Hoş Geldin, Ziyaretçi!

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için forumka kayıt olmalı yada giriş yapmalısınız. Forum üye olmak tamamen ücretsizdir.

Kıyıdan yemli takım ile Levrek avlama...

ishak BALLICA

Daimi Üye
Adı
İshak Ballıca
Bu yararlı bilgileriniz için teşekkürler. 1 haftadır Çeşme'deyim yengeç dahil herşeyi denememe rağmen daha siftah yok. Bu akşam gün batımı birde Dalyan da kalamar denemesi yapıcağım.

Sevgili Gökhan dediklerine aynen katılıyorum...Sorun ne sende...Ne de Yengeçte....Buna kesinlikle inan...;)

Bilemiyorum bu sene havalardanmıdır...Neden ? Bir gariplik var....

Kıyıdan verim alan kardeşlerimiizi ve ağabeylerimizi takip ediyorum...Ve gördüğüm şu:

Emin ol, taaaa Cuma akşamüsütü gidip de, pazar akşam üstü döneler oluyor...Aha o zaman bir kaç parça ile dönmüş oluyorlar...

Mesela ben aslında bir kıyı avcısı olduğum halde, böyle boş dönmemek için bu aralar devamlı hep tekne avı yapıyorum...:p

Kıyı avı için ''Yağmurların düşmesi'' lazım...Aha o zaman o bizim hasret ile beklediğimiz ''Al yanaklı/Kalın dudaklı dilberlerden'' işaret gelecek diye ümit ediyorum...:)

Bilgine kardeşim..:)

cemreis

Aktif Üye
Adı
cem seven
ustam anlatımınız gayet annaşılır dilde sanırım ege ve marmara da avlanıyorsunuz
ben bir karadeniz balıkçısı olarak mamun ve boru kurduna çok uzağım..
yem olarak teke yada canlı kefal kullandım kefal ile uzun oltada sonuç aldım
gece karadenizde yemli levrek yakalamak samanlık içinde iğne aramak gibi bişey
şile karadenizin batısında kalıyor ve boğazın çıkışına yakın olduğu için tamamen geçiş dönemleri balık alıyoruz yatak balığı neredeyse çok az...
bunun içinde tarihler ve o tarihlerdeki fırtınalar ay durumu vesaire bizim için çok önemlii.
annattıklarınıza harfiyen katılıyorum ama sanırım birşeyi unutmuşsunuz..
avlandığınız günlerde ay durumu nasıldı
%kaçı görünür durumda olmalı..
kendi tecrübelerime ve avlak bilgilerime dayanarak levreğin ilk dördün (ay durumu) olduğu zaman verim artıyor
lüfer içinde dolun ay olması gerekiyor..
yakamoz sizce levreği etkilermi

ishak BALLICA

Daimi Üye
Adı
İshak Ballıca
ustam anlatımınız gayet annaşılır dilde sanırım ege ve marmara da avlanıyorsunuz
ben bir karadeniz balıkçısı olarak mamun ve boru kurduna çok uzağım..
yem olarak teke yada canlı kefal kullandım kefal ile uzun oltada sonuç aldım
gece karadenizde yemli levrek yakalamak samanlık içinde iğne aramak gibi bişey
şile karadenizin batısında kalıyor ve boğazın çıkışına yakın olduğu için tamamen geçiş dönemleri balık alıyoruz yatak balığı neredeyse çok az...
bunun içinde tarihler ve o tarihlerdeki fırtınalar ay durumu vesaire bizim için çok önemlii.
annattıklarınıza harfiyen katılıyorum ama sanırım birşeyi unutmuşsunuz..
avlandığınız günlerde ay durumu nasıldı
%kaçı görünür durumda olmalı..
kendi tecrübelerime ve avlak bilgilerime dayanarak levreğin ilk dördün (ay durumu) olduğu zaman verim artıyor
lüfer içinde dolun ay olması gerekiyor..
yakamoz sizce levreği etkilermi
Sevgili Cemreis, seninde dediğin gibi bölgesel/yöresel faklılıklar mutlaka bahse konu balık avını etkiliyecektir... Yakamoz sizce levreği etkilermi diye sormuşsun...

Suda yakamozdan bahsettiğine göre sanırım sakin havayı tarif ediyorsun..Sakin havada ben kıyıdan benim bahsettğim tarzda klasik usulde levreği bulamıyorum..Benim kıyıdan av yaptığım Eylül-Şubat ayları arasında sakin havada asla levrek kara kıyıya yanaşımıyor..Veya yanaşsa bile yeme basmıyor...İlle çalkantılı hava olacak..Ve deniz köpürecek....;)

Mesela yazın sakin havada liman için azıcık derin suda kıpır kıpır mamun ile kurşunsuz ince misinalı takım ile szüdürme yaparken levrek tutmuşluğum vardır...Veya yine aynı taktik ile, canlı teke takıp süzdürme yaparken levreğin bastığına çok şahit oldum...

Ayrıca Lüfer hakkında dediklerin hususunda hiç bir fikrim yok..:confused:Çünkü karadenizin ve boğazın efendisi olan bu balık bizim İzmir Yöresine kadar inmiyor... Yani biz lüfer kültürü açısınıdan oldukça fakiriz..Lüfer i ancak balık tezgahlarından tanıyoruz..Doğruya doğru..:p.

cemreis

Aktif Üye
Adı
cem seven
Sevgili Cemreis, seninde dediğin gibi bölgesel/yöresel faklılıklar mutlaka bahse konu balık avını etkiliyecektir... Yakamoz sizce levreği etkilermi diye sormuşsun...

Suda yakamozdan bahsettiğine göre sanırım sakin havayı tarif ediyorsun..Sakin havada ben kıyıdan benim bahsettğim tarzda klasik usulde levreği bulamıyorum..Benim kıyıdan av yaptığım Eylül-Şubat ayları arasında sakin havada asla levrek kara kıyıya yanaşımıyor..Veya yanaşsa bile yeme basmıyor...İlle çalkantılı hava olacak..Ve deniz köpürecek....;)

Mesela yazın sakin havada liman için azıcık derin suda kıpır kıpır mamun ile kurşunsuz ince misinalı takım ile szüdürme yaparken levrek tutmuşluğum vardır...Veya yine aynı taktik ile, canlı teke takıp süzdürme yaparken levreğin bastığına çok şahit oldum...

Ayrıca Lüfer hakkında dediklerin hususunda hiç bir fikrim yok..:confused:Çünkü karadenizin ve boğazın efendisi olan bu balık bizim İzmir Yöresine kadar inmiyor... Yani biz lüfer kültürü açısınıdan oldukça fakiriz..Lüfer i ancak balık tezgahlarından tanıyoruz..Doğruya doğru..:p.
teşekkür ederim.. bilgiler için

popeye1907

Aktif Üye
Adı
Gökhan Yazıcıtunç
Sevgili Gökhan dediklerine aynen katılıyorum...Sorun ne sende...Ne de Yengeçte....Buna kesinlikle inan...;)

Bilemiyorum bu sene havalardanmıdır...Neden ? Bir gariplik var....

Kıyıdan verim alan kardeşlerimiizi ve ağabeylerimizi takip ediyorum...Ve gördüğüm şu:

Emin ol, taaaa Cuma akşamüsütü gidip de, pazar akşam üstü döneler oluyor...Aha o zaman bir kaç parça ile dönmüş oluyorlar...

Mesela ben aslında bir kıyı avcısı olduğum halde, böyle boş dönmemek için bu aralar devamlı hep tekne avı yapıyorum...:p

Kıyı avı için ''Yağmurların düşmesi'' lazım...Aha o zaman o bizim hasret ile beklediğimiz ''Al yanaklı/Kalın dudaklı dilberlerden'' işaret gelecek diye ümit ediyorum...:)

Bilgine kardeşim..:)
Güzel taktik ve tavsiyelerin için teşekkürler. Bu arada dün akşamki kalamar işide boşa çıktı evdekiler acayip dalga geçiyor.:D

MUSA

Aktif Üye
Adı
Musa Karaoğlan
İshak abi,böyle değerli bilgileri paylaştığınız için teşekkür ederim.
Benim aklıma takılan şey;
Yazınızda gece avlanma demişsiniz,yemliyle oluyor biliyorum da,geçenlerde birisi levreği gece rapalayla aldıklarını söyledi.
Acaba bunun doğruluk oranı nedir,olabilirmi.

ishak BALLICA

Daimi Üye
Adı
İshak Ballıca
İshak abi,böyle değerli bilgileri paylaştığınız için teşekkür ederim.
Benim aklıma takılan şey;
Yazınızda gece avlanma demişsiniz,yemliyle oluyor biliyorum da,geçenlerde birisi levreği gece rapalayla aldıklarını söyledi.
Acaba bunun doğruluk oranı nedir,olabilirmi.
Sevgili Musa kardeşim, at-çek / rapala (Maket balık) olayı hakkında emin ol hiç bir bilgim yok...:rolleyes:

İstersen gel bu olayı bu işin piri olan abilerimizden birisine soralım...:) (Cahit ACUN hocamın at-çek ile levrek avcılığı hakkındaki yazısına aktardım sorunuzu..Bilgin olsun kardeşim)

Moderatör tarafında düzenlendi:

KARAHANLI07

Aktif Üye
Adı
Metin Özgür Doğan
Kan Grubu
O Rh Pozitif
herkese merhabalar siteye yeni üye oldum istanbul beylikdüzünde oturuyorum avcılar ambarlıda büyüdüm önümüzdeki sezonda güzel resimlerle sizlerle anılarımı paylaşacağım.oltalarımızın dolu çıkması dileği ile...

sweethome

Yeni Üye
Adı
Hakan Durgut
İshak abi ellerine sağlık, püf noktalarını anlatış tarzınızdan usta olduğunuz belli oluyor.. umarım deneme şansımda olur.