Hoş Geldin, Ziyaretçi!

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için forumka kayıt olmalı yada giriş yapmalısınız. Forum üye olmak tamamen ücretsizdir.

JİGE BAŞLAMAK NE ZORMUŞ(Yardım lütfen)

andromedaksk

Yeni Üye
Herkese merhaba;

Jigle yapılan güzel avları gördükten sonra, niyetlenip biraz araştırma yaptım malzemelerin ücretleri ve keyif alıp alamayacağımdan da çok emin olmadığım için kendimce ve satıcı arkadaşların önermeleri sonucu bir jig takımı oluşturdum. Aldığım ürünler şöyle.

Kamış :
Siweida Black Shark 300 gr 1.80 mt Jig Kamış
Makina :
Ryobi ecusima V 8000 i
Misina :
Power Pro 0.28
Sahteler :
Daiwa pirates 150 gr Pink Maiwash
Tycoon inchiku 80 gr Colour 006

Eski Foça'da 50-60 metrede av yapacağım bu set başlangıç için yeterlimidir. Birde sahteleri direk olarak ip misinadaki klipse bağlasam olur mu?

Bir çok yazı okumaya çalıştım ama yinede bunlar aklıma takılanlar. İlginiz için şimdiden teşekkürler.

ergun0403

Üye
Sevgili kardeşim jigging yöntemi zevkli olduğu kadar yorucu bir avdır. Makinan şu anda yeterli olabilir ama üst sınıf bir makine edinmen lazım. Ayrıca prates güzel shimano bottom jig lerdende alabilirsin çok hafif jig sığ sular için uygun 50-60mt lerde 150 gr civarında kullanmalısın suyun akıntı durumuna göre ağırlığı arttırabilirsin. Ayrıca ipin ucuna 4-5 kulaç şok misina kullanman gerekiyor. Rastgelsin

alpac

Yeni Üye
kardeşim merhaba kullandığın makina başlangıç için uygun jiglerde fena değil 50 metrelerde ama ip misinanın bence en az 0.40 olamsı gerekiyor. ayrıca ip misinaya direkt olarak klips takmamalısın yaklaşık 7-8 mt 0.60 lık leader kullanmalısın rastgele

sinarit_baba

Aktif Üye
Adı
murat yılmaz
Merhaba,
kamışınız 300 gr a kadar jig kullanımına uygunmuş. Bu yüzden size daha düşük gramajlı örneğin 150-200 gr daha uygun olur.
jigleriniz de 60 gr ile 100 gr olursa ideal olur (50-60 metre derinlik için).
yaklaşık 2 metrelik misinayı ipe bağlamalısınız (görünmemesi için).
Bir de balık bulucu almalısınız. Rastgele...

Babblu3

Yeni Üye
bahsettiğin derinlerde ancak slow jigging denilen yöntemle avlanabilirsin kardeşim

mataha38

Aktif Üye
Adı
ali kemal demirezen
Kan Grubu
A Rh Pozitif
MİSNA VE JİGİN UÇUNA FLORA KARBON(GÖRÜNMEZ MİSİNE) bağlarsan iyi olur onuda alırken çekerine dikkat et aldığın misine ile orantılı olsun

Mektupla

Daimi Üye
:tskler: