Hoş Geldin, Ziyaretçi!

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için forumka kayıt olmalı yada giriş yapmalısınız. Forum üye olmak tamamen ücretsizdir.

Kalamar Sübye Ahtapot Avcılığı

Horozbina

Daimi Üye
Adı
Bülent
Pişirmenin ustası buradaki benim komşu Dr. Zeki.
Yanlış meslek seçmiş diyemem, kendi işini de iyi biliyor ve uyguluyor,
pişirme işini de.

Ama keşke aşçı olsaydı. Daha mutlu olurdu.
Kaprisli insan her durumda da insanın karşına çıkar ama, icap yok, nöbet yok. :D

Horozbina

Daimi Üye
Adı
Bülent
Kalamar yemekten gına geldi. Misafire yap, komşuya yap derken ben de her seferinde atıştırdım. Neyse ki kahvaltıda çayla yemiyorum.

Bugün yandaki evin karı kocası geldi, iki günlüğüne.
Mangalda balık yanında küçüklerinden seçip dolmasını yaptım.

Derisini çıkarmadan, biraz toz şeker ve karbonat serpip, sodada 1 saat beklettim.
İçine doldurduklarım tulum, kaşar rendesi sarımsak maydanoz, birkaç damla zeytin yağı.

Kalamar reçeli tarifini, yaptıktan sonra güzel olursa resimlerini ekleyip yazarım.

Ekli dosyalar

• 79.1 KB Görüntüleme: 91
Moderatör tarafında düzenlendi:

Horozbina

Daimi Üye
Adı
Bülent

Pellegra45

Aktif Üye
Adı
Süleyman ÇETİN
Bugün telefonda Berke'nin ilanını gördüm.
Şimdi kilitli.

https://www.baliksevdam.com/forum/satilik-rapala-marka-sirti-kalamar-zokalari-16296.html

heme arayıp satmaaa dedim. Abi satıldı şimdi kargoya varmak üzereyim, veriyorum dedi.

Bu zokalar tekneden işe yarar, gündüz vakti 5-10 gram ağırlık takıp kıyıdan işe yarar. Alan arkadaş için yazıyorum. Belki görür, hemen kaptığına göre biliyordur belki de.
Bunlardan 1 tane açık renk olanından var ben de abi. Denemişliğim var ama ağırlıksız. Bunu da öğrenmiş oldum. :)

kekadam

Aktif Üye
Sabah sabah içim dışım kalamar oldu.
abi yanına çökünce bana kalamar pişireceksin değil mi

Berke Öztürkmen

Daimi Üye
Adı
BERKE ÖZTÜRKMEN
Icinizi disinizi saginizi solunuzu heryeri kalamar, subye yapicaz. Cok yakinda :)

Cep telefonumdan gönderildi.

zarg

Aktif Üye
Adı
Mustafa
Kan Grubu
O Rh Pozitif
Değerli bilgiler için teşekkürler.

ToRnedo

Yeni Üye
Acaba izmir sahilden atan var mıdır?

Yanımda 4tl lik sahte yemler ile çatır çatır sübye yakalıyorlar.2 kişi farklı renklerde deniyoruz,ağır ağır çekiyoruz ancak nafile :(

Horozbina

Daimi Üye
Adı
Bülent
Acaba izmir sahilden atan var mıdır?

Yanımda 4tl lik sahte yemler ile çatır çatır sübye yakalıyorlar.2 kişi farklı renklerde deniyoruz,ağır ağır çekiyoruz ancak nafile :(
Kalamar normal balık sahtelerine de atlar, iğneleri uygun olmadığından yakalama şansı düşüktür.
Ancak kalamar her sahteye atılmaz. Farklı renklere, hangi koşullarda daha fazla ilgi gösterdikleri hakkında bilgim yok.

Sanırım balıklardan daha zeki bu omurgasızlar, fakat insan olarak onlara davranışlarımız pek güzel değil.

Moderatör tarafında düzenlendi:

dr.zeki

Aktif Üye
Adı
zeky
Kalamar normal balık sahtelerine de atlar, iğneleri uygun olmadığından yakalama şansı düşüktür.
Ancak kalamar her sahteye atılmaz, bu omurgasızlar. Farklı renklere, hangi koşullarda daha fazla ilgi gösterdikleri hakkında bilgim yok.

Sanırım balıklardan daha zeki bu omurgasızlar, fakat insan olarak onlara davranışlarımız pek güzel değil.

Teşekkürler. Bir yaşıma daha girdim. Ben de ızgara yaparken az mı pişti acaba diyordum :D
Bir de kiloyla karbonat almıştım; Sıcak fırsatlarda Berke ile takasa gireyim:D:D