Hoş Geldin, Ziyaretçi!

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için forumka kayıt olmalı yada giriş yapmalısınız. Forum üye olmak tamamen ücretsizdir.

kıyıdan av için makina

i_gulistan

Daimi Üye
Adı
ibrahim gülistan
Kan Grubu
O Rh Pozitif
Devamlı at çek yapılmaz spin için diyorsanız kamış ta 490 gr civarında makinede 500 gr civarıysa yaklaşık 1 kilo eder ama siz çipura mırmır yemli takılacağınız için sıkıntı olacağını sanmam özellikle atacağınız kıyı şeridi boğaz değilse akdeniz ve ege kıyılarıysa kamış 100-250 gr atışlı oradaki sular çok durdun ben max 80-100 gr kullanıyorum akdenizde kurşunu kamış için 50-150 gr atarlı bir kamış araştırmanızı tavsiye ederim

mizan

Daimi Üye
Adı
Erdem
Abicim sadece makine fiyatı. Ama o fiyata değer bi makinedir.

frenzy

Üye
Adı
fatih
Kan Grubu
A Rh Pozitif
Fatih kardeşim merhaba Ankara ve çevresindeki avlaklarda genel tutabileceğin balık türleri sazan kadife / tatlı su levreği ve turna fakat bunların avlama yöntemi farklı sazan ve kadife için beklemeli av turna ve levrek için sipin ( at çek ) disiplinini uygulaman gerekir yani tek set ile zor anladığım kadarı ile 350-400 bütçen var bence başlangıç için 100 tl ye 6000-8000 kafa bir makine 100tl ye 400-450cm 150-250gr atarlıkamış beklemeli avlarda işini görür spin için ise 50-100tl ye 240-270cm 10-40gr atarlı kamış ve 100-150 tl ye 3000-2500 lik kafa boyunda spin makina işini görecektir ayrıca bu iki takımı denizde beklemeli av için alacağın seti çupra -mırmır minekop vs.. tarzı balıklar için kullanırsın spin takımınlada at çek yaparak levrek-lüfer-baraküda peşine düşe bilirsin detaylı bilgi istersen beni ara yardımcı olurum 0533 281 15 50
1-) şimdi evde bitane 360cm kamış Silver Star Flash 60 dandik bi makine var ilk çupramı tuttum makine dağıldı :) ama yaptım eskisinden sağlam oldu iş görüyor. "bunu at çekte kullansam olurmu ?

2-) Beklemeli av içinde Okuma Avenger FD AV-65makine bu model hoşuma gitti 150 tl
100 tl civarında 400 cm lik kamış alsam uygun mudur ?

i_gulistan

Daimi Üye
Adı
ibrahim gülistan
Kan Grubu
O Rh Pozitif
Bence bunları deneyin beklemeli avlar için :Ve nerelerde avlanacaksınız akdeniz ege mi? yoksa marmara mı
ege akdeniz için ben bunlar yeter kanaatındayım
Lineaeffe spirit surf kamış 4,20m Lineaeffe olta kamışları AVmarketi.com
Lineaeffe freestyle kamış 4.20 Lineaeffe olta kamışları AVmarketi.com
çünkü oralarda agır kursun kullanmaya gerek yok yazın 150 gr kursunla boğazda bile kullanabilirsiniz beni önerim bu iki kamış birde okumanın 50-150 gr atarlı kamışlarını arastırın alım derim saygılar :)
okuma avenger iyidir candır sıkıntı yaratmaz

MADMAN

Aktif Üye
Adı
kemal
Fatih 2. seçenek uygun ama kamışı alırken atarına dikkatet 150-250gr aralığında olsun 1. seçenekteki kamışta makinada spin avcılığı için uygun değil makine ağır kaçak spin makinalarda kafa ölçü 2500-3000 ağıtlıktra max 300 gr geçmemeli kamış ise 2.70 boyu ve atarı 50gr üst değeri geçmemeli

