Hoş Geldin, Ziyaretçi!

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için forumka kayıt olmalı yada giriş yapmalısınız. Forum üye olmak tamamen ücretsizdir.

KaLaMaR PeŞiNDe

batuhan111

Daimi Üye
Adı
metin
Kan Grubu
A Rh Pozitif
Deli kalamar iile normal kalamarı ayırt edebilen var mı?
Bir günlükten alıntıdır:

Nedir bakalım bu kalamarla thrapsala arasındaki fark? Elbette öncelikle fiyatı. Biri 10 euro, diğeri 4 euro. %100’den de fazla fiyat farkı olduğuna göre mühim bir konu.

İstanbul’a döndükten sonra balıkçılarla konuyu tartıştım, meğer bu thrapsala bizde deli kalamar, eşek kalamarı veya bülbül denen lezzetsiz bir cins kalamarmış. Bizde de delisi 5-10 TL’ye satılırken akıllısı 20 TL ediyormuş. En belirgin farkı resimlerden de görüldüğü gibi kaliteli olanı ince uzun bir gövdeye sahipken, ucuz olanı kısa ve tombul bir yapıya sahip. Siz siz olun, akıllı kalamar alın, delisini pişirmekte zormuş, hazmetmekte...

SM-N910C cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

sonofmyr

Yeni Üye
Adı
hüseyin yılmaz
evet o gezi güncesini ben de okumuştum. fakat tanımın çok da yeterli olduğunu düşünmüyorum. bu tanıma göre kıyıdan avlanan kalamarların büyük çoğunluğu deli kalamar olması lazım.

Spin on the beach

Daimi Üye
Adı
Cihan BALCI
Kan Grubu
O Rh Pozitif
Bu akşam 1 saatlik avım. Yeter diyerekten avı sonlandırdım.
IMG_20180207_202109_300.jpg

Spin on the beach

Daimi Üye
Adı
Cihan BALCI
Kan Grubu
O Rh Pozitif
1 saatlik av için çok iyi bir skor... Tebrikler Cihan... Bu aralar bizde sular çok çekik kalamarlar zokayı sadece yokluyor, yakalanmıyor...
Yeni meralar keşfindeyim. Yosunlu, kıyısı kum ve derin meraları sürekli yokluyorum. Bu akşam şanslıydım. Hava/deniz yatık ve bulutluydu. İyi denk geldi diyebilirim.

smucuk

Daimi Üye
Adı
Selçuk
Kan Grubu
AB Rh Pozitif
Yeni meralar keşfindeyim. Yosunlu, kıyısı kum ve derin meraları sürekli yokluyorum. Bu akşam şanslıydım. Hava/deniz yatık ve bulutluydu. İyi denk geldi diyebilirim.
Güzel av. Ben de haftasonu Foça taraflarını yoklayacağım bakalım.

angvil

Daimi Üye
Adı
ibrahim üzül