Hoş Geldin, Ziyaretçi!

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için forumka kayıt olmalı yada giriş yapmalısınız. Forum üye olmak tamamen ücretsizdir.

İZMİR VE Çevresi Balık Durumu (Çeşme-Urla-Seferihisar-Kuşadası-Foça-Mordoğan-Aliağa

erkanenginn

Aktif Üye
uzun bir aradan sonra herkese selamlar.2 gun once assosta kiyidan yaptigim av resimlerini paylasiyorum. henuz baliklar ince sular daha sogumamis denize bile girdim. iri baliklara biraz daha zaman var ama buna da sukur. kamislar dam stellpower 4.20 telekobik. makine okuma surf 8k ip kendo 0.20 lider 0.40 en ucuz mono misina. kursun 100 gr kostek 1m. igne hayabusa 1/0 sonsuz gezer malum takim. mesafe orta. yem sadece ve sadece madya. bizim oralarda baska yem calismaz.

FIG-LX1 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

stasyonar

Aktif Üye
Adı
Serkan
Kan Grubu
A Rh Pozitif
Tebrikler Engin abi, büyükleri de rast gelir umarım. :)

Adı
Hasan
Kan Grubu
A Rh Pozitif
Merhaba arkadaşlar iki haftadır avlarimda balon balığı geliyo oltama.buyukleri en fazla 20 cm civarıydı fakat bazen ikili üçlü halde çektiğim de oldu.gecen yıl tek tük çok ama çok nadir görüldüğünü duymustum Fakat anladığım maalesef ki balon kuzeye doğru zamanla çıkmakta.yakinda çeşme civarında da sık sık oltaya gelmeye başlar.mera Kuşadası milli park-darbogaz civarı

Adı
Seydi ESER
Kan Grubu
B Rh Pozitif
Merhaba arkadaşlar iki haftadır avlarimda balon balığı geliyo oltama.buyukleri en fazla 20 cm civarıydı fakat bazen ikili üçlü halde çektiğim de oldu.gecen yıl tek tük çok ama çok nadir görüldüğünü duymustum Fakat anladığım maalesef ki balon kuzeye doğru zamanla çıkmakta.yakinda çeşme civarında da sık sık oltaya gelmeye başlar.mera Kuşadası milli park-darbogaz civarı
Ben de Davutlar tarafında avlanan bir kaç kişiden duymuştum, demek ki durum epey ciddi. Alınabilecek her hangi bir önlemin de olduğunu sanmıyorum. Geçmiş olsun.

Adı
Seydi ESER
Kan Grubu
B Rh Pozitif
1605015923883.jpg

Merhabalar, geçtiğimiz pazar 9 kişi büyük bir tekne ile balığa çıktık. Normalde bir gurup balığa çıkmak için tekneyi tutmuş ama deprem olunca balık olmaz diye vazgeçmişler. Ben o konunun pek de öyle olmadığını anladım o gün :) Ahmetbeyli taraflarına, 53 metreye gittik. Sabah erken saatlerde çok temiz vuruşlar aldık. Öğlen saatlerinde vuruş kesti, akşamüstü yine hareket başladı. 1 kilo ve üstü 3 adet mercan alındı. Bir tane de ben kaçırdım, kolları 30 luk misinadan yapmak hataymış. Bundan sonra 40 lık yapmakta fayda var. Yaklaşık bir yıldır katetiye gitmemiştim, biraz acemilik yaptık, balığı 2-3 kere tasmalamaya çalışınca kol dayanmadı. Balığın yine mercan olduğunu ve kilo üstü olduğunu düşünüyorum. Zira gün boyu hiç harami balık ile uğraşmadık desem yeridir. Küçük yakalanaları da öğle yemeğinde yedik zaten o yüzden fotoda yer almıyorlar :) Boyutları görebilmek için, yukarıya bir çay kaşığı koydum.
Herkese iyi forumlar.

Adı
bahattin akkaya
Ekli dosyayı görüntüle 111154
Merhabalar, geçtiğimiz pazar 9 kişi büyük bir tekne ile balığa çıktık. Normalde bir gurup balığa çıkmak için tekneyi tutmuş ama deprem olunca balık olmaz diye vazgeçmişler. Ben o konunun pek de öyle olmadığını anladım o gün :) Ahmetbeyli taraflarına, 53 metreye gittik. Sabah erken saatlerde çok temiz vuruşlar aldık. Öğlen saatlerinde vuruş kesti, akşamüstü yine hareket başladı. 1 kilo ve üstü 3 adet mercan alındı. Bir tane de ben kaçırdım, kolları 30 luk misinadan yapmak hataymış. Bundan sonra 40 lık yapmakta fayda var. Yaklaşık bir yıldır katetiye gitmemiştim, biraz acemilik yaptık, balığı 2-3 kere tasmalamaya çalışınca kol dayanmadı. Balığın yine mercan olduğunu ve kilo üstü olduğunu düşünüyorum. Zira gün boyu hiç harami balık ile uğraşmadık desem yeridir. Küçük yakalanaları da öğle yemeğinde yedik zaten o yüzden fotoda yer almıyorlar :) Boyutları görebilmek için, yukarıya bir çay kaşığı koydum.
Herkese iyi forumlar.
Öncelikle tebrik ederim güzel av olmuş. Bulunduğunuz bölge mercan bakımından gerçekten çok verimli. 21 Kasım da benim bir önceki av yaptığım meraya özdere açıklarına gideceğiz bizde. Bakalım nasibimize neler gelecek.

Takım bilgisi bu merada gerçekten önemli ben bedenlemleri 0.40 tan bağlıyorum (beden ayrı köstek ayrı takım yapmıyorum)
Bir kaç mesaj yukarda kandırdığım kırmızıları alırken
Maruto 9491 iğne kullandım 16 numara ve gerçekten başarılıydı.

Hepinize rast gelsin keyifli avlar diliyorum.

Adı
Seydi ESER
Kan Grubu
B Rh Pozitif
Ben de Davutlar tarafında avlanan bir kaç kişiden duymuştum, demek ki durum epey ciddi. Alınabilecek her hangi bir önlemin de olduğunu sanmıyorum. Geçmiş olsun.
Evet sevgili dostlar, bu resim bana gelen bilgiye göre Kuşadası el heykeli önünde çekilmiş. Bir kaç kişi resime bakarak bunun balon balığı olmadığını söylese de ben balon balığı olduğunu düşünüyorum. Bu arada hiç canlı balon balığı görmedim yanılıyor da olabilirim. Videolardan izlediğim kadarı ile bu balık balon, sizin görüşleriniz nedir?
image.jpeg

Apathetic

Daimi Üye
Adı
Kyhn Kygl
Kan Grubu
O Rh Pozitif
Evet sevgili dostlar, bu resim bana gelen bilgiye göre Kuşadası el heykeli önünde çekilmiş. Bir kaç kişi resime bakarak bunun balon balığı olmadığını söylese de ben balon balığı olduğunu düşünüyorum. Bu arada hiç canlı balon balığı görmedim yanılıyor da olabilirim. Videolardan izlediğim kadarı ile bu balık balon, sizin görüşleriniz nedir?
Ekli dosyayı görüntüle 111541
Balon baligi tabi ki.. insallah degil diye yememislerdir..