İzmir ve Çevresi Balık Durumu (Çeşme-Urla-Seferihisar-Kuşadası-Foça-Mordoğan-Aliağa)

@ilhany kaptanın bilgilerini benimle de paylaşabilir misin lütfen? Usta, düzgün kaptan ve temiz tekne bulmak zor olabiliyor.

Bu arada ben dün Sahil Evleri’ndeydim yine, anlatmasam içimde kalacak… Uzun uzun yazıyorum, bilginize 🙂

Cuma gününden başlayan planlarımızda önce 4 kişiydik 🙂 Foça’ya gidecektik. Daha önceden bolca takip aldığımız, ancak balık yakalayamadığımız bir koya gidecektik. İlk kardeşim yan çizdi, sonra bir diğer arkadaşımız Cumartesi akşam vazgeçti. En son olarak en güvendiğim avdaşım gece 2.30’da mesaj yazmış, hastayım gelemiyorum diye 🙂 Sabah telefonun alarmıyla uyandım, baktım kimse gelmiyor, üstelik Foça’ya gideceğimiz için erken kalkmış oldum… Nitekim uyku tutmadı; kendi kendime dedim ki, kalk hazırlan, levrek çağırıyor, ki her böyle oluğunda balık almışımdır. Bu sefer içimdeki his yine aynı 🙂 Hazırlandım ve atladım arabaya. Gece 2 gibi yattığımdan acayip uykum var, Foça yolu gözümde büyüdü, tek başıma gitmek istemedim o kadar yolu, hadi dedim yine Sahil Evleri 🙂

Deniz karışık, hava soğuk, rüzgâr karşıdan esiyor, uykum var, yalnızım… Keyfim kaçmaya başladı derken ilk oynağı gördüm… Hemen sahteyi salladım üzerine… Pat diye bir kafa çıktı sudan, meğer bir tane karabatak dalıp çıkıyormuş 🙂 Bu arada deniz duruldu, rüzgâr dindi, hatta arkamdan esmeye başladı… Yine atışlara devam, biraz aksiyon derken, 10 metre önümde birden misina gerildi, kamış esnedi, bende adrenalin tavan… Balık basıyor, kalama cır cır… Sanki çipura gibi kafa atıyor… Sonra bir anda balığı fark ettim, ağzı elim kadar bir levrek… Sahte yem hayvanın kafasından küçük… Kilo üzeriydi ama kaç kilo üzeriydi bilemiyorum 🙂 Nefes alışverişim değişti resmen 🙂 Balığı yordum yormasına ama işte o heyecanla bir çuval inciri berbat ettim maalesef, hayvanı iskeleye kaldırmaya çalıştım. Son bir kafa atışıyla misinayı patlattı, ağzında sahteyle önümde iki tur attı ve derinlere kaçtı 🙁 Her ne kadar denizden çıkarabilmiş olsam alıkoyacağım bir balık olsa da umarım sahteden kurtulur ve yaşamaya devam eder. Ağzında Spanish Sparrow Flash Sardine olan irice bir levrek yakalayan olursa, bilsin ki o balık benimdir 🙂 En azından sahte benimdir 🙂

Çantada gripper vardı aslında, iskeleye almaya çalışmayıp, kıyılatabilsem onunla alırdım, o an için aklıma gelmedi... Bana ders oldu, bundan sonra üşenmeyip her gittiğim yere kepçe götürmeye karar verdim…

Tabi tüm hayal kırıklığına rağmen, yaklaşık 5 dakikalık mücadelemiz her şeye değerdi. Aldığım keyfi anlatamam 🙂

sizin zevkten yaşadığınız adranalin patlamasını balığında korkudan yaşadığını düşünürsek eğer
1 - o balığın hala ve hala bulunduğunuz ege kıyılarında yüzüyor olması ihtimali nedir? ( bence yunan adalarına geçmiştir çoktan ) 🙂
2 - hadi diyelimki o korku ile şaşırdı hala oralarda - ağzında sizin sahte ile yeniden bir sahteye atlama ihtimali nedir? ( sütten ağzı yanan yoğurdu üfleyerek yermiş ) 🙂

herşeye rağmen daha iyileri rast gelsin diyelim..

@SKARPİ666 Zaten umarım ağzındaki sahteden kurtulmuştur diye düşünüyorum, o halde kaçmasına çok üzüldüm... Yani balığı kaçırdığıma üzüldüm, ağzında sahteyle kaçmasına daha da üzüldüm 🙁

Yakalayan olursa sahtemi isterim 🙂

@SKARPİ666 Zaten umarım ağzındaki sahteden kurtulmuştur diye düşünüyorum, o halde kaçmasına çok üzüldüm... Yani balığı kaçırdığıma üzüldüm, ağzında sahteyle kaçmasına daha da üzüldüm 🙁

Yakalayan olursa sahtemi isterim 🙂
Agzini parcalar o sahteyi genede cikarir, o sekilde kalmaz.. 2 kilo ustu levregin kiyida agzinda sahteyle butun taslara surttugunu ve kafa attigini gordum, inanilmaz agresif oluyor sahte agzindayken..

