Hoş Geldin, Ziyaretçi!

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için forumka kayıt olmalı yada giriş yapmalısınız. Forum üye olmak tamamen ücretsizdir.

Kıyıdan yemli takım ile Levrek avlama...

cerbit

Yeni Üye
Adı
emin dönmez
çok teşekkürler bende boru kurduyla avlanıyorum güzel yöntem....

scirlin

Üye
Adı
Fuat AYDIN
çok faydalı oldu inanın aynı sahil şeridinde bir yerde at çek yaparken diğer tarafta yemli olta ile levrek avlayabilirim sanırım. Teşekkürler.

giyim16

Yeni Üye
Adı
fezail ulukaya
verdiğiniz yararlı bilgiler için çok teşşekkür ederim..

idincer

Yeni Üye
Adı
ismail dinçer
Bencede dip sürütmesine benzer olan bu şekil avcılık her balıkta beklemekten çok daha fazla yararlı ...ben mır mır içinde buna benzer av yapıyorum

ne zaman dipteki kurşun kumu bulandırıp dikkat çekiyor o zaman mır mır yeme atlıyor ..Aslında bu sürükleme yemin yerini gösteren merak uyandıran bir aksiyon sadece ..ama tabii taşlık kıyıya geldiğinde ben mır mır a attığım için tekrar takımı sarıp ileriye yeni atışa geçiyorum ..İshak abiyede bu yararlı paylaşımı için çok teşekkür ederim

erhan_gurgen

Yeni Üye
Adı
erhan gürgen
bahsettiğiniz takımın resmini verirmisiniz birde gezer kurşunlu takımda mamun veya canlı teke kullansam kurşun dibe battığında gezer kurşun olduğu için mamun veya teke yüzerek dipten yukarıya doğru yani kendini levreğe göstermesi için yüzer mi ? teşekkürler
erhan gürgen

ERKAN DÖNER

Aktif Üye
Adı
erkan döner
peki gece rapala ile avımız verimli olurmu ?

ishak BALLICA

Daimi Üye
Adı
İshak Ballıca
bahsettiğiniz takımın resmini verirmisiniz birde gezer kurşunlu takımda mamun veya canlı teke kullansam kurşun dibe battığında gezer kurşun olduğu için mamun veya teke yüzerek dipten yukarıya doğru yani kendini levreğe göstermesi için yüzer mi ? teşekkürler
erhan gürgen

Sevgili Erhan, bahsettiğim takım adına klasik 2 li yada 3 lü takım dediğimiz en allta kurşunun yer aldığı bir takım
...

Ayrıca, bir de gezer kurşun diye takımdan bahsediyorsun...Oda bu şekilde olan takım stili diye söyleyebilirim
..

Sevgili dostum yukarıdaki her iki takımda da, bahsettiğin mamun ve teke pek kıpırdayamaz...Hele levreğe kendini göstermeye çalışmak gibi bir aksiyonu da olamaz..;)Gerçi kıpırdamasına kıpırdar da esas senin istemiş olduğun aksiyonu veremez...

Canlı mamun veya canlı tekenin normale yakın olarak aksiyon vermesi ve balığı cezbetmesi stili ile av yapmak istersen; o zaman adına bizlerin ''Süzdürme ile avlanma'' dediğimiz tarzda av yapman lazım..

Bu da apayrı bir olay tabi...;)Bunu yapman için kaliteli/sağlam ince misinaya bağlanmış bir iğneye takılı olan yemi bulunduğun yerden gittiği yere kadar savurup.,Onun süzüle süzüle inerken balığın basmasını beklemelisin...Bu stili yapman için mutlaka en az liman içi yada bir rıhtım üstü gibi derinlik arz eden yere ihtiyacın olacaktır..

Sözün özü bu tür av tarzları zaman içinde deneye deneye öğrenilecek olan stillerdir...

Dikkat edersen ben dahil bir arkadaşımız hep belirli stiller üzerinde çalışmakta ve görece olarakta muvaffak olmaktadırlar...;)

Ben şunu-şunu yapacağım, ahanda dur bunu da yapıp o esnada da ötekini de yapacağım denilirse başarı şansı bana göre az olur...;)İtiraf edeyim ki, At-Çek olayı oldukça performans ve geliştirilmiş bir stil gerektiren av tarzı...Ve benim bu stilde hiç bir deneyimim ve tecrübem yoktur...Zaten becereceğim ve yapacağım diye de bir iddiam yok..:rolleyes:

Ama yemli takım ile kıyıdan levrek avcılığı hususunda ise gece kudum kuduran denizin dalgalarının arasında balığın en küçük temasını bile rahatlıkla hissedebilirim..:
p

peki gece rapala ile avımız verimli olurmu ?
Sevgili Erkan, pekala gece at-çek ile levrek olur...At-çek ile avlanan ve bu tekniğin ustalarından biri olan ,Sevgili Hür kardeşimin ''Gece AT-Çek Yöntemi '' ile almış olduğu balıkları paylaştığı raporlardan bazılarının linklerini kopyalıyorum.:)

https://www.baliksevdam.com/vb/showthread.php?t=2706

https://www.baliksevdam.com/vb/showthread.php?t=2331

Moderatör tarafında düzenlendi:

katgis35

Yeni Üye
Adı
Şefik KATGI
GENELDE TEKNEDEN DERİN SU ÇALIŞIRIM AMA BU TAVSİYELERE UYARAK EN KISA ZAMANDA DENEYECEĞİM .

tan1907

Yeni Üye
Adı
Tan GÜNEŞ
yaklaşık 1 aydır çok ilgiyle takip ediyorum ve yeni başlayacağım inşallah. istanbul kilyos civarlarında avlanmayı düşünüyorum birde gemlik mudanya civarlarında. sizce nasıl bir olta takımı almalıyım ve levrek avlayabilirmiyim