Hoş Geldin, Ziyaretçi!

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için forumka kayıt olmalı yada giriş yapmalısınız. Forum üye olmak tamamen ücretsizdir.

İzmir'den selamlar.

CemÖz73

Yeni Üye
Adı
Cem Öz
Kan Grubu
AB Rh Pozitif
Hoş geldin Cem bende 1995-2003 arası orada görev yaptım O zaman çok bakir di Marina yoktu doğal yaşam daha fazlaydı sonra görev gereği ayrıldım fakat İzmir en sevdiğim ilçesidir kıyıdan çok güzel balıklar alıyorduk Sana da rastgele
Hoş buldum, teşekkür ederim.

mardek

Aktif Üye
Adı
ali sür
Teşekkür ederim efendim.
Seferihisar doğru düzgün bir üretimi olmayan ve (şu an itibariyle) hiç bir konuda profesyonel olmayan, ve atadan kalma kadim üretim biçimlerini de hızla terkeden ve gençleri mesleksiz ve benim nazarımda geleceği olmayan ve yazlık sitelere villalara apartmanlara arazi satarak (tırnak içinde) 'kalkınmış' bir ilçe. (Türkiye'deki yüzlerce binlerce benzeri gibi)

Bir beldeye dışarıdan hazır birikimlerle gelen yazlıkçılar kanser hücresi gibidir. Çoğaldıkları beldelerin ekonomik yapısını da dönüştürürler. Yöresel üretim ekonomileri yerini rant ekonomilerine bırakır. Yeni nesil sonradan gelenlere özenir ve üretimi küçümsemeye başlar ve aradan fazla değil 10 yıl geçince kendi beldelerinde hizmetçi olurlar. Önceleri bir canlanma yaşanır herkes çok mutludur fakat ardından her şey çirkinleşmeye başlar. Benim şu anki aklım olsaydı kesinlikle yazlıkçıların rağbet etmediği etmeyeceği bir yerlere yerleşirdim.

Ha yine de seviyorum Seferihisarı. Buralı olduk artık. Çok seviyorum ama üzüntüm de baki.
Cem Bey öncelikle güzel İzmir'imize hoşgeldiniz. Çok çok doğru saptamalarda bulunmuşsunuz, altına imzamı tereddütsüz atıyorum. Maalesef bahsettiğiniz bu olumsuz durum, önce Çeşme'yi bitirdi, (Doğma büyüme İzmir'li olarak Çeşme'ye son 10 yılda 1-2 kere gittim sadece) arkasından Urla bitmeye başladı, sırada Seferihisar, Karaburun var maalesef. İstemediğimiz ama engel de olamadığımız bir değişim bu :(

CemÖz73

Yeni Üye
Adı
Cem Öz
Kan Grubu
AB Rh Pozitif
Cem Bey öncelikle güzel İzmir'imize hoşgeldiniz. Çok çok doğru saptamalarda bulunmuşsunuz, altına imzamı tereddütsüz atıyorum. Maalesef bahsettiğiniz bu olumsuz durum, önce Çeşme'yi bitirdi, (Doğma büyüme İzmir'li olarak Çeşme'ye son 10 yılda 1-2 kere gittim sadece) arkasından Urla bitmeye başladı, sırada Seferihisar, Karaburun var maalesef. İstemediğimiz ama engel de olamadığımız bir değişim bu :(
Bir de bu değişimi geçen onyıllarda yaşayıp tamamen bitmiş tükenmiş artık geri dönüşü de olmayan beldeler var. Bundan yirmi otuz yıl önce mülkleri ciddi servet değerinde olup da, yirmi yıl içinde belde çirkinleşip yok olduğu için değerini yitiren ve şu anda insanların terkedip kaçmaya çalıştığı beldeler..

Yöresel yapıları koruyacak çok katı imar yasaları lazım ve o çok katı yasaları destekleyecek güzel ahlaklı idealist bir halk lazım ama malesef o da bizde yok. Tr'ye aşık olup yerleşmiş yabancıların bakış açılarını dinleyin kendi halkınızdan utanırsınız.

50 yıldır yok ede ede bitiremedik şu ülkeyi. Ama çok az kaldı. Yolun sonu görünüyor artık.

cazcıh

Üye
Adı
talip
Kan Grubu
A Rh Pozitif
Teşekkür ederim efendim.
Seferihisar doğru düzgün bir üretimi olmayan ve (şu an itibariyle) hiç bir konuda profesyonel olmayan, ve atadan kalma kadim üretim biçimlerini de hızla terkeden ve gençleri mesleksiz ve benim nazarımda geleceği olmayan ve yazlık sitelere villalara apartmanlara arazi satarak (tırnak içinde) 'kalkınmış' bir ilçe. (Türkiye'deki yüzlerce binlerce benzeri gibi)

Bir beldeye dışarıdan hazır birikimlerle gelen yazlıkçılar kanser hücresi gibidir. Çoğaldıkları beldelerin ekonomik yapısını da dönüştürürler. Yöresel üretim ekonomileri yerini rant ekonomilerine bırakır. Yeni nesil sonradan gelenlere özenir ve üretimi küçümsemeye başlar ve aradan fazla değil 10 yıl geçince kendi beldelerinde hizmetçi olurlar. Önceleri bir canlanma yaşanır herkes çok mutludur fakat ardından her şey çirkinleşmeye başlar. Benim şu anki aklım olsaydı kesinlikle yazlıkçıların rağbet etmediği etmeyeceği bir yerlere yerleşirdim.

Ha yine de seviyorum Seferihisarı. Buralı olduk artık. Çok seviyorum ama üzüntüm de baki.
[/QUOT

bir dokun bin ah işit kıvamında ekonomi-politik-sosyolojik gözlemlerinize üzülerek katılıyorum ama galiba toplumların kaderi bu. ibn-i haldun bunları kaç asır önce yazmıştı. amatör balıkçılık forumunda bile "ah şu memleket" yorumları yaptıran kadere nalet olsun :)