Hoş Geldin, Ziyaretçi!

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için forumka kayıt olmalı yada giriş yapmalısınız. Forum üye olmak tamamen ücretsizdir.

Kıyıdan Zargana Avı ve Teknikleri

Pellegra45

Aktif Üye
Adı
Süleyman ÇETİN
Süleyman hocam çok teşekkürler. Çok net oldu. Sanırım anten olayını da kaşığın olduğu pozisyona koymuştunuz. İpeklerin olduğu beden serbest düzende duruyor. Ucuna 2-3 gram kurşun saçma mı olur, sanki atarken çekerken karışırmış gibi hissettim. tabii ki pratik bilgim yok ama öyle düşündüm bir an için.
Bu arada fotolar için ayrıca teşekkürler, uğraşıp cevap verdiğin için.
Rica ederim. 0.35 -0.40 mm misina kullanmamizin özellikle sebebi karışmayı önlemek için. İnce misinalarda dolanma olabiliyor. Ama 0.35-0.40 arasında sıkıntı olmuyor. Sıkma kursuna falan gerek olmaz.

Cepten Gönderildi.

eylmz

Daimi Üye
Yakalaması en keyifli balıklarıdan birisidir Zargana. Yakalanınca kendini Yelken Balığı gibi havalara atışı insanı heyecanlandırır. Hele hele de iri bir zargana(bilek kalınlığında) ise o dibe doğru sürükleme isteği buna ne takıldı böyle dedirtir insana.
Ben çoğu zargana avcısından biraz farklı bir yöntem kullanıyorum. Bunu sizlerle de paylaşmak istiyorum. Turuncu renk ipekle araları 1'er kulaç olacak şekilde klasik 2'li veya 3'lü takım hazırlıyoruz. Buraya kadar diğer balıkçılarla aynı sistem. Bundan sonra makinanızdan gelen misanının ucuna klipsimizi takıyoruz. Klipsimize önceden hazırladığımız(lehim işlemiyle) radyo antenini takıyoruz. İhtiyaca göre antenin içine ağırlık(kurşun) koyulabilir. Antenin boyu 12-15cm arası. Sonra aynı klipse hazırladığımız takımın misinasını da takıyoruz. Önemli bir nokta takımı çekerken kamışımızı olabildiğince dik tutuyoruz. Diğer bir önemli nokta ise radyo veya tv anteninin bir ucu klipse takılı iken diğer ucu boşta kalacak. Eğer diğer ucuna da takımı takayım diye düşünürseniz(ki biz düşündük ve denedik. Takım her seferinde olmasa da ağırlı olarak makinanın misinasına yani bedene takıldı.) çoğu zaman takımın makinadan gelen bedene dolandığını göreceksiniz. Bu takımla geçen yaz yaklaşık 1 saatte 30 zargana aldım. ve çevremdekiler tek tük çıkarıyordu. Deneyin burdan paylaşırsınız. Herkese rastgelsin...
Hocam görsel eklemeniz mümkün mu merak ettim takımı

eylmz

Daimi Üye
Denemek lazım teşekkürler

ayhan arıkan

Aktif Üye
Adı
Ayhan ARIKAN
Kan Grubu
B Rh Pozitif

alperderya

Aktif Üye
Adı
Alper Derya
Kan Grubu
B Rh Negatif
Rica ederim. 0.35 -0.40 mm misina kullanmamizin özellikle sebebi karışmayı önlemek için. İnce misinalarda dolanma olabiliyor. Ama 0.35-0.40 arasında sıkıntı olmuyor. Sıkma kursuna falan gerek olmaz.

Cepten Gönderildi.
Teşekkür ederim. Yalova'da çok kez tutulduğuna şahit oldum. Haziran-Temmuz'da ara ara orada olacam. İnşallah verdiğin tüyolarla o zevki tatabilirim. Rastgele.

Pellegra45

Aktif Üye
Adı
Süleyman ÇETİN
Teşekkür ederim. Yalova'da çok kez tutulduğuna şahit oldum. Haziran-Temmuz'da ara ara orada olacam. İnşallah verdiğin tüyolarla o zevki tatabilirim. Rastgele.
İnşallah yakalarsiniz. Bu konu altında da avdan sonra olumlu veya olumsuz paylaşım yaparsanız sevinirim. Ben sistemi sadece Ege'de denedim. Diğer bölgelerdeki sonuçlarını da merakla bekliyorum. Size de rastgelsin inşallah.

Cepten Gönderildi.

Spin on the beach

Daimi Üye
Adı
Cihan BALCI
Kan Grubu
O Rh Pozitif
İnşallah yakalarsiniz. Bu konu altında da avdan sonra olumlu veya olumsuz paylaşım yaparsanız sevinirim. Ben sistemi sadece Ege'de denedim. Diğer bölgelerdeki sonuçlarını da merakla bekliyorum. Size de rastgelsin inşallah.

Cepten Gönderildi.
Anlattığınız sistemi 2li olarak fakat köstekli olarak denemiştim. Tabiki kostekleri iyi ayarlamazsak birbirine karışıyor. Jig yerine ise top kullanıyordum.
Bu arada jig veya kaşıklı takimda surf kamış ihtiyaci da ortadan kalkıyor. 10 40gr arasi atar bir spin kamışla kaşık kullaniliyorsa erim daha iyi olur diye düşünüyorum.