frenzy

Üye
Adı
fatih
Kan Grubu
A Rh Pozitif

Burak Kızılırmak

Daimi Üye
Adı
Burak ARIK
Kan Grubu
AB Rh Pozitif
Öncelikle hoş geldiniz Fatih bey. Bir tatlı su avcısı olarak size tavsiyem Tatlinsu deniz ile ciddi farklar içerir o sebeple acele etmemeniz. Belki heyacan icerisindesiniz yemen yeni bir takıma sahip olmak ve avlara gitmek istiyorsunuz. Ayrıca yazları da denizde balikcilik yapmak istiyorsunuz Bu sebeple alacağınız makinelerı iyice düşünmenin gerekiyor. Ancak size söyledikleri gibi tatlı su avında sazan yayın gibi iri balıklar ayrıca spin disiplinine uygun balıklar vardır. Bu sebeple tek takımla olmaz bü iş. Sipariş vermediyseniz biraz daha bekleyin konuşalım verdiysrniz hayırlı olsun.:)

frenzy

Üye
Adı
fatih
Kan Grubu
A Rh Pozitif
burak bey daha vermedim akşam vereceğim siparişleri

acele etme nedeni hepiniz sağolun yardımcı oluyorsunuz ama kafa karışmaya başlıyor çok seçenekte :D 1 aydır yok misinasıydı yok iğnesiydi araştırma yapıyorum :) kafa kalmadı hepinize çok teşekkür ederim sizi de yoruyorumdur

ankara da olduğum için göldür barajdır vs yerlere gideceğim genellikle. Aslında tatlı su da av yapmayı sevmem deniz varken. Ama denizimiz olmadığı için buralarla idare edeceğiz. :D

düşüncem 2 olta alıp tekinde beklerken tekiylede at çek yapıyım diyorum. genelde ankara da gideceğim için sazan ve turna tutmak isterim yemediğim balığı tutmaktan zevk almam :D

denizde ise tatil için genelde balık tutacağım yerleri seçiyorum alanya tarafları demre side egede turgutreis güllük

denizde tutmak istediğim balık ise çupra mırmır mercan melanur karagöz gibi balıklar artık ne gelirse :)

at çek denizde fazla yapacağımı sanmıyorum imkan olmayabilir ilk hedefim beklemeli olacak.

SİZİN SÖYLE DEMENİZ YETER ŞU MAKİNA ŞU KAMIŞ BEKLEMELİ AV İÇİN XXX -XXX MODELLERİ HEM TATLI SUDA KULLANIRSIN HEM DENİZDE
SPIN İÇİN SU MAKİNA SU KAMIŞ XXX MODEL HEM DENİZDE HEM TATLI SUDA KULLANABİLİRSİN

Burak Kızılırmak

Daimi Üye
Adı
Burak ARIK
Kan Grubu
AB Rh Pozitif
Hocam ben de Çorumluyum. Şanlıurfa da yaşıyorum çoğunlukla tatlısu aviyla uğraşıyorum. Ancak yazları de deniz kenarına gitmeyi ihmal etmiyorum. Tanı taşıma büyük problem oluyor.

Aracını var mı bu önemli?

İşin doğrusu denizde de avlanacağın iz için mutlaka 420 bir surf kamış lazım ve makinenizi drag gücü ister istemez önem kazanıyor ancak 12 kg ve üzeri yeterli olacaktır.

Makine ağırlığı tatlısu avcısı için önemini yitiriyor. Bize ağır işçi makineler gerekli çünkü tatlı suda her an çok iri 7-8 kg üzeri balıklar olta mizah gelebilir. Şahsım Raw 2 65 ve 55 Okuma Vsystem v80sa Okuma Rtx 80 e sahibim. İstanbul boğazına gidip de surf takım ile at çek yapmayacaksanız kamışımızın ağırlığı da önemini yitiriyor. Hedef balıklar kg üzeri sazan yayın kadife olduğu müddetçe aşırı hassas bir surf kamisa da ihtiyacımız kalmıyor uzak atış bizim için önemli hale geliyor. bu sebeple 250 gram atarli kamışlarà kadar işimizi rahatlıkla görüyor.

Denizdeki tutmak jstediginjz balıklar ise biraz daha hassas kamışlar ile daha güzel verim alınacaktır. Bu sebeple 100 200 gram atarlı ya dà 100 170 180 gram atarli bir kamış ideal olacaktır.