Hoş Geldin, Ziyaretçi!

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için forumka kayıt olmalı yada giriş yapmalısınız. Forum üye olmak tamamen ücretsizdir.

İstavrit icin kostek onerisi

Engin79

Daimi Üye
Adı
Engin
Kan Grubu
O Rh Pozitif
Abi 0.25 misinali kostegi aliyor mu istavrit ben hep 0.10-0.12 max 0.15 misinali kostek kullaniyorum :)
Aslında 0.25 istavrit için çok çok abartılı bir kalınlık. İğnesi de pek küçük değil, 7 numara.
İnce çapariler kadar avcı olmuyor haliyle.
Ama simleri harika parladığı için iri istavriti bir şekilde cezbetmeyi başarıyor bu köstekler.
İnce çapariye 5 geliyorsa buna 1-2 geliyor, ama irisi geliyor.
Kova doldurmak için pek uygun değil. Anca gamlanan çaparilerden bıkarsan, veya irilere kafayı takarsan kullanılır.

20170424_231255[1].jpg

Rx7

Daimi Üye
Adı
Yasin Bol
Kan Grubu
B Rh Pozitif
Aslında 0.25 istavrit için çok çok abartılı bir kalınlık. İğnesi de pek küçük değil, 7 numara.
İnce çapariler kadar avcı olmuyor haliyle.
Ama simleri harika parladığı için iri istavriti bir şekilde cezbetmeyi başarıyor bu köstekler.
İnce çapariye 5 geliyorsa buna 1-2 geliyor, ama irisi geliyor.
Kova doldurmak için pek uygun değil. Anca gamlanan çaparilerden bıkarsan, veya irilere kafayı takarsan kullanılır.

Ekli dosyayı görüntüle 55903
Evet bu markaya bakiyordum bi arkadas daha onerdi bunu tesekkurler.

Rx7

Daimi Üye
Adı
Yasin Bol
Kan Grubu
B Rh Pozitif
kısıden kısıye degısır bu durum ben 6 yasımdan berı caparı baglarım sevıyorum caparı yapmasını hosuma gıdıyor canım sıkılır caparı baglarım morelım bozuk olur caparı baglarım degısık sım gorurum capari baglarım gozume bırsey ılısır aa bundan cok guzel caparı olur derım caparı baglarım kısacası caparı baglamak benım ıcın bır tutku halıne geldı :)
Bu dediginizi yapmak icin inanin 2dk vaktim olamaz. 1 yasinda kizim var darma duman eder valla :):)

Ersin1903

Daimi Üye
Çapari bağlama hastalığı olan kişilerden biri de benim :) canım sıkıldıkça farklı renklerde organze ve simlerden köstek bağlarım, birçok malzemem var çapari kösteği için... Tekneden avlanmıyorum ben, hep kıyıdan avlanırım pendik-kadıköy hattında da istavrit tutuyorum, yeri geliyor boğazda da... Kösteklerimi hep 0,10mm veya 0,12mm bağlarım, çünkü ince takım her zaman daha avcıdır.. İğne numaramda 11 veya 10 numara.. Köstek bağlarken kullandığım misina markası krokodil veya powerline, bu misinalar biraz daha sert oluyor, Vural abinin dediği gibi köstek misinası sert beden misinası biraz yumuşak olmalı.. Ama ince misinayla köstek bağlarken hangi marka kullanırsan kullan illa gam ve dolaşma oluyor birsüre sonra balıklardan ve sudaki etmenlerden dolayı... Özellikle kıyıdan avlanıyorsanız şahsen 0,12mm köstek kalınlığını geçmeyin derim avcılık açısından, balığın bol olduğu dönemlerde 0,15mm - 0,18mm köstek dahi iş yapar kıyıdan ama balık nazlıyken avlanma verimini düşürür :)
Pendik - kadıköy hattında kullandığım çaparilerin bedenleri 0,16 - 0,20 mm arası kalınlıkta, boğazda kullandığım çaparilerin bedenleride 0,22-0,30mm arası kalınlıkta değişiyor...

kartallı

Aktif Üye
Adı
Serdar Kartal'lı
Kan Grubu
A Rh Pozitif
T-REX JAPAN misina köstekte , Krokodil Germany poşette çile misina da beden de işini görür.Ben bu t-rex misinanın 0.20 ve 0.22 mm. misinasını spinde de çok kullandım sarıkanat çinekopa ucuz ama güzel misinadır.Bilgin olsun.

