Hoş Geldin, Ziyaretçi!

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için forumka kayıt olmalı yada giriş yapmalısınız. Forum üye olmak tamamen ücretsizdir.

Karadeniz İstavrit Zamanı?

qreyton

Üye
Adı
MERT CAN
Kan Grubu
A Rh Pozitif
Selam arkadaşlar Karadenizde kıyıdan capariyle istavrit avı ne zaman başlar veya şuan var mı? Samsun ordu giresun trabzon çevresi için?

qreyton

Üye
Adı
MERT CAN
Kan Grubu
A Rh Pozitif
Cevap verebilecek yok mu ???

coner

Daimi Üye
Adı
Eşref
Kan Grubu
O Rh Negatif
Karadenizde Hangi ay hangi balık tutulur....
Ocak Ayı:
Hamsi, İstavrit, Kalkan, Kofana, Lüfer, Mezgit, Palamut, Tirsi, Torik, Uskumru

Şubat Ayı:
Hamsi, İstavrit, Kalkan, Kofana, Levrek, Lüfer, Mezgit, Orkinos, Palamut, Tisri, Torik, Uskumru

Mart Ayı:
Hamsi, İstavrit, Kefal, Kalkan, Kırlangıç, Kofana, Levrek, Lüfer, Mezgit, Orkinos, Palamut, Tirsi, Torik, Uskumru

Nisan Ayı:
Eşkina, Hamsi, İstavrit, Kalkan, Kefal, Kırlangıç, Levrek, Mezgit, Orkinos, Palamut, Tirsi, Uskumru

Mayıs Ayı:
Eşkina, İstavrit, Kalkan, Kefal, Kırlangıç, Levrek, Orkinos, Tirsi

Haziran Ayı:
Eşkina, İstavrit, Kırlangıç, Levrek, Zargana

Temmuz Ayı:
Eşkina, İstavrit, Kırlangıç, Levrek, Zargana

Ağustos Ayı:
Eşkina, İstavrit, Kırlangıç, Levrek, Lüfer, Mezgit, Palamut, Zargana

Eylül Ayı:
Eşkina, İstavrit, Kefal, Kırlangıç, Kofana, Levrek, Lüfer, Mezgit, Orkinos, Palamut, Tirsi, Uskumru, Zargana

Ekim Ayı:
Eşkina, Hamsi, İstavrit, Kefal, Kırlangıç, Kofana, Levrek, Lüfer, Mezgit, Orkinos, Palamut, Tirsi, Torik, Uskumru, Zargana

Kasım Ayı:
Hamsi, İstavrit, Kalkan, Kefal, Kofana, Lüfer, Mezgit, Orkinos, Palamut, Tirsi, Torik, Uskumru

Aralık Ayı:
Hamsi, İstavrit, Kalkan, Kefal, Kofana, Lüfer, Mezgit, Palamut, Tirsi, Torik, Uskumru

qreyton

Üye
Adı
MERT CAN
Kan Grubu
A Rh Pozitif
deniyorum kıyadan fakat istavrit yok ?

B

BS Okuru

Misafir
deniyorum kıyadan fakat istavrit yok ?
Bunun için balıkçı abilerimizin, hangi balıklara attıklarına bakabilirsin. Akıl danışabilirsin gittiğin kıyıda, şu aralar hangi balık geldiğini öğrenebilirsin.
Teoride olan tarihler en nihayetinde mevsim koşullarına göre değişiklik gösterebiliyor.

medmarine2

Aktif Üye
Adı
Soner Coşar
Kan Grubu
A Rh Negatif
Şuan oralarda verimli levrek avı yapıyor. Bir de mendirek ağızlarında yemli deneyebilirsiniz. Süprizler olabilir.

Apathetic

Daimi Üye
Adı
Kyhn Kygl
Kan Grubu
O Rh Pozitif
İstavrit icin beklemeniz gerekir, kiyidan zargana avi ve ara ara yemli zoka denemenizi tavsiye ederim, lüfer familyasi icin.. İstavrit icin mayis ayi deniliyor.. Acikta belki yukarida yazilan baliklar alinabilir ama kiyidan verim alamazsiniz.. Ve eger kumluk oldugunu bildiginiz meralar varsa kalkan icin uzun beklemeli avlar yapilabilir..

süheyl

Daimi Üye
Adı
süheyl
Kan Grubu
B Rh Pozitif
Şimdi ben şöyle söyleyim karadeniz bölgesinde hiç avlanmadım ama yılın 12 ayı istavrit vardır istavrit ve diğer balıklar dahil olmak üzere bazı bölgelerde

yılın 12 ayı kıyı yapmazlar kıyı yapmalrı yılın 30 veya 60 günü için geçerlidir her bölgede istavrit lüfer palamut yılın 12 ayı kıyı yapmaz

B

BS Okuru

Misafir
sevgılı hemserım bende trabzon - giresunluyum bu aylarda bızım oralarda malesef ıstavrıt kıyıdan pek verımlı olmaz bayramda memlekete gıttım gıresuna gece vardım oyle bulancak ıskeleye gıttım gece yemlı atıyorlardı dayanamadım hemen arabadan kamısı cıkardım basladım yemlı ava :) 2 saatde hatırı sayılır balık aldım su aylarda cınekop kıyıdan spın ıle daha verımlı ayrıca gecede yemlı av yapabılırsın balıgın yatak yaptıgı yerdesın keyfını cıkar oraların her daım rast gelsin.