Hoş Geldin, Ziyaretçi!

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için forumka kayıt olmalı yada giriş yapmalısınız. Forum üye olmak tamamen ücretsizdir.

İzmit'ten Turna ve Perch Raporum

Emrecan Kaya

Daimi Üye
Adı
Emrecan Kaya
Kan Grubu
A Rh Pozitif
Sıcağı sıcağına bu av raporunu sizlerle paylaşmak istedim. Baştan bir ipucu vereyim raporla ilgili:

IMG_20160409_172656.jpg

Bugün vizemin olmayışı fırsat bilerek sabah 7 gibi uyanıp arkadaşımla birlikte 'hadi Çayırköy'e gidelim fotoğraf falan çekiniriz piknik de yaparız' diye kandırarak çantama malzemeleri doldurdum.

Saat 11 gibi avlağa vardık. Kimileri için bir tesis, kimileri için piknik alanı ama balık sevdalıları için suyun olduğu her yer avlak :)

Bir çok oltacı, amatör balıkçılar için yapılmış olan bölümlerde olta atıyordu. Biraz ilerleyip yarım köprü üzerine çıktım. Dördüncü atışımda güzel boyutta bir perch aldım. Yaşattığı haz inanılmazdı. Yüksekte olduğum için balığı yukarıdan bırakmaya içim el vermedi, toparlanıp kıyıya gittik, balığı saldığımda sendeliyordu. Ama sonradan açıldı ve yolunu buldu. Deriin bir oh çektik.

İncecik misina ve ufacık silikonla yapılan av her zaman daha keyif verici gelmiştir bana. Takım bilgisini raporun sonunda paylaşmayı tercih ettim.

Bir kaç atıştan sonra toparlandık ve oturabileceğimiz bir yere geçtik. Bu arada kahvaltı için aldığımız nevaleyi tabiri caizse gömdük. Hayli acıkmıştık. Bir saat kadar muhabbetten sonra yeniden su kenarına döndük. Bir taraftan sohbet edip bir taraftan atış yapıyorum.

Yosunlardan illet ettim, her attığımda topak topak yosun geliyordu. Hedef balığım belli değildi, bir LRF bir spin yaptım.

Uzun bir ara verdim, dönüşe geçmeden hemen önce arkadaşımın telefonla konuşmasını fırsat bilerek biraz da şurada atayım diyip bir kayanın üzerine çıktım. 3 gramlık jighead'e pembe bir silikon iliştirdim.

Yaklaşık 10 atış sonunda kalama ayarını tam yapamadığım için balık kalama almaya başladı. Kalamayı hafif sıkıp sarmaya başladım. Veee...
İlk turnam kıyıdaydı. 1 kilogram civarı olduğunu düşünüyorum. Öpüp okşayıp bir kaç da fotoğraf çekilip büyümesi için geldiği yere geri gönderdim. Daha sonra atış yapmadım, oltayı toplayıp dönüşe geçtik.

Bugünden bana, mükemmel bir günün yanında hatıra olarak ense ve kollarımda oluşan amele yanıkları kaldı.

Raporu birazcık uzun tutmuş olabilirim, heyecanımı sizinle paylaşmak istedim. İlk turnanın yaşattığı heyecan satırlara sığmaz daha uzatmaya kalksam :)

Takım bilgisi:

Makine: Safina Pro sPa-25

Kamış: İdareten kullandığım 10-30 atarlı telespin kamış. Ama hiç bir avda yüzümü kara çıkartmadı.

Misina: Kendo 4 kat, 0.09 mm.

Jighead: Daiwa 3 gram

Silikon: Mebaru Aji Vorm

Fotoğraflarla ve videolarla sizi baş başa bırakmak istiyorum. İğneniz keskin olsun :)

IMG_20160409_111941-1.jpg
IMG_20160409_111955.jpg
IMG_20160409_172636.jpg
IMG_20160409_172815.jpg

Buyrun salım videoları:

oguzhand

Aktif Üye
Adı
OĞUZHAN DOLUCAN
Kan Grubu
AB Rh Pozitif
Hey maşallah derim başka söz bulamadım

D6603 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

gelibolu

Daimi Üye
Adı
Tezcan.Bozkurt
Atmosferde,balıklarda en son balıkları suya geri iade etmenizde çok güzel.Avlarınız daim olsun.

B

BS Okuru

Misafir
Perch trofe niteliğinde çok güzel av ve raporu olmuş.. Elinize sağlık.. Daha irileri rastgelsin inşallah..

nzmcnr

Aktif Üye
Adı
Ali mehmet
Kan Grubu
A Rh Pozitif
Kocaman tebrikler

Sent from my iPhone using Tapatalk

Semi

Üye
Adı
Umut Semi Yavuz
Cok guzel bi av olmus elerinize saglik bende orda av yapiyorum ve kou ögrencisiyim yanima arkadas ariyorum baliga gelicek yapalim mi beraber bi av...

alperderya

Aktif Üye
Adı
Alper Derya
Kan Grubu
B Rh Negatif
Emrecan bahsettiğin sürpriz çok gecikmedi. Gerçekten çok güzel av. Rapordaki heyecanı hissettiğimden emin olabilirsin. Bu heyecana ve ilklere rağmen bırakırkenki duygu sanıyorum bütün arkadaşlara geçti. Nicelerini yakalayıp bırakman dileğiyle. Tebrikler.