Hoş Geldin, Ziyaretçi!

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için forumka kayıt olmalı yada giriş yapmalısınız. Forum üye olmak tamamen ücretsizdir.

kamışa uygun makine ariyorum

tailofcat

Üye
Adı
fatih
Kan Grubu
A Rh Negatif
hocam teşekkür ederim baktım da attığın kamışım neden shore jig kamış olduğunu açıklar mısınız ? üstünde spin yazıyor sonuçta. Ben geniş atar aralıklı ligt spin bir kamış arıyorum yeri geline çünkü slikonda atmak isytiyorum ki slikonlar hafif oluyor genelde yeri gelincede 15 gr sahteler atmak istiyorum. Bu yüzden böyle geniş atarlı bir kamış almak istiyorum
Kardeş benim kendi araştırıp öğrendiğim şudur. Yanlışı varsa düzeltsin arkadaşlar. Malzeme kategorisinde kamış olsun makine olsun bunlara genel olarak spin deniyor artık. Yani bir av disiplinin göstergesi olarak değil genel olarak spin deniyor. Kamış neden shorejig kamışı diye soruyorsan kamışın atarı 15-20 gr ve kamış boyu 210 cm. bu kamışla genel olarak 10-15 gramlık metal jigler atılır. LRF dediğimiz disiplinde ise 5-10 gramlık jigheadlarla ya da direk slikonlarla av yapılıyor. Bunun daha düşük gramajlarla yapılanlarına aji diyorlar. Gelelim senin kamışa aksiyon ML demiş medium light aksiyon olan bir kamışın 10 gramlık slikonu istenilen noktaya atabilmesi tartışılır.

Gelelim madalyonun diğer yüzüne balık avcılığında genel bir kaç kural dışında kesin net çizgiler yoktur. Surf ve spin ayrımı haricinde kesin net bir ayrım yoktur. Bu yüzden ben bir takım yapacağım dediğinde av yeri ve hedef balık nedir diye sorarlar. Avlamaya çalıştığın bir canlı ve bu canlı sana saçma gelecek birşey yapabilir. Hatta oltayla avlamaya çalışırken denizden karaya üstüne bile atlayabilir elinle balık yakalarsın. 500 liralık makineyle 5 kiloluk balığıda çekebilirsin. Ancak insanlar avlanırken kazandığı tecrübeler çerçevesinde balık yakalama ihtimalini arttıracak malzeme özelliklerini sıralar. Bu bütçene göre değerlendirilir. Senin bütçenle %60 lık bir takım yapabilirsin. Daha çok bütçe ayırıp %80lık bir takımda yapabilirsin. Birde konfor kısmı var işin, 500 liralık bir makina alıp 10 atışta kolda derman kalmaması var, bir balık yakalayıp mücadelede makinanın kolunun dönmeyip enerjini tüketmesi var. Balığı kandırıp iğneyi ıssırtmak bir mesele, o balığı çekmek ayrı bir mesele. Bütün bunları düşünüp değerlendirip ona göre bir bütçe ile ve tam olarak ne yapmak istediğine karar vererek daha dengeli bir takım alabilirsin.

Not : Bu hobide imkansız diye bir şey yoktur. Her şey mümkündür önemli olan senin keyf alabilmen...

OmerAydın

Daimi Üye
Adı
Ömer Aydın
Çok fazla anlam karmaşası olmuş :) Sizin aldığınız kamış Light Spin kamışı en başından kamışlar şunlar bunlar diye konuya girmeye gerek var mı bilmiyorum forumda bir konu varsa link olarak eklerim yada ekip olarak bir yazı düzenlemeye çalışırız :)
Link attığınız makineler basit makineler alırken bunu göz önüne alarak satın alın derim yada @GURKANKALKAVAN hocamın LRF makineleri konularından fiyat performans olan makinelerin 2000 lik veya 2500 lük olanlarını da inceleyebilirsiniz.

O kamış ile 1000 2000 2500 kafa yapısında bir makine kullanırsanız çok sorun olacağını zannetmiyorum..