teknoturk adım volkan yugoslavyadan 1960 larda gelen bir ailenin ferdiyim burda istanbulda doğdum buyudum istemiş olduğun bilgiye sanırım yardımcı olabilirim ama gerçekten çok zahmetli ve bir okadar tehlikeli tehlikesi surda bu olay benim hatırladığım ve bildiğim kadarıyla bizim eskilerin damda yaptıkları bir olay amcalarımdan biliyorum çünki onlar kilo kilo yaparlardı bende bir yolunu bulup damın kilidini açıp o isin içinde olmus olanlardan tırtıklardım

bu arada sadece bira ve buşekilde içilen içkilerde anılması beni üzüyor açıkçası yapan olursa yada sen etrafında kuru eti bulursan birde kurufasulyenin içinde bir dene inan süper oluyor koca tencereyi indirirsin emin ol yapım aşaması hatırladığım kadarıyla bizimkiler kurbanda yaparlardı o işi genelde
kuru et için ayrılırdı etler
bir güzel tuza yatırılırdı
yaklaşık 1 yada 2 gün isteye bağlı et tuzu yedikten sonra etler bir ucundan delinip iplere bağlanır ve asılıcak kancalara uygun hala gelir aslı onemli olnda şimdi bu yonu öyle 1 hafta falan yok bunda en kısası kaliteli bir kuru et için 2 yada 2.5 ay kadar aslı bi şekilde kurutulması gerekiyor aldığı is te kapalı geniş bir ortamdan kaynaklanır buyuzden benim bildiğim damlarda yaparlardı ve kedi köpeğin ulaşamıcağı bir yer olması lazım çünki senin değiminle bahcede yaparsan bahçeniz misafirden gecilmez üstelik bir süre sonra sizde giremeye bilirsiniz

işin en güzel tarafı kendiniz yapabilirseniz ki bu işi yapan istanbulda sayılı insanlar kaldı yapabilirseniz çok mükemmel olur çünki hali hazırda kaliteli bir kuru etin kilosu 40 ila 50 tl arasında değişiyor ama sana tavsiyem yaparım değipte atılma çünki çok meşakatli ve zor bir iş yapanlardan almanı tavsiye ederim ve özellikle bira yada alkollu içiceklerin yanında kullanmaktansa değidiğim gibi kuru fasulyede dene en azından balkanların yemek kültrü bunu gösterir kaldıki baklanlardan gelen yemek kültüründe kuru et sadece 1 çeşittir arkası çok kalabalık ve mükemmel yemekler vardır

sonlarda ziyanmı ederim demişsinya bana öyle geliyorki ziyan olur tavsiyem şu iğice araştırmadan nasıl yapacağını öğrenmeden kalkışma çünki etleri mındar etme olasılığın fazla yazık olur hem emeğine hem etlerine