Hoş Geldin, Ziyaretçi!

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için forumka kayıt olmalı yada giriş yapmalısınız. Forum üye olmak tamamen ücretsizdir.

Kıyıdan spin için yardım

Serocan

Yeni Üye
Adı
عمر
Kan Grubu
B Rh Pozitif
Devir dediğimiz olay kolu çevirince kalamanın kaç tur döneceği olay mı ? Devir yükseldikçe sahteyi daha hızlımı çekecek ? Doğru anladıysam sahtenin hızlı gelmesi Levrek için dezavantaj yaratacak. Lüfer kofana da avantaj olacak.

arjen

Aktif Üye
Adı
Ahmet D.
Kan Grubu
AB Rh Pozitif
Devir dediğimiz olay kolu çevirince kalamanın kaç tur döneceği olay mı ? Devir yükseldikçe sahteyi daha hızlımı çekecek ? Doğru anladıysam sahtenin hızlı gelmesi Levrek için dezavantaj yaratacak. Lüfer kofana da avantaj olacak.
Doğru. Shimano naschi kullanmadim ama forum da herkes cok memnun.

İsottevfik

Daimi Üye
Adı
İsot Tevfik SARI
Kan Grubu
O Rh Pozitif
Kalama ayrı bir şey.

Devir, makinanın kolunu 1 tur çevirdiğimizde, makaranın kaç tur döndüğünü belirtir. 6.2 gibi yüksek devirli makinalar, genellikle Alabalık için idealdir. Bu konuda biraz beyin jimnastiği yaparsak, bunu araç vitesleri gibi değerlendirmemiz gerekir. Nasıl ki küçük viteslerde hız azalır güç çoğalır ve yüksek viteslerde de bunun tam tersi oluyorsa, burada da mantık aynıdır. 6.2 gibi yüksek devirlerde hız artar, güç azalır gibi mantık en sağlıklısı.

Serocan

Yeni Üye
Adı
عمر
Kan Grubu
B Rh Pozitif
hmm o zaman mantıken shimano nasci deviri yüksek gelecek bana?

Murat42

Üye
Adı
Murat Önder
Kan Grubu
A Rh Negatif
10 40 atarlı kamiş düşünuyorsun sanırım 3000 aşagı makinalarda 30 gr cekerken baya yük biner elinde hisedersin bece idali 3000 aşagıya düşme derim tabi benim fikrim

Murat42

Üye
Adı
Murat Önder
Kan Grubu
A Rh Negatif
Benim 3000 makina bu 5 20 atarlı kamısla kulanıyorum bazen 3 no meps hızlı sarerken bile hisetiriyor makina

Ekli dosyalar

Spinlevrek

Daimi Üye
Adı
İbrahim
Kan Grubu
A Rh Pozitif
Daiwa alacaksan 2500, Shimano alacaksan 3000 ideal olur. Ben Daiwa kullanıcısıyım, memnunum. Ama bu Okuma ceymar da güzel makina. Ben de küçük oğlum için almıştım, fiyatına göre güzel, çok hoşuma gitti. Kamış için Okuma V-system çok sayıda spinci tarafından uzun yıllar beğenilerek kullanılmaktadır. Bütçe ne kadar yukarı giderse kalite ve av konforu artar. Başlangıç için orta yollu bir takımla başlaman iyi olur. Çok ucuza kaçarsan da üzülürsün...