Hoş Geldin, Ziyaretçi!

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için forumka kayıt olmalı yada giriş yapmalısınız. Forum üye olmak tamamen ücretsizdir.

Istanbul Surf Olta Takımı Tavsiyesi

Poseidon Mehmet

Aktif Üye
Adı
Mehmet Can
Kan Grubu
O Rh Pozitif
Merhaba ,

Bugün kurşun arkası rapala denedim ama benim markasız kamış ve okuma impact makine ile çok yoruldum 100 gr bile atamadım . Yeri geldiğinde istavrite yeri geldiğinde dişliye ağırlık arkası kaşık-rapala atacağım. Okuma Salina 3 parça almayı düşünüyorum . Makina da okuma ceymar 55 düşünüyorum sizce ceymar dan surf makinası olur mu ? Ayrıca meraya otobüsle gideceğim salinanın kapalı boyu 1,40-1,50 mt civarında . Bu ikili yaklaşık 950-1000 tl ye gelecek . Bu bütçeye daha iyi bir fikri olan varsa yazabilir mi ?

harunonay

Aktif Üye
Adı
Harun Onay
Kan Grubu
O Rh Pozitif
Okuma salina'yı bütçeyi biraz yükselterek ryobi ttpower 8000 le kombine edersen çok daha kullanışlı bir takım olur..Sonrası için makinayı daha üst düzey kamış ve yine daha üst düzey makina ile geçişlerinide yaparsın..

Poseidon Mehmet

Aktif Üye
Adı
Mehmet Can
Kan Grubu
O Rh Pozitif
Bu makinaların ceymara göre ne artısı var acaba ? Yormuyor mu ? Bir de neden 8000 lik kafa almalıyım ? Herkes ryobi app 8000 i tavsiye etmiş .

harunonay

Aktif Üye
Adı
Harun Onay
Kan Grubu
O Rh Pozitif
Salina ve tt power fiyat/performans ürünüdür.Kullanışlıdır,işinizi rahatlıkla görür..Ceymarla kıyasa gerek yok.8000 kafa makina devir,sarim vs..200gr.vs kursun,akıntı şartlarında hem palamut hem lüfer icin hem iş görür hemde belli oranda konfor sağlar..Tabii yorumumuz ağırlıklı olarak mevcut takıminızla olan bir karşilaştırma..
Bütçeyi 2000 civarlarına çıkarırsanız okuma makaira tt power yada vega potenza premium tt power kombinasyonuyla daha dengeli ve konforlu takım olur.Salina kamıs bunlarla kıyaslaninca yorucu bir kamıstır,sapı kısadır vs..
Bütçeyi biraz daha artırınca kamışlara shimano biomaster kombinlersiniz,böyle uzar gider..

Mektupla

Daimi Üye

Poseidon Mehmet

Aktif Üye
Adı
Mehmet Can
Kan Grubu
O Rh Pozitif
Bugün Marmara Balığa gittim. Ryobi Ap Power 8000 alacaktım. Ama oradaki arkadaş Ryobi nin surf makinalarını tavsiye etti . Benim de kafama yattı açıkçası . Ryobi Proskyer Nose Power alıp çıktım. Gramajına bakmıştım biraz ağır olduğunu düşünüyordum. 690 gr civarında . Makina yatağının sığ oluşu ve atış için yatak kısmının çevresinin daha açık oluşu hoşuma gitti. Makina ve kamışımı aldım . Kamış salina 3 parça makina ryobi proskyer . Sizce iyi etmişmiyim ? Bugün Karaköyde biraz deneme yaptım. Biraz ağır geldi ama zamanla alışırım diye düşünüyorum.

