Bu mevsimde hemen hemen her yerde kalamar avı yapabilirsin. Özellikle de yavru balıkların yoğun olduğu bölgelerde. Eğer merkez dışına çıkarsanız daha çok kıyıya doğru sığlaşan kayalıklar daha verimli. Çünkü geceleri yavru balıklar bu kayaların aralarındaki su birikintilerinde kümeleniyor. Işık tutarsanız bu balıkları çok rahat görebilirsiniz. Kalamarlar da bu bölgelerdeki şaşkın balıkların peşinde gezmeyi seviyor

Kalamar mevsimi körfez içinde erken sonlanırken suyu daha çok soğuk olan Seferihisar gibi bölgelerde mevsimi çok daha uzun sürüyor. Hatta yaz aylarında bile denk gelebiliyor. Tabi bu söylediklerim kıyı için geçerli. Her ne kadar kalamar avcısı olmasam da kalamar takipçisiyim

Karşıyaka tarafını bilmiyorum ama benim olduğum tarafta Kalamarın en yoğun olarak bulabileceğiniz yer Sahil evlerinde başlıyor Seferihisar'a kadar gidiyor. Devamı da vardır ama ben daha ilerisinde avlanmadığım için bilemiyorum

Dün gece daha önce denemediğimiz, Geencede göz kararı kestirdiğimiz bir avlaktaydık. Hedef balığım kalamar değildi olsa en az 3 adet alırdım. Ama aşağıdaki bir tane ile yetinmek zorunda kaldım

Emrah bu arada biz üstad değiliz amatör balık avcısıyız. O mertebe amatör balık avcılarını bozar

Ganimet gibi levrek merasını 1 yıl içinde tuttuğu balıkları balıkçılara satarak talan edenlerin hikayelerini duyar, şimdi balık yok diye ağlayan hallerini biliriz