Agzini parcalar o sahteyi genede cikarir, o sekilde kalmaz.. 2 kilo ustu levregin kiyida agzinda sahteyle butun taslara surttugunu ve kafa attigini gordum, inanilmaz agresif oluyor sahte agzindayken..

O zaman biraz daha huzurlu olabilirim 🙂 Kimbilir belki de kurtulmuştur...

Yapalım abi de kaptanı başka birisi ayarlasın 🙂 Ben son zamanlarda başarılı bir av gerçekleştirmedim, sizi de yakmayayım 😀

Bodrum da iyi balık olduğunu duyunca dün de havanın güzel olmasıyla 10 kişi Boğaziçi koyundan bir tekne ayarladık. Nadir adamın ismi. Biz normalde Serkan Kaptan Miral var. Onunla gidiyoruz. Dolu olunca mecbur kaptanı değiştirdik.

Bizim grubun huyu gittiğimiz yerde kalmamız. Çünkü en iyi o şekilde verim alıyoruz. Kaptana dedik ve 62 numaralı çiftliğe yanaştık. Saat 6.30 gibi oradaydık. Biraz levrek denedim ama olmadı. Daha sonra 8.00 e kadar uyudum. Zaten balık güneş ile beraber başlıyor.

İşin ilginç tarafı çipuradan başka balık tutmadık. Nasıl oldu anlam veremiyorum ve çimçim iş yaptı. Normalde çimçim almıyorduk. Küçük balık topluyor diye. Ama nasıl olduysa mamuna vurmayan balık çimçim aşağıya inince direk saldırıyordu. 10 liralık çimçim almıştı bir abimiz deneme amaçlı. Yemcilerde donuk var , İzmir den aldı. 10 liralık çimçim ile 38 parça çipura tuttuk. İlk defa böyle bir şey başımıza geldi. Benim payıma 16 adet çipura düştü ve toplamda 8,6 kg geldi. Balık boyutları da iriceydi. Fotoğraf çekip reklam yaptırmaya alışık olmadığımız için bir fotoğraf yok maalesef. Tüm balıkları temizleyip buzluğa kaldırdım 🙂 Zaten avı saat 16:00 da sonlandırıp kıyıya döndük.

Bu aralar Bodrum iyi balık yapıyor. Tabi biraz nasip işi ama ekip iyi olunca balık da oluyor. Herkese rastgele.

Bodrum da iyi balık olduğunu duyunca dün de havanın güzel olmasıyla 10 kişi Boğaziçi koyundan bir tekne ayarladık. Nadir adamın ismi. Biz normalde Serkan Kaptan Miral var. Onunla gidiyoruz. Dolu olunca mecbur kaptanı değiştirdik.

Bizim grubun huyu gittiğimiz yerde kalmamız. Çünkü en iyi o şekilde verim alıyoruz. Kaptana dedik ve 62 numaralı çiftliğe yanaştık. Saat 6.30 gibi oradaydık. Biraz levrek denedim ama olmadı. Daha sonra 8.00 e kadar uyudum. Zaten balık güneş ile beraber başlıyor.

İşin ilginç tarafı çipuradan başka balık tutmadık. Nasıl oldu anlam veremiyorum ve çimçim iş yaptı. Normalde çimçim almıyorduk. Küçük balık topluyor diye. Ama nasıl olduysa mamuna vurmayan balık çimçim aşağıya inince direk saldırıyordu. 10 liralık çimçim almıştı bir abimiz deneme amaçlı. Yemcilerde donuk var , İzmir den aldı. 10 liralık çimçim ile 38 parça çipura tuttuk. İlk defa böyle bir şey başımıza geldi. Benim payıma 16 adet çipura düştü ve toplamda 8,6 kg geldi. Balık boyutları da iriceydi. Fotoğraf çekip reklam yaptırmaya alışık olmadığımız için bir fotoğraf yok maalesef. Tüm balıkları temizleyip buzluğa kaldırdım 🙂 Zaten avı saat 16:00 da sonlandırıp kıyıya döndük.

Bu aralar Bodrum iyi balık yapıyor. Tabi biraz nasip işi ama ekip iyi olunca balık da oluyor. Herkese rastgele.
Maaşallah...

Back