Hoş Geldin, Ziyaretçi!

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için forumka kayıt olmalı yada giriş yapmalısınız. Forum üye olmak tamamen ücretsizdir.

Kıyıdan Zargana Avı ve Teknikleri

alperderya

Aktif Üye
Adı
Alper Derya
Kan Grubu
B Rh Negatif
Bu konuda sorulara cevap verebilecek başka arkadaşlarım olursa çok memnun olurum. Şimdiden teşekkürler.

Pellegra45

Aktif Üye
Adı
Süleyman ÇETİN
@Pellegra45 Süleyman tarifler için teşekkürler. Bir kaç sorum olacak. Cevaplarsan çok sevinirim. 1. İpekleri nasıl bağlıyorsun? 2. Tek ipekli sisteme göre daha mı verimli 4 ipekli yöntem. Malum beden oldukça uzun olıyor ve savurmak zorlaşacak (spin kamışım var 270cm, daha uzun kamışım da var surf tipinde ama at-çek yapılacağı için yorucu olur diye düşünüyorum) 3. Topun arkasına rapala takılarak av yapılamaz mı? Yapılırsa ne tür sahteler kullanılır? 4. İpek diğer yem türlerine göre daha mı avantajlı? Şimdiden teşekkür ederim.
Kardeş merhaba. Dilim döndüğünce sorularını cevaplamaya çalışayım.
İpeklerin bağlanışı ile ilgili bi abim için video çekmiştim. İnşallah bulursam birazdan buraya da yükleyeyim. Anlatması biraz güç de.
Üçlü ipek takımı bence tekliye göre daha avcı. Denemelerimin sonucu da bunu gösterdi. Suyun üzerinde 3 ipek aynı anda iz yapınca zargana sürüsünün bence dikkatini daha çok çekiyor ve 2li hatta 3lü balık avlayabiliyorsun.
Top arkası ipekle başladım olaya ama çok balık dağıtıyor. İllaki top kullanacak olsam 2 kulaç misina arkası sinek iğneye zargananin kuyruğundan yem yapar. Oldukça yavaş sar-bekle, yavaş sar-bekle şeklinde yaparım.
İpek diğer yemlere göre daha avantajlı diyebilmek zor. Ama kendi tecrübelerime dayanarak konuşacak olursam. Yem ile yakaladığımdan daha fazlasını ipek ile yakaladım. Önemli bi nokta , anlattığım sistem ile yaptım bunu. He şu da var. İri zarganaları da zargana kuyruğu ile yakaladım. İpek ile nadir denk geldi.
İnşallah yardımcı olabilmişimdir. Rastgelsin...

Cepten Gönderildi.

Son düzenleme:

Mehmet Fatih

Daimi Üye
Adı
Mehmet Fatih
Kan Grubu
A Rh Pozitif
Kardeş merhaba. Dilim döndüğünce sorularını cevaplamaya çalışayım.
İpeklerin bağlanışı ile ilgili bi abim için video çekmiştim. İnşallah bulursam birazdan buraya da yükleyeyim. Anlatması biraz güç de.
Üçlü ipek takımı bence tekliye göre daha avcı. Denemelerimin sonucu da bunu gösterdi. Suyun üzerinde 3 ipek aynı anda iz yapınca zargana sürüsünün bence dikkatini daha çok çekiyor ve 2li hatta 3lü balık avlayabiliyorsun.
Top arkası ipekle başladım olaya ama çok balık dağıtıyor. İllaki top kullanacak olsam 2 kulaç misina arkası sinek iğneye zargananin kuyruğundan yem yapar. Oldukça yavaş sar-bekle, yavaş sar-bekle şeklinde yaparım.
İpek diğer yemlere göre daha avantajlı diyebilmek zor. Ama kendi tecrübelerime dayanarak konuşacak olursam. Yem ile yakaladığımdan daha fazlasını ipek ile yakaladım. Önemli bi nokta , anlattığım sistem ile yaptım bunu. He şu da var. İri zarganaları da zargana kuyruğu ile yakaladım. İpek ile nadir denk geldi.
İnşallah yardımcı olabilmişimdir. Rastgelsin...

Cepten Gönderildi.
Resim - Video olsa tadından yenmeycek :S Tv antenli yazınızda dahil

Pellegra45

Aktif Üye
Adı
Süleyman ÇETİN
Video boyut olarak fazla olduğu için yükleyemiyorum.

Cepten Gönderildi.

ayhan arıkan

Aktif Üye
Adı
Ayhan ARIKAN
Kan Grubu
B Rh Pozitif
Tekne arkasında gezdirmek icin zargana çaparisine sıralı ipekler Nasıl bağlanabilir. Tavsiyesi olan varsa memnun olurum

Sent from my iPhone using Tapatalk

Pellegra45

Aktif Üye
Adı
Süleyman ÇETİN
Tekne arkasında gezdirmek icin zargana çaparisine sıralı ipekler Nasıl bağlanabilir. Tavsiyesi olan varsa memnun olurum

Sent from my iPhone using Tapatalk
Bununla ilgili hazırladığ bi video var ama yukleyemiyorum. Boyutundan dolayı.

Cepten Gönderildi.

alperderya

Aktif Üye
Adı
Alper Derya
Kan Grubu
B Rh Negatif
Cepten Gönderildi.
Süleyman hocam çok teşekkürler. Çok net oldu. Sanırım anten olayını da kaşığın olduğu pozisyona koymuştunuz. İpeklerin olduğu beden serbest düzende duruyor. Ucuna 2-3 gram kurşun saçma mı olur, sanki atarken çekerken karışırmış gibi hissettim. tabii ki pratik bilgim yok ama öyle düşündüm bir an için.
Bu arada fotolar için ayrıca teşekkürler, uğraşıp cevap verdiğin için.