Hoş Geldin, Ziyaretçi!

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için forumka kayıt olmalı yada giriş yapmalısınız. Forum üye olmak tamamen ücretsizdir.

İstanbuldan Selamlar

Lafalisokalemabuno

Aktif Üye
Adı
Samet
Samet konuyu dağıtmak istemem lakin bunca yıl geçmiş ve bir kez olsun internet üzerinden kurşun siparişi vermemişim. Şu olta kurşunları adlı siteden alışverişin oldu mu hiç? Yani sorunsuz bir şekilde, yazılı olan fiyatlara seçtiğimiz gramajda kurşunlar geliyorsa hemen sipariş geçeceğim. Ege avlarımın vakti bir hayli yaklaştı ve bazen balığın bol ancak takılma riskinin de yüksek olduğu bir nokta var, oraya yürüyüp orada tripodu kurup atış yaptığımdan 150 Gram kurşun sıkça lazım oluyor.
oltakursunlari.com'dan 4 ila 40 gram arasında değişen armut ve gezer kurşunları toplamda 1000 liraya almıştım kargo ücreti ödememek için. Emin olmak için de 240 gram edecek şekilde 30 gram kurşunları toplayıp dijital kantarla şimdi tekrar ölçtüm, 250 gram geldi. Siparişimde de hiçbir eksik yoktu, o yüzden önerebilirim. Sadece kurşunların çapaklarını almak gerekebilir diye bir not geçeyim. Olta bayilerinde bu sorun var mı bilmiyorum ama internetten gelen kurşunlarda çapak problemi oluyor, ben bakır tel geçirip çapağını alıyorum.

Sadece 150 gram kurşun alacaksanız spotbalık'ta şöyle bir şeye rastgelmiştim, bunu da değerlendirebilirsiniz. Tek problem, kurşun için kargo kampanyası geçerli olmuyor ve sepette 100 gram kurşun varsa bile kargo ücreti ödemek gerekiyor:

Spotbalığın bir problemi de stok olmayan ürün stokta var gibi gözükebiliyor. Buradan alışveriş yapmayı isterseniz belki önce whatsapp'tan sorup öyle sipariş geçmek mantıklı olabilir.

SKARPİ66

Daimi Üye
Adı
ÖZCAN TÜREMEN
Kan Grubu
A Rh Pozitif
Ben kıyıdan kesinlikle kurşun malzeme almam. Ama dediğim gibi avrupa yakasında kıyıda malzemecide 150 gr lık surf kurşun tanesi 70 tl den veriyorlar.
50-60 tl ye satanlar sudan çıkardıkları hurda kurşunlar.
Kurşunları Çapa (kocaeli) kurşundan alırım. Kargo mesafesi yakın. Bu sebeple tane ile değil, kilo ile alırım.
Çalıştığım stilden ve kullandığım kamışların atarından dolayı minumum 125-130 maksimum 175 gr kurşun alırım. (180 gr ve üstü atmam)
Çapari dahil tüm takımlarımı kendim bağlarım. İğneden ipliğe hiç almasam 5 senelik malzeme var şu an.

TÜM BUNLARA RAĞMEN KULLANDIĞIM TAKIMI YARALAMAK (takım kaybetmiyeyim diye) BANA ANLAMSIZ GELDİ.
Tabii herkesin kendi fikridir saygı duyarım.

Son düzenleme:

MasterFisher

Yeni Üye
Adı
suat
Kan Grubu
O Rh Pozitif
A.s hoşgeldin.dogru bir karar almışsın Facebook'da beni eklermisin(Ali Rıza Kaya)
[/QUOT
Youtube linkleri yasak olmamalı. Videodaki teknik hızlı bağlamak için çok iyi bir teknik ama kuvvet ve kösteği bedenden ince yapamama bakımından dezavantajlı. Ben merada acil takıma ihtiyacım olmadığı sürece onu kullanmıyorum. Bir de bu videoda muhtemelen köstekler düzgün dursun diye makine misinasına bakacak şekilde köstek kesiyorlar. Kurşuna bakacak yöne kesmeye kıyasla takımı daha da zayıflatıyor bu.

