atanlara aitti neredeyse. yanımıza gelip çapari atanları başka yerlere yönlendirirdik. şimdi ise çaparici ACEMİ arkadaşlar bunu bize yapmaya çalışıyorlar.
25-30 liralık kamışı eline alan balıkçı oluyor bir de kafa tutuyor.
kimi acemi balıkçı arkadaşlar da var ki ; onlara can kurban. adam hem kel hem de fodul değil. acemi olduğunu inkar etmiyor. kendisine yapılan tavsiye ve yönlendirmelere olumlu karşılık veriyorlar. öyle kimselere her zaman yardım etmişimdir. ederim de.
ama hem acemi , hem cahil hem de kaba tipler yok mu? insana saç baş yoldururlar. ne laf anlıyorlar ne de söz. bir de artislik cabası.
kavga etmemek için zor tutuyor insan kendini.
hele de 3-5 kişi bir arada geldilerse eyvah eyvah.
ne işin adabını bilirler, ne terbiye...
bu yıl özellikle hafta sonu bizim bölgenin eski ustaları neredeyse gelmediler balık tutmaya. sırf sinirleri bozulmasın diye...
bu nedenle 3-5 sefer aynı yere balığa gelen kimseler kendilerini bölgenin usta ve bölgenin eskisi ilan ettiler.
tavsiyem şudur ki ; meraların eski ustaları, meraları boş bırakmayın. bırakmayın ki sahillerimizin adabı usulü bozulmasın.
bırakmayın ki bu tarz adamlar türemesin.
efendi , saygılı , terbiyeli insanlar lazım bize. 1 balık için bütün sahili birbine sokan tipler değil.
balık tutmak , bu hobiyi yapmak herkesin hakkı tabiki. ama bunun bir adabının bir uslünün olduğunu anlatmak da bizlerin işi olmalı.
genelde balık daha çok nerde yapıyosa otarafada geçebilir dolastirmasinda bence bi sakınca yok ama tartisma çıkarması laf etmesi kötü olur o zaman haklisinizben çok nadir giderim geçen sene bir dostum için gittim en son gerçekten sıkıntı. sabah 6 da başladım 8 de bitirdim balıkta boldu ama insanlar laf anlamıyor adam neredeyse üstüme çıkacak olta atmak için kardeşim yer yok neyi zorluyorsun git ileride avlan diyorsun anlamıyor babanın yeri mi diyor. en son topladım tası tarağı gittim. 10 kişi gelmişler sabahtan gelenler bunlar yüzünden gittiler.
dediğiniz gibi bazı acemiler laftan anlamıyor. uyardığınızda da abuk sabuk konuşuyorlar.
bu konuda birkaç şey yazmak isterim. evvelden (geçen yıla kadar) Dalgıç okulunun önü ekim-kasım- aralık ve ocak aylarında yemli olta atanlara aitti neredeyse. yanımıza gelip çapari atanları başka yerlere yönlendirirdik. şimdi ise çaparici ACEMİ arkadaşlar bunu bize yapmaya çalışıyorlar.
25-30 liralık kamışı eline alan balıkçı oluyor bir de kafa tutuyor.
kimi acemi balıkçı arkadaşlar da var ki ; onlara can kurban. adam hem kel hem de fodul değil. acemi olduğunu inkar etmiyor. kendisine yapılan tavsiye ve yönlendirmelere olumlu karşılık veriyorlar. öyle kimselere her zaman yardım etmişimdir. ederim de.
ama hem acemi , hem cahil hem de kaba tipler yok mu? insana saç baş yoldururlar. ne laf anlıyorlar ne de söz. bir de artislik cabası.
kavga etmemek için zor tutuyor insan kendini.
hele de 3-5 kişi bir arada geldilerse eyvah eyvah.
ne işin adabını bilirler, ne terbiye...
bu yıl özellikle hafta sonu bizim bölgenin eski ustaları neredeyse gelmediler balık tutmaya. sırf sinirleri bozulmasın diye...
bu nedenle 3-5 sefer aynı yere balığa gelen kimseler kendilerini bölgenin usta ve bölgenin eskisi ilan ettiler.
tavsiyem şudur ki ; meraların eski ustaları, meraları boş bırakmayın. bırakmayın ki sahillerimizin adabı usulü bozulmasın.
bırakmayın ki bu tarz adamlar türemesin.
efendi , saygılı , terbiyeli insanlar lazım bize. 1 balık için bütün sahili birbine sokan tipler değil.
balık tutmak , bu hobiyi yapmak herkesin hakkı tabiki. ama bunun bir adabının bir uslünün olduğunu anlatmak da bizlerin işi olmalı.
bu tipler yüzünden LRF ye yöneldik kıyı avlarını bıraktık gece kimse olmuyor ohh rahat rahat takılıyoruz ama bu sene hakikaten balıkta yapmayınca insan sinirleri bozulmasın diye balığa gitmiyor. arkadaşlar çağırıyor ne tutacaksın yaprak var kreçe var. doğru dürüst balık çıkmadı bu sene.
Malesef Bende gitmiyorum!
yaşıtım arkadaşlarda gitmiyor
Çünki laf anlamıyorlar bu yaştan sonra'da papazlık olmamak için gitmiyoruz,
bakalım meydan onlara kalsın ne zamana kadar kalacak.?
Cahillik -Bilgisizlik-okumamışlık-sadece bende olsunluk-pisliklik-çevre temizliğine dikkatsizlik,
yazmakla bitmez be Buğra Kardeşim,
Şimdi be nasıl gideyim onların arasından olta atayım,
bu yaştan sonra çoğu arkadaşlarımızda tansiyon-şeker-v.s rahatsızlıkları var bunlar'a müdahele edeceğim diye sağlık'tan olmakta var.
Keşke Tüm Amatör balıkçılar buradaki arkadaşlarımız gibi olsa !
Sevgi ve Saygılarımla.
Sırf bu saydığınız sebeplerden dolayı gece balığa gidiyorum. Sabaha kadar tavalığımı çok rahat bir şekilde alıyorum şükür. Sabah 1 saatte benim bütün gece boyunca aldığım balığı çapari ile alıyorlar ama kavga gürültü ile tıkış tıkış vaziyette.ben çok nadir giderim geçen sene bir dostum için gittim en son gerçekten sıkıntı. sabah 6 da başladım 8 de bitirdim balıkta boldu ama insanlar laf anlamıyor adam neredeyse üstüme çıkacak olta atmak için kardeşim yer yok neyi zorluyorsun git ileride avlan diyorsun anlamıyor babanın yeri mi diyor. en son topladım tası tarağı gittim. 10 kişi gelmişler sabahtan gelenler bunlar yüzünden gittiler.
dediğiniz gibi bazı acemiler laftan anlamıyor. uyardığınızda da abuk sabuk konuşuyorlar.
bu dahada ilginç , balık bolluğunda köprüde mazgaldan aşağı sarkıtarak çinekop ve istavrit yakalamışlardı , balık bol olunca ne yapacaklarını şaşırıyorlar
oraya balığı kendileri atıp yakaliyorlardi bildiğim kadarıyla.
bu dahada ilginç , balık bolluğunda köprüde mazgaldan aşağı sarkıtarak çinekop ve istavrit yakalamışlardı , balık bol olunca ne yapacaklarını şaşırıyorlar
adamlar nekadar profesyonel keram bak biz rapalalara dünya para verip atçek uğraşıyoruz yoruluyoruz ... profesyoneller mazgaldan sarkıratarak alıyorlar ganimetioraya balığı kendileri atıp yakaliyorlardi bildiğim kadarıyla![]()