Hoş Geldin, Ziyaretçi!

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için forumka kayıt olmalı yada giriş yapmalısınız. Forum üye olmak tamamen ücretsizdir.

Karadeniz bölgesi genel balık durumu, avlak yerleri ve av raporları

Zafer92

Aktif Üye
Adı
Utku
Kan Grubu
A Rh Pozitif
Artık sezonu bunlarla kapattım. Bu yıl uğraşabilirsem çapari yapmaya uğraşacam. Seneye hazırlığımı yapmış olurum. Oltası suda olan herkese ratsgele.
Yine el oltası ile alındı bu kez tek kanca değil 2 kanca ile aldım.

Ekli dosyalar

AHMET 67

Aktif Üye
Adı
Ahmet Yılmaz
Kan Grubu
O Rh Pozitif
Bugün bu havaya rağmen giydim yağmurluğu Ereğli limanda zoka için taze yem alayım diye açtım çapari yi baya iri istavrit geldi hani ustalar derler ya tabiri caizse resmen takoz hemen hemen 1 kiloyu geçmiştir aldığım istavrit sonrasında zokaya başladım ama rüzgar çok sertleşti o yüzden topladım takımları artık bugün ki nasip iri takoz istavrit oldu. Yanlız bu havadan sonra dişli kendini gösterir büyük ihtimalle. Has bu arada deniz suyu hala sıcak geldi bana.Herkese rastgele bol avlar dilerim.

Fisher81

Aktif Üye
Adı
Mustafa
Kan Grubu
O Rh Pozitif
Bugün bu havaya rağmen giydim yağmurluğu Ereğli limanda zoka için taze yem alayım diye açtım çapari yi baya iri istavrit geldi hani ustalar derler ya tabiri caizse resmen takoz hemen hemen 1 kiloyu geçmiştir aldığım istavrit sonrasında zokaya başladım ama rüzgar çok sertleşti o yüzden topladım takımları artık bugün ki nasip iri takoz istavrit oldu. Yanlız bu havadan sonra dişli kendini gösterir büyük ihtimalle. Has bu arada deniz suyu hala sıcak geldi bana.Herkese rastgele bol avlar dilerim.
Ahmet ağabey, takoz istavritler için tebrik ederim.

Yanlış anlamazsanız şu deniz suyu sıcaklığı olayını sormak istiyorum size. Neye göre sıcak olduğunu düşünüyorsunuz? Kaç derece olmalı mesela? Lüfer tutabilmemiz için daha çok mu soğuması gerek?

Acaba dışarıda yağmurlu ve serin bir hava olduğundan deniz suyu size sıcak gelmiş olabilir mi? Mesela yarın hissedilen tahmini sıcaklık 2 derecelerde olacak. Yarın aynı saatte siz dışarıda soğuktan üşürken deniz suyu (Ereğli'de 14 derece civarı olması gerek) haliyle size çok daha sıcak gelecektir muhtemelen?

Ama biz balık değiliz ki? Belki balık için o sıcaklık düşüktür?

Geçen sezon biz Akçakoca'da deniz suyu sıcaklığı 18-17 derecelerde iken süper sarıkanat avları yaptık.
İnsanlar bir tarafta plajda deniz keyfi yaparken biz aynı akşam limanda yemli sarıkanat keyfi yapıyorduk...

Bu sezon deniz suyu sıcaklığı;
18'di balık yoktu, "Su çok sıcak, soğuması lazım" dendi.
17 oldu yine balık yok "Su hala çok sıcak, soğuması lazım" dendi.
16 oldu 15 oldu hala gelen giden yok "Geçen ayağımı soktum su sıcaktı, daha da soğuması lazım" dendi.

Şu an 12 dereceye kadar düştü Akçakoca'da deniz suyu sıcaklığı.
Lüferi geçtim, eşkina yok, iskorpit bile neredeyse kalmadı. Arada tek tük istavrit görünüyor, bir de denk getirebilene levrek... ki bir süre sonra daha da soğuyacak deniz suyunda onun da vuracağı meçhul.

Hal böyleyken "Su hala sıcak" dendiğinde kafamı duvarlara falan vurasım geliyor :acpsnr: :(

Yani anlamıyorum 8-9 derece olması mı gerek ya da daha da aşağı mı inmesi gerek? Ve geçen sezon o derecelerde çok güzel avlar yaparken bu sezon bunun dayanağı nedir onu da anlamıyorum :confused:

Apathetic

Daimi Üye
Adı
Kyhn Kygl
Kan Grubu
O Rh Pozitif
Gecen sene ilk lufer 15 agustosta gecmeye basladi ve arkadaslar o zaman tutmustu bu baligi, sicaklik 24 derece civarindaydi, baligi sudan cikarinca bile balik sicacikti.. Suyun sicakligi konusu artik fantazi, 18cm olan urememis baligi tonlarca ve gunlerce avlarsa girgirlar ve troller balik tabi ki olmaz.. Bu sene artik gecti Karadeniz kiyilari icin, gelirse tek tük alan olur, balikta ne yapacagini sasirdi buyuk ihtimal.. Cunku su şu an bu balik icin aşiri soguk ve balik yeterince beslenemedi, bundan sonra ne olur bekleyip gorecegiz..