Evde oturup takım hazırlıyorsanız bence ihtiyacınız kadar iğne bağlayıp köstekler hazırlamanız ve bunları bedene düğüm atmadan beden misinasına dizmeniz daha iyi olur. Ben de gazi fishing'den köstek nasıl bağlanır videosu paylaşayım (zamanlı, 1-2 dk izleseniz işi çözersiniz):

Bu teknikle kösteği bağlarken bedene hiç düğüm atmadığımız için bedenimiz daha sağlam kalıyor. Atıyorum attığınız videodaki teknikle 0,35 mm beden kullanarak bağladığınız takım, muhtemelen 0,30 mm misinayla bedene düğüm atmadan bağladığınız takımdan zayıf olacaktır.

Takımınızda saracağınız misina kalınlığı veya kullanacağınız iğne boyutu/tipi için hiç bilginiz yoksa hedef balığınıza göre internette tarama yaparsanız aklınızda bir şeyler oluşur. Öyle bulamazsanız forumda da sorabilirsiniz.

Fluorokarbon konusuna gelince. Bence şimdilik fluorokarbona girişmeyin. Pahalı olmasının yanı sıra düğüm atması daha zor. Görünmezlik iddiası bence pazarlama taktiğinden başka bir şey değil. Aşınma direnci iddiası da bence tamamen pazarlama safsatası. Avantajları var ama ilkten bence gerek yok. Takım bağlamada iyileştikçe zaten eksiklerinizi görürsünüz, fluorokarbonu o zamanlar değerlendirirsiniz.

Son bir tüyo: Bağladığınız takımlarda kurşun kayaya falan takıldığında tüm takımı kaybetmemek için kurşunun biraz üstünde bir yerden misinayı falçatayla biraz yaralamanızı öneririm (bıçağı tıraş bıçağı gibi kullanıp misinayı birazcık inceltin, kesik atmayın).
Ben oynatma listesi olarak paylaşmak istemiştim, oynatma listesindeki diğer videolara bakarsanız orda kösteği ayrı bağlıyor. Bu videoda da abimiz mera da takımsız kalırsak hızlıca yapalım diye bir sistem göstermiş ama sağlamlığını bilmiyorum tabi. Misinayı inceltme bana biraz riskli geldi bilemiyorum.

OmerAydın

Daimi Üye
Adı
Ömer Aydın
Riva gibi takılmanın çok olduğu özellikle balıkla gelirken takıldığında işin azap olduğu meralarda takım yaralamaktansa kullandığım teknik kasa düğümünü 2 li değil tekli atmak yada takım hattından daha az çekerli bir misina ile ek bir halka yapmak oluyor onun dışında takımı yaralamak bana da mantıksız geldi 50 60 70 gr kurşun dahi atıyor olsanız ilk atıştaki kuvvette kopan kurşun kıyıda olan insanlara da zarar verebilir.

Lafalisokalemabuno

Aktif Üye
Adı
Samet
takım hattından daha az çekerli bir misina ile ek bir halka yapmak oluyor
Bunun için nasıl bir teknik kullandığınızı merak ettim. Takım hattına misina-misina düğümü yapıp ince misinaya da kasa düğümü mü atıyorsunuz? Ya da normal hazırlanmış takımda halkaya halka gibi bir bağlantı mı?

OmerAydın

Daimi Üye
Adı
Ömer Aydın
Bunun için nasıl bir teknik kullandığınızı merak ettim. Takım hattına misina-misina düğümü yapıp ince misinaya da kasa düğümü mü atıyorsunuz? Ya da normal hazırlanmış takımda halkaya halka gibi bir bağlantı mı?
0.40 dan beden yaptın diyelim en altında kasa düğümü olan 0.30 dan yada 0.28 den de bir karşı kadar iki tarafı kasa düğümü olan bir parça yaptın takıma bir ucunu kurşuna diğer ucunu taktın anlatabildim inşallah :)

ByBerk

Yeni Üye
Adı
Berk TEZBAŞARAN
Kan Grubu
A Rh Pozitif
Merhaba Hobidaşlar öncelikler herkese rasgelsin, Fujin Sniper 270 Cm 15-55 Gr Spin kamış ve 4000 lik 3+1 bilyeli makina ile arkadaş tavsiyesiyle bende sahalara giriş yapmak istiyorum hem öğrenmek hem de keyif almak için avcılar bölgesinde nerelerde ne tür balıklar yakalayabilirim? Bana yol gösterip yardımcı olur musunuz.