Hoş Geldin, Ziyaretçi!

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için forumka kayıt olmalı yada giriş yapmalısınız. Forum üye olmak tamamen ücretsizdir.

Konik sarım

E

Erden Eren

Misafir
Ömer'cim burada bu disiplinle av yapılamaz denilmemiş sanki? Eğer birileri böyle bir şey iddia ettiyse ve benim gözümden kaçtıysa affola?
Ayrıca herkesin cebindeki para kendisini bağlar elbette. Dileyen bütün evi dolduracak şekilde maket, sahte, silikon vesaire LRF aletleri, aksesuarları alır kimi gider pavyonda kadına yedirir, kimi rulo yapar farklı tasarruflara girer. :)
Burada o beyfendinin vurguladığı husus bilgi kirliliği ve bazı ticari kaygı taşıyan yahut artniyetli insanların yönlendirmesiyle 'boş yere' alınan ürünlerdir. Hatta ben rahatlıkla fark edeceğin üzere, bizzat seni ve birkaç kişiyi kastederek böyle hem başarılı hem de samimi avcılar var bu forumda yazdım ama anlaşılan konu farklı mecralara taşınacak.
Forum kültüründen sıkça dem vurup, karşıt görüşler karşısında böyle bir tutum sergilemek hizipçiliğe hizmet etmekten başka bir şey değildir. Bu bağlamda kaba bir yerlerimle gülerek, başlığı takipten çıkıyor, konudan ayrılıyorum. :)

OmerAydın

Daimi Üye
Adı
Ömer Aydın
Ömer'cim burada bu disiplinle av yapılamaz denilmemiş sanki? Eğer birileri böyle bir şey iddia ettiyse ve benim gözümden kaçtıysa affola?
Ayrıca herkesin cebindeki para kendisini bağlar elbette. Dileyen bütün evi dolduracak şekilde maket, sahte, silikon vesaire LRF aletleri, aksesuarları alır kimi gider pavyonda kadına yedirir, kimi rulo yapar farklı tasarruflara girer. :)
Burada o beyfendinin vurguladığı husus bilgi kirliliği ve bazı ticari kaygı taşıyan yahut artniyetli insanların yönlendirmesiyle 'boş yere' alınan ürünlerdir. Hatta ben rahatlıkla fark edeceğin üzere, bizzat seni ve birkaç kişiyi kastederek böyle hem başarılı hem de samimi avcılar var bu forumda yazdım ama anlaşılan konu farklı mecralara taşınacak.
Forum kültüründen sıkça dem vurup, karşıt görüşler karşısında böyle bir tutum sergilemek hizipçiliğe hizmet etmekten başka bir şey değildir. Bu bağlamda kaba bir yerlerimle gülerek, başlığı takipten çıkıyor, konudan ayrılıyorum. :)
Burada 1000 lik makine ile lrf avı yapılmaz denildi makine nin altına dolgu yapılmaz denildi aslında beyefendi nin kendisi bana ve bize göre bilgi kirliliğinin oluşturan kişi yukarıda mesaj da onun mesajına verilen bir cevap gülerek başlığı takip etmeye devam ediyorum :)

Son düzenleme:

tailofcat

Üye
Adı
fatih
Kan Grubu
A Rh Negatif
ben 1000 lik makine ile lrf yapılmaz dediğimi hatırlamıyorum. Sadece ip ve makine ilişkisini irdeliyordum. Eğer böyle bir şey demişsem ıspatlayınız aksine benim genel bakış açım balık avı söz konusu olduğunda çevremdeki herkese, onunla şu yapılmaz bununla bu yapılmaz gibi sözlere kulak asmayın bu hobide herşeyle herşey yapılabilir. Buna sınır koymayamayız derim. Ben hiç sahilden av yapmadım bana hiç cezbedici gelmedi. Hep teknedeydim. Okuma aria 65 makinem ve 1.65 cm bauer marka dolgu kamışım vardı. Jig yapcam ben dedim yapamazsın dediler. Niye yapamam dedim cevaben o makine, kamış ve ip jig avına uygun değil dediler. İyide neden değil dedim, cevap veremediler. Çünkü ezberden gelen genel bir bilgileri vardı. Evet kamışın aksiyonu yoktu, makine jig konusunda hiç kullanılmamış bir makineydi ancak ben hayat tecrübedir dedim ve baya uzun süre lider bile bağlamadan jig yaptım. 2 kiloluk lagosta tuttum, 5 kiloluk ceylanda tuttum. Ancak bir yanlış vardı.

