Hoş Geldin, Ziyaretçi!

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için forumka kayıt olmalı yada giriş yapmalısınız. Forum üye olmak tamamen ücretsizdir.

karadenizde cupra :))

haylasx

Aktif Üye
Adı
tolga
Kan Grubu
A Rh Pozitif
Tebrik ediyorum, Ege Çuprası güzeldir ama Karadeniz ve Marmara Denizinde çıkan çupranın tadı gerçekten anlatılmaz. Marmara Denizinde 2 kilo üstü bir çupra avlamışlığım var yanında çeşit olsun diye pişirdiğimiz lüferler saman gibi kalmıştı.
nefisdi gerçekten levrek kalkan lüfer cinekop hepsini yeme tatma imkanımız oldu ama cupra fark yarattı kendi adıma

scorpion26

Daimi Üye
Şu kurt takma işleri filan hiç hoşuma gitmiyor yoksa spin yurdumuzun birçok bölgesinde yapılacak iş, çekilecek eziyet değil sanki. Tebrik ederim. Çok başarılı bir av olmuş. Tadı lüferden iyi kısmına takıldım ben. Sene 2003-2004 tü sanırım bolca lüfer çıkıyordu. Tanesi bugünün parası 5 lira filandı. Anadoluhisarında oturan bir iş arkadaşıma sürekli lüfer taşıtmıştık. Lezzeti aklımda kaldığı kadarıyla tüm balıkların ötesinde 1 numaraydı. Bu sene ne olur bilmem ama uzun zamandır alınabilecek bir fiyatı yok.

enginson

Daimi Üye
Adı
Engin ÖLÇER
Tebrikler. spinde bende yeni sayılırım. gerçekten sabır isteyen bir iş. henüz kayda değer bir avım olmadı. Ben galata da bile çupra yakaladıklarını duymuştum. ilginç gelmişti insanın inanası gelmiyor. gerçi galatada ne çıkacağı belli olmuyor. bir keresinde de çarpma ile kalamar yakalamışlardı. inşallah denizlerimizde böyle güzel balık popülasyonları artar. avlarınız daim olsun.

haylasx

Aktif Üye
Adı
tolga
Kan Grubu
A Rh Pozitif
tşklerler iyi dilekleriniz için, spin kısmına gelince sattığım ekipmanlara dönüp bakıyorumda çoğu japonyadan getirtirdiğim sahteler, makinalar,kamışlar, leader,ip, klips, bnm elde ettiğim sonuç kocaman bir sıfır tabiki bu bnm beceriksizliğimde olabilir veya nasipsizliğim, şimdi bana lazım olan 2 paket kurt birazda kurşun ohbe dünya varmış diyorum içimden :)

enginson

Daimi Üye
Adı
Engin ÖLÇER
tşklerler iyi dilekleriniz için, spin kısmına gelince sattığım ekipmanlara dönüp bakıyorumda çoğu japonyadan getirtirdiğim sahteler, makinalar,kamışlar, leader,ip, klips, bnm elde ettiğim sonuç kocaman bir sıfır tabiki bu bnm beceriksizliğimde olabilir veya nasipsizliğim, şimdi bana lazım olan 2 paket kurt birazda kurşun ohbe dünya varmış diyorum içimden :)
Balık avının özellikle spinde malzeme almakla bitmiyor. o sahteyi al bu sahteyi al havasına saatine göre balığına göre ayrı ayrı sahteler benimde evde bir dünya sahte oldu. hele bir yakınımın komple bir odası sırf olta malzemesi dolu. beceriksizlikten ziyade balık avı kısmet işi. spinde balık alınca insan acaip gaza geliyor. ben spin avına gölde turna yakalayarak başladım. balık varsa çok keyifli ama dünyalar kadar para harcayıp sıfır çeken arakdaşlarım çok oldu hepside elinden çıkarttı spin takımlarını. bence bu işe başlarken çok yüksek paralar harcamaya gerek yok. orta halli bir takım edindikten sonra denemeler sonucu bu iş bana uygun mu değil mi diye karar vermek lazım. :) bereketli avlar.

taco46

Yeni Üye
Adı
Talihi yar oanın yari bakar yaresine
lüfer denizlerin prensidir. karadeniz de çipuranın nesli tükendi diye okumuştum. bu habere çok sevindim inşallah çiftlikten kaçan bir balık değildir.

i_gulistan

Daimi Üye
Adı
ibrahim gülistan
Kan Grubu
O Rh Pozitif
Karadenizde de çipura çıkması artık gayet normal çünkü küresel ısınmayla beraber akdenizde nasıl tropik balıkların istilası olduysa(özellikle tropik değersiz zehirliler nedense akın etti) çipuranında ısınan sularla beraber kıyı şeridinden karadenize akması iyi olmuş.Ben çiurayı çok severim Akdenizliyim envai çeşit balık tattım çipura bembeyaz bir eti var ve çokta lezzetli ama çipura mı mercan mı tartışırım ikiside aynı cins balık mercan az daha lezzetli gibi ama benim favorim Kaya balığı LAgos orfos familyası tek geçerim lokumdan lezzetlidir.Her balıkçının tatması gereken değerli nadir bir balıktır.
Avınızın devamını dilerim bence bundan sonra akdenizdeki birkaç tür daha karadenizde göreceğize benziyor en azından karadenize ayak uydurabilenleri