Teşekkür ederim efendim.
Seferihisar doğru düzgün bir üretimi olmayan ve (şu an itibariyle) hiç bir konuda profesyonel olmayan, ve atadan kalma kadim üretim biçimlerini de hızla terkeden ve gençleri mesleksiz ve benim nazarımda geleceği olmayan ve yazlık sitelere villalara apartmanlara arazi satarak (tırnak içinde) 'kalkınmış' bir ilçe. (Türkiye'deki yüzlerce binlerce benzeri gibi)
Bir beldeye dışarıdan hazır birikimlerle gelen yazlıkçılar kanser hücresi gibidir. Çoğaldıkları beldelerin ekonomik yapısını da dönüştürürler. Yöresel üretim ekonomileri yerini rant ekonomilerine bırakır. Yeni nesil sonradan gelenlere özenir ve üretimi küçümsemeye başlar ve aradan fazla değil 10 yıl geçince kendi beldelerinde hizmetçi olurlar. Önceleri bir canlanma yaşanır herkes çok mutludur fakat ardından her şey çirkinleşmeye başlar. Benim şu anki aklım olsaydı kesinlikle yazlıkçıların rağbet etmediği etmeyeceği bir yerlere yerleşirdim.
Ha yine de seviyorum Seferihisarı. Buralı olduk artık. Çok seviyorum ama üzüntüm de baki.
[/QUOT
bir dokun bin ah işit kıvamında ekonomi-politik-sosyolojik gözlemlerinize üzülerek katılıyorum ama galiba toplumların kaderi bu. ibn-i haldun bunları kaç asır önce yazmıştı. amatör balıkçılık forumunda bile "ah şu memleket" yorumları yaptıran kadere nalet olsun