Şimdi ben kendim çok araştırdım çok soruşturdum ama inan ki aradığım cevabı bulamadım hep ezberlenmiş cevaplar. Ben kendim mühendisim, makineleri ve makine teknolojilerini kendim incelemeye başladım. Teknik talimatları okudum. İlk aydınladığım şey Kafa büyüklüğünün makinenin yetenekleri ile doğrudan ilgili olmadığını farkettim. Hani bir soru var ya yeni başlayanlara " Hedef Balık nedir " bu sorunun çok önemli bir soru olduğunu anladım. bir makinedeki kabileytlerin tamamen kullanıcı ile ilgili olduğunu anladım. Yüksek devir düşük devir, sarım hızı, drag gücü bunların oturmuş bir standart olmadığını anladım. Kamışlar için uzun kamış kısa kamış (surf hariç), yumuşak çok yumuşak. bununda net bir olgu olmadığına kanaat getirdim. Bunların hepsinin kişinin kendi gücü, kendi sabrı, kendi keyfi vs vs.

Giriş sevye alet edevatların varlığı bu yüzden var. İlk önce bir giriş yap hobiyi tanı, kendini tanı. Neyden keyf aldığını öğren ve ona göre hedef koy için. Sonra hedef ava göre ve kendi şartlarına uygun makineyi kamışı, ipi vs vs seç. Ancak bizim toplumumuzda bir sıkıntı var birşeyi optimumda tutmak yerine en dibe ya da en zirveye çıkarmayı sever. Hele hele yaptığı iş ile ilgili okur yazarlık yoktur. Kaç kişi bir makineyi almadan önce tüm özelliklerini okuyor. Dişli oranı, bilye sayısı, drag gücü, ağırlığına bakıp geçiliyor. Dişlinin yapıldığı malzemenin ne olduğunu ve hangi teknolojide yapıldığını kim merak ediyor? Drag gücünü sağlayan kalama pullarının ve kalama sisteminin teknolojisini kim araştırıyor? Daha enteresan bir soru sorayım size hiç aklınıza bile gelmemiştir. Olta makinesi kol uzunluğunun makineye ve dişliye oranını ve bu uzunluğun etkisini hiç merak ettiniz mi ?

Genel olarak söylemek istediğim birşeyi amacı dışında kullanmak israftır. Mesela ben jig avcısıyım paramda var gidip saragosa alabilir miyim evet ama alamam çünkü asla kullanmayacağım bir teknoloji. Benim yaptığım avda max tutacağım balık 7-8 kilo. Neden ben sargosa benim için israf diyorum çünkü makinenin tekonolojisini biliyorum ve kendi avlayabileceğim balığı biliyorum. Kırk yılda bir 10+ kiloda balık denk gelecek oda kısa bir aksiyon yaşatır lideri kırar gider.

Neyse çok uzun uzadıya yazdım. Özetle bu hobiye yeni giren merak eden bir sürü arkadaşımız var ve bunların en büyük kaygısı ekonomik kaygılar. Pahalı bir hobi, av takımı ayrı pahalı, avlağa gitmek ayrı pahalı. Hobinin pahalı olmasının sebebi malum tedarikçiler. Bu insanlara başlangıçta doğru bilgi vermezsek ya kısa zamanda hobiden uzaklaşacaklar ya da kıymetli paracıklarını çarçur edecekler. Forum yardımlaşmaksa ve forum paylaşmaksa bu işi hizipleşmek ve inatlaşmaktan uzak, akademik bir seviyede bilgi alışverişi olarak değerlendirmek herkes için faydalı olacaktır. Bizler bazı konuları aşmış düzenli avcılarız. Herkes bizim gibi değil bunu unutmamak lazım. Saygı ve sevgiyle.

