Hoş Geldin, Ziyaretçi!

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için forumka kayıt olmalı yada giriş yapmalısınız. Forum üye olmak tamamen ücretsizdir.

İzmir'de nerelerde kalamar avı yapabilirim?

Pendeza

Üye
Adı
Emrah Haberdar
Kan Grubu
AB Rh Pozitif
Merhaba üstatlar.. izmir ve yakın çevresinde kıyıdan kalamar avlayabileceğim bir kaç yer tavsiye edebilirmisiniz??

ugursamsa

Aktif Üye
Adı
Uğur
Kan Grubu
B Rh Pozitif
Takipte kalalım, kalamar çok pahalı :)

lodoscubarbaros

Aktif Üye
Adı
Barbaros Küpcü
Kan Grubu
B Rh Pozitif
Güzelbahçe de levreğe atarken akşamdan sonra pembe üzeri puanlı sahteyle kalamar almıştım.

agartan

Moderatör
Yönetici
Adı
Şeref
Ben Dalyan'da nehir ağzının denizle buluştuğu noktada yapmıştım bir zamanlar

pelipe35

Aktif Üye
Adı
Ali Ersin Öztürk
Kan Grubu
B Rh Pozitif
Sahil evlerinde şamandıralı takımla aldıklarını biliyorum çok kişiden duydum fakat kendim gidip avlanmadın hiç

Pendeza

Üye
Adı
Emrah Haberdar
Kan Grubu
AB Rh Pozitif
Yarın akşam kısmetse Aliağa da apark denen yerde deneyeceğim bakalım.. inşallah bir şeyler yakalarım:)

Pendeza

Üye
Adı
Emrah Haberdar
Kan Grubu
AB Rh Pozitif
Peki kıyıdan yakalanabilir mi Yoksa illa derin su olması mı lazım?? Yani liman gibi yerden mi atmak lazım

agartan

Moderatör
Yönetici
Adı
Şeref
Çeşme Dalyan mı hocam??
Evet; Çeşme Dalyan.
Sen İzmir dediğin için detay belirtmek zorunda hissetmedim.

Peki kıyıdan yakalanabilir mi Yoksa illa derin su olması mı lazım?? Yani liman gibi yerden mi atmak lazım
Kıyıdan aldım ben. Eğer kalamar çıkıyorsa atanları zaten görürsünüz.
Hava kararırken başlıyor av, sonra kıyıdaki direkler yanmaya başlıyor ve etraf aydınlanıyor.
Kalamar da sanırım bu aydınlığa geliyor.

Abdullah SÜRÜCÜ

Daimi Üye
Adı
Abdullah
Kan Grubu
B Rh Pozitif
Bu mevsimde hemen hemen her yerde kalamar avı yapabilirsin. Özellikle de yavru balıkların yoğun olduğu bölgelerde. Eğer merkez dışına çıkarsanız daha çok kıyıya doğru sığlaşan kayalıklar daha verimli. Çünkü geceleri yavru balıklar bu kayaların aralarındaki su birikintilerinde kümeleniyor. Işık tutarsanız bu balıkları çok rahat görebilirsiniz. Kalamarlar da bu bölgelerdeki şaşkın balıkların peşinde gezmeyi seviyor :) Kalamar mevsimi körfez içinde erken sonlanırken suyu daha çok soğuk olan Seferihisar gibi bölgelerde mevsimi çok daha uzun sürüyor. Hatta yaz aylarında bile denk gelebiliyor. Tabi bu söylediklerim kıyı için geçerli. Her ne kadar kalamar avcısı olmasam da kalamar takipçisiyim :) Karşıyaka tarafını bilmiyorum ama benim olduğum tarafta Kalamarın en yoğun olarak bulabileceğiniz yer Sahil evlerinde başlıyor Seferihisar'a kadar gidiyor. Devamı da vardır ama ben daha ilerisinde avlanmadığım için bilemiyorum :) Dün gece daha önce denemediğimiz, Geencede göz kararı kestirdiğimiz bir avlaktaydık. Hedef balığım kalamar değildi olsa en az 3 adet alırdım. Ama aşağıdaki bir tane ile yetinmek zorunda kaldım :)
Emrah bu arada biz üstad değiliz amatör balık avcısıyız. O mertebe amatör balık avcılarını bozar :) Ganimet gibi levrek merasını 1 yıl içinde tuttuğu balıkları balıkçılara satarak talan edenlerin hikayelerini duyar, şimdi balık yok diye ağlayan hallerini biliriz :)