Hoş Geldin, Ziyaretçi!

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için forumka kayıt olmalı yada giriş yapmalısınız. Forum üye olmak tamamen ücretsizdir.

Jig Yem Üzerine Tavsiyeler

Murat's

Üye
Adı
MURAT
Kan Grubu
B Rh Pozitif
Hedef balık ve jig ağırlıgı olarak konuyu biraz daha basite indirgemeniz lazım aslında . Hem büyük balık hem istavrit için aynı agırlık ve ebatta jig biraz zor . Baby jiglerle lrf ile avlandım ama aynı gramajı spin takımla atamazsınız .

FiSHFiNDeR

Aktif Üye
Adı
Osman Uluhan
Hedef balık ve jig ağırlıgı olarak konuyu biraz daha basite indirgemeniz lazım aslında . Hem büyük balık hem istavrit için aynı agırlık ve ebatta jig biraz zor . Baby jiglerle lrf ile avlandım ama aynı gramajı spin takımla atamazsınız .
Yani şöyle izah edeyim. Atarımın en düşüğüyle 14 gr lık bir jig tavsiyeniz ne olurdu. Spin biraz daha büyük balık hedeflediği için avlak yerinden çoğu zaman hatta büyük çoğunlukla boş dönmemize sebep oluyor. Bu yüzden biraz daha Lrf ye kaymaya başladım. En azından daha fazla çeşitlilikte balığa hitap ettiği için av yapma şansımız daha yüksek oluyor. Bana hedef balık olayı saçma geliyor. Benim hedefim balık tutmak. Levrekçi veya Kofanacı değilim kaldı ki ülkemizde zaten balık popülasyonun yerlere olduğunu düşünürsek hedef balığa yönelmek gökten kafama altın meteor düşsün diye sokakta bir yerde beklemekten farksız oluyor. Bu yüzden biraz daha genele hitap eden bir sistem kullanmak istiyorum aslında. :)

Mektupla

Daimi Üye
Son düzenleme:

Mektupla

Daimi Üye

Murat's

Üye
Adı
MURAT
Kan Grubu
B Rh Pozitif
jig de bütçenize uygun herhangi bir marka olabilir , mutlu balıkcılıktan temin edebilirsiniz . Bulundugunuz bölge hakkında daha detaylı ve dogru bilgileri de yine onlardan öğrenebilirsiniz , boşuna malzeme fazlalalıgı yapmamış olursunuz .

umitdulger

Daimi Üye
Adı
Ümit DÜLGER
Kan Grubu
B Rh Pozitif
Ben sizin yerinizde olsam spin takım ile lrf'ye kaymaktansa ayrı bir lrf takımı yapıp İzmit körfezinin tadını çıkartırım. O bölgede avlanan arkadaşlar lrf ile çok güzel avlar yapıyorlar. Gemlik körfezi İzmit'ten daha kısır olmasına rağmen sezonunda ben bile oldukça keyifli vakit geçiriyorum. Siz aslında marmara'da spin yaparak zaten kendinize hedef balık belirlemiş oluyorsunuz. Gel, ne olursan ol yine gel diyorsanız lrf takımı yaparak işe başlayabilirsiniz :) Rastgele.

FiSHFiNDeR

Aktif Üye
Adı
Osman Uluhan
Ben sizin yerinizde olsam spin takım ile lrf'ye kaymaktansa ayrı bir lrf takımı yapıp İzmit körfezinin tadını çıkartırım. O bölgede avlanan arkadaşlar lrf ile çok güzel avlar yapıyorlar. Gemlik körfezi İzmit'ten daha kısır olmasına rağmen sezonunda ben bile oldukça keyifli vakit geçiriyorum. Siz aslında marmara'da spin yaparak zaten kendinize hedef balık belirlemiş oluyorsunuz. Gel, ne olursan ol yine gel diyorsanız lrf takımı yaparak işe başlayabilirsiniz :) Rastgele.
Evet bunu çok düşündüm gerçekten. Yaza doğru zaten muhtemelen ayrıca bir LRF takımı alacağım gibi görünüyor. Bakalım hayırlısı diyelim. :)

Kriptex86

Üye
Adı
Murat YILMAZ
Kan Grubu
A Rh Pozitif
Duo marka micro jigleri tavsiye ederim, hem sağlam hem de avcı.