"sedona 1000fj . konu ise LRF avcılığı. Üzgünüm ki en baştan söylenmesi gereken sedona LRF için üretilmiş bir makine değil. Light spin amacı ile üretilmiş bir makine. 1000 rakamını görünce hah bu LRF makinesidir diye düşünüyor insan. Ancak malzemeciler bu makineyi satabilmek için LRF avcılarına altına dolgu yaparak kullanmak gerekli şeklinde telkinde bulunurlar. Bu ticari bir manevradır." bu cümlemden 1000 lik makine ile lrf yapılmaz anlamını çıkartıyorsanız kusura bakmayın ama kendinizi bu anlamı çıkarmaya zorluyorsunuz derim.

okuma aria 65 ile ceylan tuttuğum video aşşağıda 8. dakikadan itibaren.

OmerAydın

Daimi Üye
Adı
Ömer Aydın
ben 1000 lik makine ile lrf yapılmaz dediğimi hatırlamıyorum. Sadece ip ve makine ilişkisini irdeliyordum. Eğer böyle bir şey demişsem ıspatlayınız aksine benim genel bakış açım balık avı söz konusu olduğunda çevremdeki herkese, onunla şu yapılmaz bununla bu yapılmaz gibi sözlere kulak asmayın bu hobide herşeyle herşey yapılabilir. Buna sınır koymayamayız derim. Ben hiç sahilden av yapmadım bana hiç cezbedici gelmedi. Hep teknedeydim. Okuma aria 65 makinem ve 1.65 cm bauer marka dolgu kamışım vardı. Jig yapcam ben dedim yapamazsın dediler. Niye yapamam dedim cevaben o makine, kamış ve ip jig avına uygun değil dediler. İyide neden değil dedim, cevap veremediler. Çünkü ezberden gelen genel bir bilgileri vardı. Evet kamışın aksiyonu yoktu, makine jig konusunda hiç kullanılmamış bir makineydi ancak ben hayat tecrübedir dedim ve baya uzun süre lider bile bağlamadan jig yaptım. 2 kiloluk lagosta tuttum, 5 kiloluk ceylanda tuttum. Ancak bir yanlış vardı.

Şimdi ben kendim çok araştırdım çok soruşturdum ama inan ki aradığım cevabı bulamadım hep ezberlenmiş cevaplar. Ben kendim mühendisim, makineleri ve makine teknolojilerini kendim incelemeye başladım. Teknik talimatları okudum. İlk aydınladığım şey Kafa büyüklüğünün makinenin yetenekleri ile doğrudan ilgili olmadığını farkettim. Hani bir soru var ya yeni başlayanlara " Hedef Balık nedir " bu sorunun çok önemli bir soru olduğunu anladım. bir makinedeki kabileytlerin tamamen kullanıcı ile ilgili olduğunu anladım. Yüksek devir düşük devir, sarım hızı, drag gücü bunların oturmuş bir standart olmadığını anladım. Kamışlar için uzun kamış kısa kamış (surf hariç), yumuşak çok yumuşak. bununda net bir olgu olmadığına kanaat getirdim. Bunların hepsinin kişinin kendi gücü, kendi sabrı, kendi keyfi vs vs.

