Hoş Geldin, Ziyaretçi!

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için forumka kayıt olmalı yada giriş yapmalısınız. Forum üye olmak tamamen ücretsizdir.

Kullandığınız Fluorocarbon Ve Leader Misinalarınız

Burak Kızılırmak

Daimi Üye
Adı
Burak ARIK
Kan Grubu
AB Rh Pozitif
Trabbuco surf casting şüphem yok çok misinasi kullandım. Doğru amaca hizmet ediyorlar. Ama avdan ava fark ediyor.

Ben inanin Sudak avında dolayi zaten çok fazla fluorocarbon misinaya ihtiyaç duyuyorum.
Sazan kösteklerim Helicopter rig bu sebeple zaten belirttim fluocarbonsuz olmuyor.

Tuttum 3 farklı misina daha aldım
Aiwa shima X-ion Power
Berkley Vanish Eski bir dost tavsiyesi idi
Berkley Trilene XL Fluorocarbon

Su 24 MM nippon un çekeri kaç kg ?

Bi 10-20 metre keşke gönder bari bana :) APS ile :)

γavuz

Daimi Üye
Adı
yavuz
örtmenim.. trabucco misinalar hakikatden çok sağlam vede kaliteli :D

Rapalacı

Daimi Üye
Adı
FURKAN ®
Kan Grubu
B Rh Pozitif

murat karahan

Daimi Üye
Adı
Murat Karahan
ip misinadan şok olmaz. nippon zaten sahte ve şişirilmiş misina ve burada konusu geçti. bu dandirik misinaları kim getiriyorsa ifşa ve rezil edilmeli

Burak Kızılırmak

Daimi Üye
Adı
Burak ARIK
Kan Grubu
AB Rh Pozitif
ip misinadan şok olmaz. nippon zaten sahte ve şişirilmiş misina ve burada konusu geçti. bu dandirik misinaları kim getiriyorsa ifşa ve rezil edilmeli
Vallahi bende hala şaşkınım. İpten şok yapıyorum diyen çok kişi duydum lakin; hala bana garip geliyor. İpten yapılan şok olsa olsa balığı son hamlede kiyiya kalırdırırken ise yarar gibi geliyor. Yine de kim bilebilir belki ise yarıyordur. Çünkü Japonya da bazı firmalar kendiliğinden shocklu misina satıyorlar ve bağlı ip ama onların bunu düşünerek o shock bölümündeki ipi normal iplere göre esnek yapıldığını düşünüyorum. Dolayısıyla ben de ipten şok olmaz fikrine katılıyorum.

Son düzenleme:

Burak Kızılırmak

Daimi Üye
Adı
Burak ARIK
Kan Grubu
AB Rh Pozitif
:D ne diyim örtmenim
Atladığım bir şey daha var tabi atış yaparken de işe yarar belki ama ekipmanların sağlığını koruyacağını düşünmüyorum sadece atış esnasında kopma olma ihtimalini düşürür.

Ama gerçek bir leader hem ekipmanların sağlığını korur hem atişta kopma ihtimalini azaltır hem de balık vurduğunda esneme yaparak ilk andaki balığın misinaya uyguladığı kuvveti azaltir. Bu üçünü de ip misinayla yapılan leaderdan beklemek saçmalıktır.

murat karahan

Daimi Üye
Adı
Murat Karahan
Vallahi bende hala şaşkınım. İpten şok yapıyorum diyen çok kişi duydum lakin; hala bana garip geliyor. İpten yapılan shock olsa olsa balığı son hamlede kiyiya kalırdırırken ise yarar gibi geliyor. Yine de kim bilebilir belki ise yarıyordur. Çünkü Japonya da bazı firmalar kendiliğinden shocklu misina satıyorlar ve bağlı ip ama onların bunu düşünerek o shock bölümündeki ipi normal iplere göre esnek yapıldığını düşünüyorum. Dolayısıyla ben de ipten şok olmaz fikrine katılıyorum.
esneme payı olmayan ip misinayı bir tek biz şok misinası olarak kullanıyoruzdur herhalde. Bu arada at-çek avlarda fly balıkçılarının kullandığı incelen uç misinaları sahte balık için birebirdir. biraz farklı bir değer sistemine sahip. firar balıkçılıkta olabilir hala. hamdide bitmişti