Hoş Geldin, Ziyaretçi!

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için forumka kayıt olmalı yada giriş yapmalısınız. Forum üye olmak tamamen ücretsizdir.

Kefal yenir mi? (Marmara'daki)

huseyind

Daimi Üye
Adı
Hüseyin
iri ise neden yenmesin? Eti oldukça lezzetli bir balık olmakla birlikte temizlerken biraz tiksindiriyor. Bir çinekop gibi değil elbette. Ama izmaritin içinden çıkan böcekleri kurtları görünce kefalin çok daha temiz olduğunu söyleyebilirim.

KayaBalığıKaya

Daimi Üye
Adı
Uluç
Çanakkale'de ki kefalleri afiyetle yiyorum lakin buradakileri yimem...

Önder Kanığ

Moderatör
Yönetici
Adı
Önder
Kan Grubu
A Rh Pozitif
Evet, birçok kişi için kefal balığı yenip yenmeyeceği tartışmalı bir balıktır. Bunun sebebi kefal balığının biyolojisi ve yaşam koşulları ile ilgilidir. Su kalitesi ve kirlilik kriterlerine toleransı çok yüksek olması nedeniyle kirlilik düzeyi yüksek sularda beslenmesi çoğu zaman kötü bir koku içermesine neden olur. Organik ve inorganik kirlilik koşullarına gösterdiği yüksek direnç ve bu seviyelerde sağladığı adaptasyon insanların bu balıkla ilgili kötü deneyimler biriktirmesine neden olmuştur. Marmara Denizinde,kirliliğin yüksek olduğu atık su deşarjları, liman içleri gibi bölgelerde çok miktarda bulunsa da buralara yakın bölgelerde avlanmış balıklar da hem kötü kokar hem de sağlık açısından ciddi riskleri bünyesinde bulundurur.Balık mazot türevi şeyler kokuyorsa sadece oradan tuttugunuz kefali değil diğer balıklarıda yemeyin mümkünse,Allah korusun sonu kötü olabilir.

Ancak tüm bu anlatılanlara inat kefal balığı yenir ve çok da lezzetlidir. Özellikle Has Kefal,Sarı Kulak Kefal gibi, açık denizden tutulmuş olanı her zaman tercih nedenidir.Bunu sağlayabiliyorsanız mükemmel bir balık ziyafeti sizi bekliyor demektir. Kefal,beyaz etli ve son derece lezzetli bir balıktır.

Özellikle kış aylarında son derece lezzetli bir dönemdedir. Yeter ki doğru balığı doğru yöntemle pişirin ve uygun bir şekilde servis edin.
Kefali kızgın tavada yaparsanız mükemmel derecede lezzetli olur,bilhassa fileto çıkarılıp pişirilirse kılçık sorunuda olmaz.Koktuğundan şikayet ediyorsanız,bir gece sirkeli suyla marine edip bekletirseniz,hem kokuyu alır hemde balığa inanılmaz bi lezzet katar..

Son düzenleme:

Kbly

Üye
Adı
kubilay a
Kan Grubu
A Rh Pozitif
o değil de birinin yazısını beğenirken beğen tuşu yerine yanlışlıkla mouse şikayet kısmına gidiyor son anda farkediyorum , birgün birini şikayet edersem dikkate almayın lütfen :D

oltacı34

Üye
Adı
sinan karkur

Abdullah SÜRÜCÜ

Daimi Üye
Adı
Abdullah
Kan Grubu
B Rh Pozitif
Bence temiz olmayan sudan çıkan hiç bir balığı yeme :)

megadeth19

Üye
Adı
özgür
Kan Grubu
A Rh Pozitif
Dunyada son balik kefal kalsa agzima surmem :)

Sent from my iPhone using Tapatalk

exxper

Daimi Üye
Adı
Mehmet
Ilk once ici guzelce temizlenip tulumu cikmasi lazim sonra icine sarmisak vs. Baharat atip dolapta beklemesi lazim 1 gun sonra afiyet olsun bende kefal yedim ama tuttugum baliklari icini acip kum cikanlari çöpe atardim digerleri migdeye:)

Suat YILDIZ

Daimi Üye
Adı
SUAT YILDIZ
Kan Grubu
O Rh Pozitif
Kefal yemiyorsaniz niye tutuyorsunuz arkadaslar krfal diger takimlara tesadufen gelecek balik degil ki madem oyle oltaya geldimi dikkatlice cikarip suya iade edin yemiyeceginiz hicbir seyin canini bosu bosuna almayin.Ben birak oltayi zipkinla bile dalinca kac kisiysek yetecek kadar baligi avliyorum yeterli miktarda olunca kac kez iri baliklar denk geldi vurmadim onlari bir sonra ki ava saklarim dogrusu bu diye dusunuyorum.