Hoş Geldin, Ziyaretçi!

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için forumka kayıt olmalı yada giriş yapmalısınız. Forum üye olmak tamamen ücretsizdir.

Kefal yenir mi? (Marmara'daki)

megadeth19

Üye
Adı
özgür
Kan Grubu
A Rh Pozitif
Kefal yemiyorsaniz niye tutuyorsunuz arkadaslar krfal diger takimlara tesadufen gelecek balik degil ki madem oyle oltaya geldimi dikkatlice cikarip suya iade edin yemiyeceginiz hicbir seyin canini bosu bosuna almayin.Ben birak oltayi zipkinla bile dalinca kac kisiysek yetecek kadar baligi avliyorum yeterli miktarda olunca kac kez iri baliklar denk geldi vurmadim onlari bir sonra ki ava saklarim dogrusu bu diye dusunuyorum.
Keske herkez bukdr duyarli olsa dunyada

Sent from my iPhone using Tapatalk

Nut

Aktif Üye
Adı
Göksel
Kan Grubu
A Rh Pozitif
Yenir.. B?klusunu da yiyenler mevcuttur.. ;) Baligi temizlerken iclerindeki siyah kisimlar aci bir lezzet verecegi icin, siyah kisimlarin temizlenmesi sarttir.. Karin bolgesindeki siyah kisimlar elle temizlenebilir..

yyildirayy

Aktif Üye
Kan Grubu
B Rh Pozitif
Silivride biraz uğraşsanız elle bile yakalayabilirsiniz
1 somun ekmek+kıbrıs oltası ile 2 saatte 3-4 kilo rahat yakalarsınız ama ben 2 ayda yakalamaya çalışan sadece 4 kişi gördüm. İstavrit için gelen ise her akşam en az 20 kişi vede yakalayacakları istavrit sayısı 10'u bile zor bulur.
Sorunun cevabı şu yazdıklarımdan çıkar galiba :D

coner

Daimi Üye
Adı
Eşref
Kan Grubu
O Rh Negatif
Eşref usta o sirke kefalin içine sinecek buzlukta
Sabah çıkar öğleye kadar buz çözülür zaten, yak mangalını, közün en hafif yani yavaş yavaş pişsin,
Palamut siyahlaşır, istavrit kahverengi olur, mezgit sararır, pişirirken;

Ama kefal Karbeyaz, bembeyaz, birde limonu sıktın mı? değmen keyfine, ;)
Nerelerdesin sen.

katilhamsi

Daimi Üye
Adı
Kadir
Kan Grubu
O Rh Pozitif
Yemli istavrit için attığım takıma gelen kefali bu sefer salmadım ve ilk defa tadına bakmak nasip oldu, balığı yakaladığım gece temizledim temizlerken kötü bir manzara ile karşılaşmadım, sadece siyah bir zar vardı onu elimle temizledim beyaz diri bir eti var, biraz sirkeleyip buzluğa attım yaklaşık 24 saat sonra (fırsat olmadığından) buzluktan çıkartıp çözüldükten sonra fileto yapıp yağda kızarttım, gayet güzel oldu, balık Unkapanı köprüsünden tutuldu. Şunu da belirteyim hangi balık olursa olsun tuttuğunuz balığı aynı gün tüketmeyecekseniz mutlaka temizleyip öyle dolaba atın.

BerkinK.

Aktif Üye
Kan Grubu
O Rh Pozitif
Yiyenler çok. Ben bir kere yedim daha da yemem. Lastik gibi çiğne çiğne yutulmuyor tatsız tuzsuz balık. Boşuna mankafa dememişler :)

delikurt1907

Aktif Üye
Adı
demir
Kan Grubu
O Rh Pozitif
birkaç sene sonra kanser vb.hastalıklara yakalanma riski göze alınıyorsa marmara'daki kefaller yenir :)

gokbiloz

Üye
Adı
gökhan bilge öz
Kan Grubu
O Rh Pozitif
Ben Gürpınar sahile iniyorum avlanmaya ve orada çok kefalci var. Her günde cayır cayır tutuyorlar. Sorduğumda tadının diğer kefallere göre çok iyi olduğunu söylüyorlar. Ben hayatımda kefal yemediğim için bilmem ama yılların kefalcileri böyle diyorlar.