slm dostlar
bende sürekli gittiğim mırmır hakkında bildiklerimi yazayım dedim..
mırmır çok meraklı ve bi o kadarda ürkek bi balıktır ama merakını yenemediği için biz mırmırı bu sayede yakalarız ot,çöp,kurtlar diyebilirimki hareket eden herşey dikkatini çeker ürker ama o YA YENECEK BİRŞEYSE merakı varya onu yenemez işte ve mutlaka bakar kum ve birazda çkıllı ise attığınız yer kıpırdamayın derim Kullanılan olta takımlarına gelince.2 veya 3 köstekli takım sizin tercihinize kalmıştır.
Köstekli takımların hazırlanmasında dikkat edilecek bir hususta klasik üç köstekli takım alttaki iğne kurşundan 15 20 cm yukarıdan bağlanır,Mırmır avcılığında ise alt kösteğin kurşun düğümünün hemen yanından bağlanması gerekir.
Mırmır avında boru kurdu kullanacaksanız size hırsızlı takım yapmanızı tavsiye ederim.
Birde teke ile sıyırtma kurşun ardına eklenmiş iki metrekadar misinaya eklenmiş iğne ile atçek usulü yapılan avı vardır bu avda dip yapısının yosunsuz kumluk olmasına dikkat edilmesi gerekir.Bu avda olta atıldıktan sonra ara beklemelerle makine bir iki tur sarılarak balığın tekeye dikkati çekilir.ben kırmızı kurt kullanıyorum devamlı çok seviyo marul gibi bi otun içinde geliyo buraya hazır