Hoş Geldin, Ziyaretçi!

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için forumka kayıt olmalı yada giriş yapmalısınız. Forum üye olmak tamamen ücretsizdir.

Istanbul boğazı ve çevresi balık avı raporları

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

ibrahim1903

Aktif Üye
Adı
ibrahim
Kan Grubu
B Rh Negatif
Vakit buldum ve CİMER e yazdım. Bakalım nasıl ve nerelere uğrayıp bir cevap gelecek...
Ekli dosyayı görüntüle 100702
vakti zamanında şikayet etmiştim şöyle boş bir cevap verdiler. dolu gözüksün diye yazmışlar bol bol

1. Sahil Güvenlik Komutanlığına göndermiş olduğunuz 24 Eylül 2017 tarihli ve 1701399559 sayılı bilgi edinme başvurunuz incelenmiştir.
2. Ülkemiz denizlerindeki su ürünleri avcılığı;
a. 1380 sayılı Su Ürünleri Kanunu,
b. 10 Mart 1995 tarihli, 22223 sayılı Resmî Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe giren Su Ürünleri Yönetmeliği,
c. Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığının 01 Eylül 2016 tarihli, 29800 sayılı Resmî Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe giren 4/1 Numaralı Ticari Amaçlı Su Ürünleri Avcılığının Düzenlenmesi Hakkında Tebliğ (Tebliğ Nu: 2016/35),
ile düzenlenmiştir.
3. 4/1 Numaralı Ticari Amaçlı Su Ürünleri Avcılığının Düzenlenmesi Hakkında Tebliğ’in 12’nci maddesinin 7’nci fıkrasının a bendinde “Karasularımızda; gırgır ağları ile kıyıdan itibaren 24 metre derinlikten sığ sularda avcılık yapılması yasaktır.” hükmü ile gırgır avcılığına kıyıdan mesafe yöntemiyle sınırlama getirilmemiş olup derinlik yöntemiyle sınırlama getirilmiştir.
4. Bilgi edinme başvurusunda beyan ettiğiniz hususlara ilişkin yapılan inceleme neticesinde, İstanbul Boğazı’nda birçok yerin derinliğinin sahilden itibaren 24 metre derinliği aşması nedeniyle çoğunlukla yürürlükteki mevzuata uygun olarak gırgır avcılığı yapılmaktadır.
5. Başvurunuza ilişkin yapılan inceleme neticesinde Sahil Güvenlik Komutanlığı bağlıları tarafından 2017 yılında İstanbul bölgesinde;
a. 24 metreden daha sığ sularda gırgır avcılığı yapan 14 şahsa,
b. Yasa dışı midye avcılığı yaptığı tespit edilen 140 şahsa,
yürürlükteki mevzuat çerçevesinde yasal işlemler uygulanmıştır.
6. Sahil Güvenlik Komutanlığı ALO 158 İhbar Hattı’ndan veya www.sahilguvenlik.gov.tr internet adresinin “İhbar” bölümünden denizlerimizde ve kıyılarımızda olası yasa dışı faaliyetlerle ilgili anında yapacağınız ihbarlar, olaylara müdahale süresini kısaltarak derhal kontrol altına alınmasını sağlayacaktır.
7. Yasa dışı midye avcılığının engellenmesine yönelik kontrollere titizlikle devam edilmektedir.
İyi günler dileriz.
NOT-1 : 4982 Sayılı Bilgi Edinme Kanunu ve 25445 Sayılı Bilgi Edinme Hakkı Kanunu’nun uygulanmasına ilişkin esas ve usuller hakkında yönetmeliği gereğince bilgi edinme talebinize verilen yukarıda yazılı cevabın kanunun 29’ncu maddesinde yer alan “Bu kanunla erişilen bilgi ve belgeler ticari amaçla çoğaltılamaz ve kullanılamaz.” Hükmü ile yönetmeliğin 42’nci maddesinde yer alan “kanunda ve yönetmelikte belirtilen usuller ve esaslar çerçevesinde erişilen bilgi ve belgeler ticari amaçla çoğaltılamaz, kullanılamaz, erişimi sağlayan kurum ve kuruluştan izin alınmaksızın yayınlamaz. Bu madde hükmüne aykırı olarak erişilen bilgi ve belgeleri ticari amaçla çoğaltanlar, kullananlar veya yayınlayanlar hakkında kanunların cezai ve hukuki sorumluluğa ilişkin hükümleri uygulanır.” Hükmü doğrultusunda değerlendirilmesi gerektiği bilgilerini bilginize sunarım.
NOT-2 : İhbar ve şikayet başvurusunda bulunan kişilere ait kimlik bilgileri Sahil Güvenlik Komutanlığında saklı tutulmaktadır.
NOT-3 : Bilgi edinme istemi Kanunun 16 ve 17’nci maddelerinde öngörülen sebeplerle reddedilen başvuru sahibi, yargı yoluna başvurmadan önce kararın tebliğinden itibaren on beş gün içinde Bilgi Edinme Değerlendirme Kuruluna itiraz edebilir.

fasalisso

Daimi Üye
Adı
Kerem Y.
Kan Grubu
A Rh Pozitif
Bugun 1 tane zargana yakaladim 2 tanede kacirdim bi ara karabatak geldi gozumun onunde gumusume saldirdi baktiki diger grup baliklar kacti benimkini gorunce hucum :D ama agzinda kalmasindan korktum cektim yemi , agziyla cekti ama ben cekince yemi tam alamadi yem parcalandi :D

Amonephis

Aktif Üye
Adı
Gökhan Kırkgül
Kan Grubu
O Rh Pozitif
Ağlar kirlilik yanlış ve aşırı avlanma iklim değişikliği vs gibi bütün bu faktörler varken birde denetimler iyi yapılmaz gerekli yaptırımlar yapılmazsa biz daha çok balık ararız tehlike büyük maalesef

Mektupla

Daimi Üye
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...