Bugün bu havaya rağmen giydim yağmurluğu Ereğli limanda zoka için taze yem alayım diye açtım çapari yi baya iri istavrit geldi hani ustalar derler ya tabiri caizse resmen takoz hemen hemen 1 kiloyu geçmiştir aldığım istavrit sonrasında zokaya başladım ama rüzgar çok sertleşti o yüzden topladım takımları artık bugün ki nasip iri takoz istavrit oldu. Yanlız bu havadan sonra dişli kendini gösterir büyük ihtimalle. Has bu arada deniz suyu hala sıcak geldi bana.Herkese rastgele bol avlar dilerim.
Ahmet ağabey, takoz istavritler için tebrik ederim.
Yanlış anlamazsanız şu deniz suyu sıcaklığı olayını sormak istiyorum size. Neye göre sıcak olduğunu düşünüyorsunuz? Kaç derece olmalı mesela? Lüfer tutabilmemiz için daha çok mu soğuması gerek?
Acaba dışarıda yağmurlu ve serin bir hava olduğundan deniz suyu size sıcak gelmiş olabilir mi? Mesela yarın hissedilen tahmini sıcaklık 2 derecelerde olacak. Yarın aynı saatte siz dışarıda soğuktan üşürken deniz suyu
(Ereğli'de 14 derece civarı olması gerek) haliyle size çok daha sıcak gelecektir muhtemelen?
Ama biz balık değiliz ki? Belki balık için o sıcaklık düşüktür?
Geçen sezon biz Akçakoca'da deniz suyu sıcaklığı 18-17 derecelerde iken süper sarıkanat avları yaptık.
İnsanlar bir tarafta plajda deniz keyfi yaparken biz aynı akşam limanda yemli sarıkanat keyfi yapıyorduk...
Bu sezon deniz suyu sıcaklığı;
18'di balık yoktu,
"Su çok sıcak, soğuması lazım" dendi.
17 oldu yine balık yok
"Su hala çok sıcak, soğuması lazım" dendi.
16 oldu 15 oldu hala gelen giden yok
"Geçen ayağımı soktum su sıcaktı, daha da soğuması lazım" dendi.
Şu an 12 dereceye kadar düştü Akçakoca'da deniz suyu sıcaklığı.
Lüferi geçtim, eşkina yok, iskorpit bile neredeyse kalmadı. Arada tek tük istavrit görünüyor, bir de denk getirebilene levrek... ki bir süre sonra daha da soğuyacak deniz suyunda onun da vuracağı meçhul.
Hal böyleyken "Su hala sıcak" dendiğinde kafamı duvarlara falan vurasım geliyor
Yani anlamıyorum 8-9 derece olması mı gerek ya da daha da aşağı mı inmesi gerek? Ve geçen sezon o derecelerde çok güzel avlar yaparken bu sezon bunun dayanağı nedir onu da anlamıyorum