Hoş Geldin, Ziyaretçi!

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için forumka kayıt olmalı yada giriş yapmalısınız. Forum üye olmak tamamen ücretsizdir.

Kefal yenir mi? (Marmara'daki)

megadeth19

Üye
Katılım
9 Tem 2016
Mesajlar
38
Tepkime puanı
31
Puanları
18
Yaş
37
Konum
çanakkale
Adı
özgür
Kan Grubu
A Rh Pozitif
Kefal yemiyorsaniz niye tutuyorsunuz arkadaslar krfal diger takimlara tesadufen gelecek balik degil ki madem oyle oltaya geldimi dikkatlice cikarip suya iade edin yemiyeceginiz hicbir seyin canini bosu bosuna almayin.Ben birak oltayi zipkinla bile dalinca kac kisiysek yetecek kadar baligi avliyorum yeterli miktarda olunca kac kez iri baliklar denk geldi vurmadim onlari bir sonra ki ava saklarim dogrusu bu diye dusunuyorum.
Keske herkez bukdr duyarli olsa dunyada


Sent from my iPhone using Tapatalk
 

Nut

Aktif Üye
Katılım
20 Tem 2016
Mesajlar
252
Tepkime puanı
115
Puanları
43
Yaş
46
Konum
Balikesir
Adı
Göksel
Kan Grubu
A Rh Pozitif
Yenir.. B?klusunu da yiyenler mevcuttur.. ;) Baligi temizlerken iclerindeki siyah kisimlar aci bir lezzet verecegi icin, siyah kisimlarin temizlenmesi sarttir.. Karin bolgesindeki siyah kisimlar elle temizlenebilir..
 

yyildirayy

Aktif Üye
Katılım
20 Ocak 2013
Mesajlar
397
Tepkime puanı
602
Puanları
93
Yaş
50
Konum
İstanbul
Kan Grubu
B Rh Pozitif
Silivride biraz uğraşsanız elle bile yakalayabilirsiniz
1 somun ekmek+kıbrıs oltası ile 2 saatte 3-4 kilo rahat yakalarsınız ama ben 2 ayda yakalamaya çalışan sadece 4 kişi gördüm. İstavrit için gelen ise her akşam en az 20 kişi vede yakalayacakları istavrit sayısı 10'u bile zor bulur.
Sorunun cevabı şu yazdıklarımdan çıkar galiba :D
 

coner

Daimi Üye
Katılım
29 Eki 2014
Mesajlar
7,550
Tepkime puanı
14,488
Puanları
113
Yaş
68
Konum
istanbul/Üsküdar/Tuzla
Adı
Eşref
Kan Grubu
O Rh Negatif
Eşref usta o sirke kefalin içine sinecek buzlukta
Sabah çıkar öğleye kadar buz çözülür zaten, yak mangalını, közün en hafif yani yavaş yavaş pişsin,
Palamut siyahlaşır, istavrit kahverengi olur, mezgit sararır, pişirirken;

Ama kefal Karbeyaz, bembeyaz, birde limonu sıktın mı? değmen keyfine, ;)
Nerelerdesin sen.
 

katilhamsi

Daimi Üye
Katılım
7 Tem 2015
Mesajlar
1,367
Tepkime puanı
4,627
Puanları
113
Yaş
47
Konum
İstanbul
Adı
Kadir
Kan Grubu
O Rh Pozitif
Yemli istavrit için attığım takıma gelen kefali bu sefer salmadım ve ilk defa tadına bakmak nasip oldu, balığı yakaladığım gece temizledim temizlerken kötü bir manzara ile karşılaşmadım, sadece siyah bir zar vardı onu elimle temizledim beyaz diri bir eti var, biraz sirkeleyip buzluğa attım yaklaşık 24 saat sonra (fırsat olmadığından) buzluktan çıkartıp çözüldükten sonra fileto yapıp yağda kızarttım, gayet güzel oldu, balık Unkapanı köprüsünden tutuldu. Şunu da belirteyim hangi balık olursa olsun tuttuğunuz balığı aynı gün tüketmeyecekseniz mutlaka temizleyip öyle dolaba atın.
 

BerkinK.

Aktif Üye
Katılım
18 May 2018
Mesajlar
255
Tepkime puanı
526
Puanları
93
Yaş
41
Konum
İstanbul
Kan Grubu
O Rh Pozitif
Yiyenler çok. Ben bir kere yedim daha da yemem. Lastik gibi çiğne çiğne yutulmuyor tatsız tuzsuz balık. Boşuna mankafa dememişler :)
 

delikurt1907

Aktif Üye
Katılım
25 Eki 2014
Mesajlar
448
Tepkime puanı
452
Puanları
63
Yaş
43
Konum
istanbul
Adı
demir
Kan Grubu
O Rh Pozitif
birkaç sene sonra kanser vb.hastalıklara yakalanma riski göze alınıyorsa marmara'daki kefaller yenir :)
 

gokbiloz

Üye
Katılım
23 Eyl 2017
Mesajlar
89
Tepkime puanı
204
Puanları
33
Yaş
44
Konum
istanbul
Adı
gökhan bilge öz
Kan Grubu
O Rh Pozitif
Ben Gürpınar sahile iniyorum avlanmaya ve orada çok kefalci var. Her günde cayır cayır tutuyorlar. Sorduğumda tadının diğer kefallere göre çok iyi olduğunu söylüyorlar. Ben hayatımda kefal yemediğim için bilmem ama yılların kefalcileri böyle diyorlar.