Soner.37

Üye
Kan Grubu
A Rh Pozitif
arkadaşlar bende büyük iğneye büyük balık gelir diye düşünüyordum çubukluda bi abiyle tanıştım 14- 15 numara iğneli çapari kullanıyor dikkat ettim bizim aldıklarımızdan daha büyük balıklar alıyor biraz sohbet ettik küçük iğneye büyük balık gelir dedi sonra bende küçük iğneli köstek buldum denedim gerçektende öyle büyük balık geliyor 12 numara köstek 10 liraydı 14 numara 15 liraydı ama heryerde bulunmuyor köstekleri de 10 numara misina tercih edin daha avcı oluyor zaten çapari bozulana kadar iyi balık alıyorsunuz. bu arada kösteği kendim yapmaya başlıyacağım iğne ve sert misina tavsiyelerine açığım

onrayt

Aktif Üye
Hazir kostek markasi var mi ?
Köstek sert olsun derseniz misinayı floro carbon tercih edip bunu çözebilirsiniz. Bunun bir artısı da misina görünmez olur.
Hazır alayım derseniz Ahmet abi var çamlıbahçe'de avlanır. Ona dilediğiniz şekilde sipariş verip teslim alabilirsiniz.
Derin sularda iri istavrit için önerim 9 no siyah iğne, mora mor yada koyu yeşil renk olabilir.
Floro carbon için marka önerim de Akashi olur. Ahmet abi sıklıkla tercih ediyor diye biliyorum.
Rastgelsin.

arkadaşlar bende büyük iğneye büyük balık gelir diye düşünüyordum çubukluda bi abiyle tanıştım 14- 15 numara iğneli çapari kullanıyor dikkat ettim bizim aldıklarımızdan daha büyük balıklar alıyor biraz sohbet ettik küçük iğneye büyük balık gelir dedi sonra bende küçük iğneli köstek buldum denedim gerçektende öyle büyük balık geliyor 12 numara köstek 10 liraydı 14 numara 15 liraydı ama heryerde bulunmuyor köstekleri de 10 numara misina tercih edin daha avcı oluyor zaten çapari bozulana kadar iyi balık alıyorsunuz. bu arada kösteği kendim yapmaya başlıyacağım iğne ve sert misina tavsiyelerine açığım
hangi markada yada sitede var hocam 14-15 numara çapari.genelde 10-11 kullanılıyor.

Soner.37

Üye
Kan Grubu
A Rh Pozitif
Markası yok hocam kostegin ama heryerde olmuyor aldığım yerde de eskiden kalma varmış fazla seçenek yoktu şimdi iğne arayisindayim kendim yapacağım kostegi de uygun fiyatlı iğne tavsiyelerine açığım bu arada

kartallı

Aktif Üye
Adı
Serdar Kartal'lı
Kan Grubu
A Rh Pozitif
Arkadaşlar bende çok uzun yıllar çapari bağlayan biri olarak kendi tecrübelerimi paylaşayım , ben ister kıyı ister tekneden olsun çaparilerimi yaparken , kösteğin bedenden kalın olmasına dikkat ederdim. Böylelikle köstek bedene sarılmaz gam yapmaz kıvırcık olmazdı. İnce çapari daha avcı olacak diye bir kaide yok inanın bana dediğim şekilde bir çapari oluşturun ve sonucu görün. Ayrıca bir çapariyi koparmadığınız sürece 4-5 avda kullanabilirsiniz. İğnem her daim istavritte olsa kaliteli ve ince artı keskin , mustad ve wmc tercih ederdim. Her iğnede farklı sim , kullanırdım. Bariz daha avcı oluyor. İğne iğneye balık alırdı. Mustadın altın sarısı iğnesi vardı küçük kutuda satılırdı ve içinde 50 adet olmasına rağmen pahalı ve x marka iğneden üç kutu alınabilecek fiyattaydı. Bu 14 numara iğneden çapari yaparken ne ip ne tüy ne sim hiç bişey koymazdım. Çıplak çapari yapardım bu çaparide çok güzel çalışır istavrit sardalya çok güzel balık alırdı, bir gün toplamda yedi tane zargana ağzından yakaladım , yine bu iğneyle kıyıdan hatırı sayılı izmarit almışlığım ve bir adet ispari yakalamışlığım var. Çok uzun zaman oldu artık istavrite atmıyorum, kendi tecrübelerim bunlar , deneyin , zarar gelmez , farkı deneyerek görün...Rastgele.