Fisher81

Aktif Üye
Adı
Mustafa
Kan Grubu
O Rh Pozitif
@Fisher81
Deniz ana'ya her türlü çok işkence yapıldı,
bunlar deniz ananın bizlere Lütfudur
O konuda haklısınız Ercüment abi,
Yıllar yılı, gelecek düşünülmeden, bugün yiyorum ama yarın da yiyebilecek miyim diye düşünmeden, küçük büyük demeden avcılık yapılmış. Denizin dibi talan edilmiş, atıklar şunlar bunlar, belki bilmediğim daha neler neler. Ona rağmen deniz ana yine gayet cömert davranmış bence bize.

Benim takıldığım konu geçmiş sezonlarda daha yüksek su sıcaklıklarında güzel avlar yapıyorken, insanların üstelik daha soğuk deniz suyu söz konusu iken, hiç bir dayanak belirtmeden "elimi soktum su sıcaktı, daha da soğuması lazım" demeleri.

Fisher81

Aktif Üye
Adı
Mustafa
Kan Grubu
O Rh Pozitif
Gecen sene ilk lufer 15 agustosta gecmeye basladi ve arkadaslar o zaman tutmustu bu baligi, sicaklik 24 derece civarindaydi, baligi sudan cikarinca bile balik sicacikti.. Suyun sicakligi konusu artik fantazi, 18cm olan urememis baligi tonlarca ve gunlerce avlarsa girgirlar ve troller balik tabi ki olmaz.. Bu sene artik gecti Karadeniz kiyilari icin, gelirse tek tük alan olur, balikta ne yapacagini sasirdi buyuk ihtimal.. Cunku su şu an bu balik icin aşiri soguk ve balik yeterince beslenemedi, bundan sonra ne olur bekleyip gorecegiz..
Tam ayını hatırlamıyorum ama geçen sene bir tekne Ege'de tonlarca anaç lüfer tuttu haberi görmüştüm. Videosu da vardı. Onun gibi daha neler oldu kim bilir.

Bir de ne kadar doğru bilmiyorum bu balığın yumurta dökmek için doğduğu sulara geldiği söylenir. Eee burada doğan balık bir kere yumurta bırakacak olgunluğa erişemeden ızgaraya gidiyor. Biraz şanslısı büyüyebiliyor belki ama onun da boğazlardan geçip gitme veya gelirken yine boğazlardan geçebilip Karadeniz'e ulaşma şansı da düşük oluyor.

Ben sadece 3 sezondur bu balığı takip ediyorum. Eskiler, üstadlar daha iyi yorum yapabilir ama ben bu zihniyetle devam edildiği sürece bundan sonra çok iyi şeyler olacağını pek sanmıyorum :(

Neyse sen tam senesinde gitmişsin oralara. Arada levreklere iç geçiriyorsun ama lüfer de bol olsa belki istifayı basıp gelirdin, böylesi daha hayırlı :D :p

Apathetic

Daimi Üye
Adı
Kyhn Kygl
Kan Grubu
O Rh Pozitif
Tam ayını hatırlamıyorum ama geçen sene bir tekne Ege'de tonlarca anaç lüfer tuttu haberi görmüştüm. Videosu da vardı. Onun gibi daha neler oldu kim bilir.

Bir de ne kadar doğru bilmiyorum bu balığın yumurta dökmek için doğduğu sulara geldiği söylenir. Eee burada doğan balık bir kere yumurta bırakacak olgunluğa erişemeden ızgaraya gidiyor. Biraz şanslısı büyüyebiliyor belki ama onun da boğazlardan geçip gitme veya gelirken yine boğazlardan geçebilip Karadeniz'e ulaşma şansı da düşük oluyor.

Ben sadece 3 sezondur bu balığı takip ediyorum. Eskiler, üstadlar daha iyi yorum yapabilir ama ben bu zihniyetle devam edildiği sürece bundan sonra çok iyi şeyler olacağını pek sanmıyorum :(

Neyse sen tam senesinde gitmişsin oralara. Arada levreklere iç geçiriyorsun ama lüfer de bol olsa belki istifayı basıp gelirdin, böylesi daha hayırlı :D :p
Levrekten sonra ve levrekten once diye balik tutma hobisini ikiye ayiriyorum.. Haziran'da cok gazli gelicem oralara, her sabah dovucem denizi, acimadan kirbaclicam :D :D

AHMET 67

Aktif Üye
Adı
Ahmet Yılmaz
Kan Grubu
O Rh Pozitif
Fisher 81 dediklerinde sende haklısın ama eğer dikkat ederseniz cumlemde sıcak geldi bana diyerek sadece kendi düşüncemi belirttim sıcaklığı kesin olarak ve net bir dille belirtmedim ayrıca dediğin dışarısı soğuk o yüzden deniz sıcak gelmiştir cümlemizin haklılık payı var. Ama ben sadece bunca yıllık tecrubelerime dayanarak tekrar söylüyorum deniz suyu balıkları elime aldıkça sıcak geldi bana. Ayrıca hava durumuna göre söylenen deniz suyu sıcaklıkları çoğunlukla tutmuyor. Ayrıca size birazdan buradan gerçek ve güncel şıcaklığı ni iş yerim den dolayi size aktaracağım.
Saygılarımla

AHMET 67

Aktif Üye
Adı
Ahmet Yılmaz
Kan Grubu
O Rh Pozitif
İşim gereği deniz suyunu soğutmada kullandığımız için güncel deniz suyu sıcaklığı şuanda 15-16 derece dir. Umarım bu sıcaklık benim dediğimi destekler. Hava durumlarında ki deniz suyu sıcaklığı çok değişkendir. Ben sadece tecrübe ederek konustum. Saygılarımla