Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için forumka kayıt olmalı yada giriş yapmalısınız. Forum üye olmak tamamen ücretsizdir.
Kardeş benim kendi araştırıp öğrendiğim şudur. Yanlışı varsa düzeltsin arkadaşlar. Malzeme kategorisinde kamış olsun makine olsun bunlara genel olarak spin deniyor artık. Yani bir av disiplinin göstergesi olarak değil genel olarak spin deniyor. Kamış neden shorejig kamışı diye soruyorsan kamışın atarı 15-20 gr ve kamış boyu 210 cm. bu kamışla genel olarak 10-15 gramlık metal jigler atılır. LRF dediğimiz disiplinde ise 5-10 gramlık jigheadlarla ya da direk slikonlarla av yapılıyor. Bunun daha düşük gramajlarla yapılanlarına aji diyorlar. Gelelim senin kamışa aksiyon ML demiş medium light aksiyon olan bir kamışın 10 gramlık slikonu istenilen noktaya atabilmesi tartışılır.hocam teşekkür ederim baktım da attığın kamışım neden shore jig kamış olduğunu açıklar mısınız ? üstünde spin yazıyor sonuçta. Ben geniş atar aralıklı ligt spin bir kamış arıyorum yeri geline çünkü slikonda atmak isytiyorum ki slikonlar hafif oluyor genelde yeri gelincede 15 gr sahteler atmak istiyorum. Bu yüzden böyle geniş atarlı bir kamış almak istiyorum