Hoş Geldin, Ziyaretçi!

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için forumka kayıt olmalı yada giriş yapmalısınız. Forum üye olmak tamamen ücretsizdir.

İstanbul Boğazı'nda dalarlı sahte önerisi lazım.

Ömer Spin

Yeni Üye
Adı
Ömer Taha
Kan Grubu
O Rh Pozitif
Herkese merhaba.:hhhhhh:

Ben bu spin olayına daha yeni başladım, acemiyim. Ben spin avını muhtemelen İstanbul Boğazı'nda yapacağım. Av listemde: lüfer, levrek, sarıkanat ve palamut gibi balıklar var ama hangi tür sahte kullanacağımı bilmiyorum. Bunun üstüne 5/6 haftadır araştırma yapmıştım ve anladığım kadarıyla su üstü yüzen sahte almamam gerekiyormuş. Bana yapay zekalar, ortalama 1,5 / 2 m dalan sahte gerektiğini söyledi; ama birçok dalarlı sahte türü olunca sizlere danışayım dedim.:hhhhhh:

Spin oltamın bilgilerini burada yazmaktadır.

Daiwa Crosscast Hard Game 3 14-42 gr 2.74 m Spin kamış

Daiwa Caldia LT3000

Fubelo Prime Snap (No:1 klips / snap)

Daiwa Tournament FC Fluorocarbon Leader 0.30 mm Misina

İpin markasını ve ismini unuttum o_O ama ince ve dayanıklı bir ipti.

Bu işlere daha yeni başladığım için anlaşılır bir şekilde anlatırsanız süper olur!!! 😁

Son düzenleme:

Bedri35

Daimi Üye
Adı
Bedri
Kan Grubu
O Rh Pozitif
Merhaba Ömer Bey,

İstanbul'da kendi edindiğim spin tecrübelerimden bahsetmek isterim. Öncelikle illa ki 1-2 metre dalan bir sahte kullanmanız gerekmiyor. Sahte kaybı İstanbul'da özellikle boğaz içinde çok yaygın olduğu için en çok kendo seabass minnow, oscar, fujin flux gibi sahteler kullanıyor bunların da dalar değerleri genelde 0-60 cm arası değişmektedir. Biraz daha dalan modelini isterseniz kendo killer minnows hamai modellerine bakabilirsiniz.

Yukarıdakilerden hariç benim en çok verim aldığım sahteler ise shimano silent assassin, duo jerkbait, maria tight slalom, ima sasuke, daiwa shoreline shiner gibi sahteler yalnız bunların fiyatları biraz yüksek kayıp olduğu zaman insanın canını acıtıyor. Bu arada örneğin ima sasuke su üstü bir sahte ancak kız kulesi karşısı gibi sığ spin meralarında ya da kartal maltepe hattı gibi meralarda çok iş görüyor. Bunların yanında birkaç senedir vibrasyon da kullanılıyor. Kendo ya da savagear'ın vibrasyon yemlerine bakabilirsiniz vibrasyon yemlerin fiyatları maketlere göre çok daha ucuz ve balık kandırma konusunda da gayet başarılı yemler.

Kamışınız 14-42 olduğu için tahminen 15-16 gram sahtelerde kurulum yüksek olmayacağı için çok mesafeli atış yapamayabilirsiniz. bence 20-25 gram arası ( belki 18 gr vb de olabilir denemek lazım) sahteler kullanırsanız daha çok verim alabileceğinizi düşünüyorum.

Başka sorularınız olur ise ve yanıtını biliyorsam yardımcı olmaya çalışırım.

Ömer Spin

Yeni Üye
Adı
Ömer Taha
Kan Grubu
O Rh Pozitif
Merhaba Ömer Bey,

İstanbul'da kendi edindiğim spin tecrübelerimden bahsetmek isterim. Öncelikle illa ki 1-2 metre dalan bir sahte kullanmanız gerekmiyor. Sahte kaybı İstanbul'da özellikle boğaz içinde çok yaygın olduğu için en çok kendo seabass minnow, oscar, fujin flux gibi sahteler kullanıyor bunların da dalar değerleri genelde 0-60 cm arası değişmektedir. Biraz daha dalan modelini isterseniz kendo killer minnows hamai modellerine bakabilirsiniz.

Yukarıdakilerden hariç benim en çok verim aldığım sahteler ise shimano silent assassin, duo jerkbait, maria tight slalom, ima sasuke, daiwa shoreline shiner gibi sahteler yalnız bunların fiyatları biraz yüksek kayıp olduğu zaman insanın canını acıtıyor. Bu arada örneğin ima sasuke su üstü bir sahte ancak kız kulesi karşısı gibi sığ spin meralarında ya da kartal maltepe hattı gibi meralarda çok iş görüyor. Bunların yanında birkaç senedir vibrasyon da kullanılıyor. Kendo ya da savagear'ın vibrasyon yemlerine bakabilirsiniz vibrasyon yemlerin fiyatları maketlere göre çok daha ucuz ve balık kandırma konusunda da gayet başarılı yemler.

Kamışınız 14-42 olduğu için tahminen 15-16 gram sahtelerde kurulum yüksek olmayacağı için çok mesafeli atış yapamayabilirsiniz. bence 20-25 gram arası ( belki 18 gr vb de olabilir denemek lazım) sahteler kullanırsanız daha çok verim alabileceğinizi düşünüyorum.

Başka sorularınız olur ise ve yanıtını biliyorsam yardımcı olmaya çalışırım.
Çok teşekkür ederim. Birde sorum olacaktı Fujin Deeper 125S-DR olur mu? Bana bu sahteyi birisi önermişti ama sizede sormak istedim.