Giriş sevye alet edevatların varlığı bu yüzden var. İlk önce bir giriş yap hobiyi tanı, kendini tanı. Neyden keyf aldığını öğren ve ona göre hedef koy için. Sonra hedef ava göre ve kendi şartlarına uygun makineyi kamışı, ipi vs vs seç. Ancak bizim toplumumuzda bir sıkıntı var birşeyi optimumda tutmak yerine en dibe ya da en zirveye çıkarmayı sever. Hele hele yaptığı iş ile ilgili okur yazarlık yoktur. Kaç kişi bir makineyi almadan önce tüm özelliklerini okuyor. Dişli oranı, bilye sayısı, drag gücü, ağırlığına bakıp geçiliyor. Dişlinin yapıldığı malzemenin ne olduğunu ve hangi teknolojide yapıldığını kim merak ediyor? Drag gücünü sağlayan kalama pullarının ve kalama sisteminin teknolojisini kim araştırıyor? Daha enteresan bir soru sorayım size hiç aklınıza bile gelmemiştir. Olta makinesi kol uzunluğunun makineye ve dişliye oranını ve bu uzunluğun etkisini hiç merak ettiniz mi ?

Genel olarak söylemek istediğim birşeyi amacı dışında kullanmak israftır. Mesela ben jig avcısıyım paramda var gidip saragosa alabilir miyim evet ama alamam çünkü asla kullanmayacağım bir teknoloji. Benim yaptığım avda max tutacağım balık 7-8 kilo. Neden ben sargosa benim için israf diyorum çünkü makinenin tekonolojisini biliyorum ve kendi avlayabileceğim balığı biliyorum. Kırk yılda bir 10+ kiloda balık denk gelecek oda kısa bir aksiyon yaşatır lideri kırar gider.

Neyse çok uzun uzadıya yazdım. Özetle bu hobiye yeni giren merak eden bir sürü arkadaşımız var ve bunların en büyük kaygısı ekonomik kaygılar. Pahalı bir hobi, av takımı ayrı pahalı, avlağa gitmek ayrı pahalı. Hobinin pahalı olmasının sebebi malum tedarikçiler. Bu insanlara başlangıçta doğru bilgi vermezsek ya kısa zamanda hobiden uzaklaşacaklar ya da kıymetli paracıklarını çarçur edecekler. Forum yardımlaşmaksa ve forum paylaşmaksa bu işi hizipleşmek ve inatlaşmaktan uzak, akademik bir seviyede bilgi alışverişi olarak değerlendirmek herkes için faydalı olacaktır. Bizler bazı konuları aşmış düzenli avcılarız. Herkes bizim gibi değil bunu unutmamak lazım. Saygı ve sevgiyle.

"sedona 1000fj . konu ise LRF avcılığı. Üzgünüm ki en baştan söylenmesi gereken sedona LRF için üretilmiş bir makine değil. Light spin amacı ile üretilmiş bir makine. 1000 rakamını görünce hah bu LRF makinesidir diye düşünüyor insan. Ancak malzemeciler bu makineyi satabilmek için LRF avcılarına altına dolgu yaparak kullanmak gerekli şeklinde telkinde bulunurlar. Bu ticari bir manevradır." bu cümlemden 1000 lik makine ile lrf yapılmaz anlamını çıkartıyorsanız kusura bakmayın ama kendinizi bu anlamı çıkarmaya zorluyorsunuz derim.

okuma aria 65 ile ceylan tuttuğum video aşşağıda 8. dakikadan itibaren.

Direk 1000 lik makine ile lrf yapılmaz demeseniz de '' 1000 rakamını görünce hah bu LRF makinesidir diye düşünüyor insan. Ancak malzemeciler bu makineyi satabilmek için LRF avcılarına altına dolgu yaparak kullanmak gerekli şeklinde telkinde bulunurlar. Bu ticari bir manevradır. Söyleminizden ve yine makinelerin üstünde referans olması için yazılmış ip verilerinin birebir uygulanması gerektiğini söylemenizden kaynaklı ayrıca lrf 500 lük 800 lük kafa makineler ile yapılır demenizden kaynaklı lrf yapılmaz kısmına vurgu yaptım öncelikle bunu belirteyim.

Siz hep teknede olduğunuz gibi bende hep kıyıdayım çünkü benim hedeflerimde tekneden değil kıyıdan +10 kilo ve üzeri balıklar ile mücadele etme isteği , arzusu ve hırsı var sayısız kez ücreti ile tekne turuna çıkıp sonrasında tekneci birçok arkadaşım olmasına rağmen tüm balık kariyerim de araştırmalarım da bu konu üzerine çünkü teknede aldığım +10 kilo üzeri balıkların hiçbiri kıyıdan aldığım +3 kilo balıklar kadar keyif ve haz vermedi bana hele ki balık bulucu ile yapılan avlar bana bu işin doğasına ve sportmenliğe çok aykırı geliyor..

Bende bu spora ALS - 55 ve Bauerin saçma sapan bir kamışı ile başladım ( bu kamışı bana spin kamışı diye saplayan Çanakkale deki o çok büyük av bayine de buradan tekrar selam olsun sanırım bu hobide yediğim ilk ve son kazıktı ) kıyı avları ve tekne avlarında taktir edersiniz ki çok ciddi farklar var özellikle mücadele konusunda sizin yıllarca cok rahat balıklar çıkardığınız makineyi ben 3 kere dağıttım iç aksamdaki plastik malzemeler özellikle kolun iç kısmındakileri Cengiz balıkçılıkta makine tamiri yapan Ali abimiz az kahrımı çekmedi benim ve makinenin bu makineyi dağıtan balıklar da öyle devler değil alt tarafı kiloluk yazılı palamutlar dı..

Sizin de dediğiniz gibi makinenin kafa büyüklüğünün makinenin yetenekleri ile doğrudan bir bağlantısı yok kısmına kısmen katılmakla birlikte makinenin frenleme gücü arttıkça kafa çapının büyümesi gerekliliği noktası da ip kapasitesi ile alakalı bir durum ne kadar çok frenleme kapasitesi o kadar çok ip kapasitesi ve mücadelede pay demek yine kamışların solid yada tubular olması da kişiye göre keyif kısmına katılmakla birlikte av kısmında da önemli olduğunu belirtmek isterim yemli avlar yapan birinin solid kurşun arkası yapan birinin tubular kamış kullanması zorunlu değildir tabi ama bunları kullanırsa av sırasında rahat edeceği gerçeğini de gözardı etmemek gerekiyor...

Makinenin teknik detaylarına boğulmak gibi bir derdim bu güne kadar olmadı ki bu bence başlı başına hobinin içinde bir hobi ki sizin mesleğiniz gereği buna merak salmanız normal , yine bildiğim yerden örnek vereyim makine teknolojileri olarak bizim orta seviyesi dediğimiz makineler aslında globalde sizin de dediğiniz gibi al hele başla duruma göre bakarsın makineleri bizim üst seviye dediğimiz makineler yine globalde bu işin evet ben artık arada sırada balığa gidiyorum makineleri yine bildiğim markadan örnek vereyim son olarak yeni ultegra ile shimono stella ile benzer baz özellikleri taşıyan makine olarak en alt satışa sunduğu seri yaptı daha önce bu stradic e kadardı buradaki özelliklerin ne olduğuna ve avda benim ne işime yarayacağı noktasında emin olun bir araştırma yapma isteği de bu güne kadar olmadı sadece ben ne hedefliyorum bana nasıl bir sarım hızı lazım ne kadar drag ve ne kadar ip kapasitesi lazım kısmları ile ilgilendim , ayrıca hiç aklınıza geldimi dediğiniz soruyu yine 6 7 hafta önce kurşun arkasında Twinpower 8000 p ile certate 8000 p arasındaki farklar arasında tartışıp makinenin kasılma ve kişinin kolunu yorma sebeplerinden birinin de bu kol kısalığından kaynaklanabileceği kanattine vardık kendi arkadaş çevremiz ile...

Als-55 den sonra ilk aldığım makine efsane kasa saragosa 5000 idi açık söyleyeyim ilk alırken öyle çok bol keseden param da yoktu ama sonraki 5 sene sonunda iyi ki almışım dediğim bir makineydi beni her yıl makinenin orası kırıldı burası yamuldudan kurtardı bu güne kadar çok balık çektik kendisi ile inşallah çekmeye de devam edeceğiz burada sizinle fikir ayrılığına düştüğümüz bir diğer kısımda denk gelirsek lideri kırar gider kısmı benim sık kullandığım bir tabir dir denk gelirsek kamışı kırsın girsin yada frenleyemeyeyim ipi komple alsın gitsin ama onun dışında gitmesini kabul edemem ve bu tarz iri balıklar hedefli avlarımda kullandığım malzeme de çeker olarak da ara ekipman olarak da hiçbir şeyi şansa bırakmam en ince ayrıntısına kadar da hesaplarım..

Evet sizin de dediğiniz gibi konu çok uzadı ve asıl konusundan uzaklaştı belki çok fazla kıyı avı yapmadığınız için yada pek hoşlanmadığınız için size uzak kalan erim konusu bizim bu makinelere dolgu yapmamızdaki temel sebeplerden biri sizin de bildiğiniz bir makineden ama bilmediğinizi düşündüğüm bir av çeşidinden bahsederek konuyu da lrf ye bağlayarak toparlamaya çalışacağım Twinpower 8000 lik makineyi hem İstanbul boğazında kurşun arkasında ( buradaki av şekli bilmediğinizi düşünerek açıklayacağım çünkü genelde Akdenizde yaşayan avcılar pek bilmez 420 tubular kamışlar ile 150- 250 gr arasındaki kurşunların arkasına 5 6 7 cm cıvarında sahteleri bağlayarak at - çek yapıyorum çılgınca birşey :D ) kullanıyorum aynı makineyi başta söylediğim gibi +10 kilo ve üzeri balık yakalamak için Shorejig takımımda kullanıyorum Shorejig de benim bir üst paragrafta söylediğim gibi meram da müsait olduğu için 5 pe ip ile kullanıyorum ve yaklaşık 250-270 metre arası ip alıyor makine dolgu vs. olmadan aslında bu makinenin üretim amacı bu şekilde kullanmak fakat işin içine kurşun arkası girince bu makineyi 0,10mm yada 0,16mm ip ile kullanmam gerekiyor çünkü 5 pe ip ile 200 gr kurşunu açık atamazsınız bakın burada çılgınlıklar devam ediyor 0,16mm ip ile 200 gr da atamayacağınız için bu takımın önüne de 10 metre kadar 0,22 ve üzeri bir ipten shock lider bağlıyoruz bu av şeklinin dünyada başka bir yerde karşılığı yok şimdi gelelim bunun lrf ile alakasına 1000 lik makine ile 1 pe ipten 190 metre alır fakat biz 1 pe ip ile kıyıdan 3 veya 5 gr jig atamayız o jig o ipi sürükleyemez bundan sebep 0,3pe 0,6 pe ip sarar ve kafayı taşırmadan sıfıra sıfır doldurmak içinde altına dolgu sararız hatta bazen pul ekleyerek konik şeklinde sardırırız ki ip çok daha rahat çıkış yapsın ve bizde erim kazanalım diye hepimiz değiniz gibi hatrı sayılı avlar yapmış ve yapmaya devam eden insanlarız eğer ki siz çıkıp dolgu diye birşey yok makinede ne yazıyorsa onu makineye saracaksın derseniz bu yanlış yönlendirme olur yanlış bilgi olur bilgi alışverişi yapma noktasında dediğim gibi herzaman varım akadamik seviyede yada sahil seviyesinde hiç fark etmez...

tailofcat

Üye
Adı
fatih
Kan Grubu
A Rh Negatif
tüm fikirlerinizi saygıyla okudum ve kendim için söylüyorum LRF de yapacaksam başka bir disiplinde yapacaksam o dolguyu yapmam. O dolguyu yapmayacağım takımı alırım. Teşekkür ederim.

OmerAydın

Daimi Üye
Adı
Ömer Aydın
Size akademik bir makale ararken kendime yarar çok güzel bir bilgi buldum :) sadece ip sarılı dolgusuz makinede 3 4 sefer balık ile mücadele esnasında ip makarada boş da dönüyordu bunu bir türlü engelleyemiyordum makara başlangıç düğümünü ne kadar değiştirsem de sonuç alamamıştım az önce bir yazı okurken alta 2 3 tur mono sarmamın bunu engellediğini öğrendim ilk fırsatta deneyeceğim Teşekkürler..

Bedri35

Daimi Üye
Adı
Bedri
Kan Grubu
O Rh Pozitif
tüm fikirlerinizi saygıyla okudum ve kendim için söylüyorum LRF de yapacaksam başka bir disiplinde yapacaksam o dolguyu yapmam. O dolguyu yapmayacağım takımı alırım. Teşekkür ederim.
Hocam yazmayım diyorum ama dayanamıyorum buyrun size lrf için özel üretilmiş 21 model soare xr 500. İstediğiniz gibi 500 kafa. 0.3 pe ipten 140 metre alıyor. Kullandığım ip 0.2 pe ve sadece 100 ya da 150 metre satılıyor. Dolgu yapmadan nasıl kullanacaksınız? 0.1 pe kullanan bir dolu insan var ve bildiğim kadarıyla 250 lik makine icat edilmedi.

Lrf ile alakanız pek yok derken bunu kast ettim. Vanquish ssspg bu üç s nin anlamı super shallow spool hariç 500 kafa bile olsa dolgusuz lrf yapabileceğiniz makine yok. Tabi halatla lrf yapmıyorsanız. Olmayan bir şeyi ısrarla savunuyorsunuz.

Screenshot_20250526_181311_Chrome.jpg

tailofcat

Üye
Adı
fatih
Kan Grubu
A Rh Negatif
Hocam yazmayım diyorum ama dayanamıyorum buyrun size lrf için özel üretilmiş 21 model soare xr 500. İstediğiniz gibi 500 kafa. 0.3 pe ipten 140 metre alıyor. Kullandığım ip 0.2 pe ve sadece 100 ya da 150 metre satılıyor. Dolgu yapmadan nasıl kullanacaksınız? 0.1 pe kullanan bir dolu insan var ve bildiğim kadarıyla 250 lik makine icat edilmedi.

Lrf ile alakanız pek yok derken bunu kast ettim. Vanquish ssspg bu üç s nin anlamı super shallow spool hariç 500 kafa bile olsa dolgusuz lrf yapabileceğiniz makine yok. Tabi halatla lrf yapmıyorsanız. Olmayan bir şeyi ısrarla savunuyorsunuz.

Ekli dosyayı görüntüle 126328
Kayalık bir merada ya da bir liman ağızında 15-25 metre erimle avımı yaparım. Atış mesafesi takıntısı olanlar aramasın :D

tailofcat

Üye
Adı
fatih
Kan Grubu
A Rh Negatif
Size akademik bir makale ararken kendime yarar çok güzel bir bilgi buldum :) sadece ip sarılı dolgusuz makinede 3 4 sefer balık ile mücadele esnasında ip makarada boş da dönüyordu bunu bir türlü engelleyemiyordum makara başlangıç düğümünü ne kadar değiştirsem de sonuç alamamıştım az önce bir yazı okurken alta 2 3 tur mono sarmamın bunu engellediğini öğrendim ilk fırsatta deneyeceğim Teşekkürler..
İpinizi sıkı ve doğru bir şekilde sararsanız ip makarada boş dönmez.

Bedri35

Daimi Üye
Adı
Bedri
Kan Grubu
O Rh Pozitif