Hoş Geldin, Ziyaretçi!

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için forumka kayıt olmalı yada giriş yapmalısınız. Forum üye olmak tamamen ücretsizdir.

İtina ile Balon avlanır

murat karahan

Daimi Üye
Adı
Murat Karahan
Orkinosların balon balıklarıyla beslenmesi söz konusu değil, yiyen ölür. Zaten hayvanın savunma mekanizması kendini şişirmek şeklinde olduğundan büyük bireylerin orkinosun ağzından sığması zor, yutması ise imkansız. Benim bildiğim balon balıklarındaki zehrin beslenme kökenli olduğu, yani balık kendisi vücudunda üretmiyor ama beslendiği zehirli yosunlar sayesinde safra kesesinde ve bir miktar da derisinde bu zehri biriktiriyor. Japonlar balığın diyetini düzenleyerek, zehirsiz balon balığı yetiştiriciliği yapmakta. Bizim sularımızda bu balığın zehirli olmasına yol açan yosun ya da benzeri tetrodotoksin kaynakları yoksa, bu balon balıklarının zehirsiz olmaları ihtimali de olabilir. Bu konuda araştırma yapılmış mı bakmak lazım. Zehirsiz çıkarlarsa bunların fahiş fiyattan Japonlar tarafından satın alındığı haberini bir yaydık mı, 2 sezonda balon balığının kökünün profesyoneller tarafından kurutulması işten değil :)

ocankio

Yeni Üye
Adı
cenk aytekin
Silikon yumuşak yem denemenize gerek yok.
11 , 13 cm sahteler işinizi görür.
Kefal benzeri bir sahte deneyebilirsiniz netice alırsınız.
Yanı sıra beyaz ,limon sarı , truncu tonlarda olan sahtelerinizide deneyin.
Gün açmadan özellikle sedef ,beyaz tonları güzel işler çıkartıyor son zamanlarda.
Rastgelsin.
teşekkürler...

trakonya79

Daimi Üye
Adı
Özkan Yazıcı
Orkinosların balon balıklarıyla beslenmesi söz konusu değil, yiyen ölür. Zaten hayvanın savunma mekanizması kendini şişirmek şeklinde olduğundan büyük bireylerin orkinosun ağzından sığması zor, yutması ise imkansız. Benim bildiğim balon balıklarındaki zehrin beslenme kökenli olduğu, yani balık kendisi vücudunda üretmiyor ama beslendiği zehirli yosunlar sayesinde safra kesesinde ve bir miktar da derisinde bu zehri biriktiriyor. Japonlar balığın diyetini düzenleyerek, zehirsiz balon balığı yetiştiriciliği yapmakta. Bizim sularımızda bu balığın zehirli olmasına yol açan yosun ya da benzeri tetrodotoksin kaynakları yoksa, bu balon balıklarının zehirsiz olmaları ihtimali de olabilir. Bu konuda araştırma yapılmış mı bakmak lazım. Zehirsiz çıkarlarsa bunların fahiş fiyattan Japonlar tarafından satın alındığı haberini bir yaydık mı, 2 sezonda balon balığının kökünün profesyoneller tarafından kurutulması işten değil :)
Orayi yikarlar :)

Yıkarlar demiyorum YIKARLAR.

hakan4117

Üye
Adı
Hakan KAYATÜRK
Süper yazı sonuna çok güldüm :D
Bu tür balık ile Ülkemizde bilimsel bir çalışma yapıldığını şahsım adına düşünmüyorum. Bence bir kurum kurulsa bu balık türü ile ilgili yakalanan bölgelerden herkes buraya balık gönderse belki hangi bölgedekiler zehirli ya da hangi türleri daha çok tercih ediyor vb. birçok sorunun cevabını bulabiliriz diye düşünüyorum.

yersel907

Aktif Üye
Adı
muammer yersel
balonların en büyük düşmanı akyalardır malesef cahil ve bencil bir millet oldugumuz icin denizlerimizde şuursuzca avlanmayaptıgımız icin dünya üstündekinden daha fazla trol ag atan bizim memleketimizde var oldugu için balon balıkları da denizlerimizde Cirit atmaktadır yanlış avlanma limitler e uymamak daha ne saymak isterseniz denizlerdeki balık ların popülasyonunu düşürdügünden hatta kalmayacak düzeye indirmesinden dolayı

1Fisher

Aktif Üye
Adı
Gürbüz
Kan Grubu
A Rh Pozitif
ilk defa bu balığı yiyen bir canlı gördüm az da olsa içim ferahladı

HTC One mini cihazımdan gönderildi