finansaldanışman

Aktif Üye
Adı
Erdem
Kan Grubu
A Rh Pozitif
Bugün Marmara Balığa gittim. Ryobi Ap Power 8000 alacaktım. Ama oradaki arkadaş Ryobi nin surf makinalarını tavsiye etti . Benim de kafama yattı açıkçası . Ryobi Proskyer Nose Power alıp çıktım. Gramajına bakmıştım biraz ağır olduğunu düşünüyordum. 690 gr civarında . Makina yatağının sığ oluşu ve atış için yatak kısmının çevresinin daha açık oluşu hoşuma gitti. Makina ve kamışımı aldım . Kamış salina 3 parça makina ryobi proskyer . Sizce iyi etmişmiyim ? Bugün Karaköyde biraz deneme yaptım. Biraz ağır geldi ama zamanla alışırım diye düşünüyorum.
Kamış 490 makine 690gr kurşun 200 gr,yem+misina 100 gr.Toplam 1,480 gr.Tek tavsiyem balıktan sonra Majezik adlı ağrı kesici olabilir.
Şaka bir yana güçlü bir akım.Ancak ilerde anlayacağınız gibi bu olta seti daha çok beklemeli av için daha uygun.Ağırlıktan daha çok olay dengede biter.Bu nedenle bir dengesizlik oluşuyorsa kamışın dip kısmına ağırlık takıp dengeyi çözebilirsiniz.
Şimdi aklınıza hem sete ağır diyorsunuz hemde ağırlık takın diyorsunuz ne alaka gibi bir soru gelebilir.Kamışın dip kısmına yüklenen ağırlık doğal olarak kamışın ön kısmında bulunan ağırlık merkezini dengeler ve daha kolay bir şekilde kamışın ucunu kaldırmanıza olanak sağlar.Basit bir fizik olayı.
Bu ağırlık nereye takılıyor nasıl takılıyor derseniz makine yatağının olduğu parçanın dip kısmı kapaklıdır,çevrilerek açılır.O boşluğa değişik gramajlarda ağırlık koyulmaktadır.
Bol balıklı güzel keyifli avlarda kullanmanız dileğiyle.
Rastgele

Mektupla

Daimi Üye
* Ryobı Proskyer Power Nose
( 3.9 devir
Kolun bir turunda 88 cm misina sarımı
Makaranın dış çapı: 72 mm x 3.9 devir x 3.14 pi sayısı= 88.1 cm
Ağırlık: 690 gr.
Yüzük rulmanı ölçüsü: 4x7x2.5 mm
Sapında bir çıkıntı var ve ( sanırım sert ) atışlarım esnasında tel, dönerek o çıkıntıya çarpıp kapanıyordu ve ipin kopmasına sebep oluyordu. Bende o çıkıntıyı demir testeresi ile kestim. Şimdi atış esnasında döndüğünde çarpacak bir çıkıntı olmadığından ip kopmuyor.
( 14 Aralık 2018 de aldım, kullanıyorum.

21 Mart 2019 da

Marmara Balık ta, çok ses yaptığı için yüzük rulmanı 10 TL ye değişti, şimdilik ses yok. Nalburdan aldığım ucuz kırmızı gres ile rulmanı 3 avda bir yağlıyorum. Üç av sonra gres tamamiyle bitmiş görünüyor )

( Yüzük rulmanını epeydir, 3 avda bir SKF LGMT 3/1 - Genel Amaçlı NLGI 3 Gresi ile yağlıyorum. Ucuz kırmızı gresten daha çok sessizlik sağlıyor. 19 Ekim 2019 )

Misina yüzüğünde, ip misina oyuk oluşturdu. İthalatçısı Marmara balıkçılık yedek parçası olmadığını bayramdan sonra gelebileceğini söyleyip, misina yüzüğünü değiştiremiyor maalesef... )

15 Ekim 2019 Salı günü,
* ithalatçısı olan Marmara balık firmasında (
İstoç Toptancılar Sitesi 9.Ada No:94-96 Mahmutbey - Bağcılar - İstanbul
0212 659 12 86
0212 659 12 87 marmarabalik.com.tr I Toptan & Perakende Balık Av Malzemesi Satışı )

1- ip misinanın oyuk oluşturduğu yüzük değiştirildi,
2- yüzük rulmanı değiştirildi,
3- makinenin sarma kolundaki iki rulmanın kontrolünde, birinin plastik bir parça olduğu görüldü ve yerine rulmanı takıldı.
4- içindeki dişliler greslendi. Kontrol edildi.
5- Ana mil deki ileri - geri boşluk incelendi normal olduğu kanaatine varıldı.
70 TL ücret ödendi.

RYOBİ PROSKYER NOSE POWER SURF MAKİNA kullanan varmı

Son düzenleme:

Yusuf Ay

Yeni Üye
Adı
Ahmet Deniz
Arkadaşlar selam konu alakasız fakat bilgilerinize ihtiyacım var...

Lineaeffe gladstone kamışı yemli çinekop avında kullanma tecrübeniz oldumu öğrenmek isterim. Vuruş hassasiyeti için endişelerim var...yeterli bir kamışmıdır acaba.
Bilginiz varsa paylaşabilirmisiniz.

Yemli ve kurşun arkası çinekop için kamış tavsiyesi rica ediyorum

Ekli dosyalar

Son düzenleme: